Jordskælv og tsunami i Indonesien: De berørte indgår i beredskabet // Oct 1, 2018

Frelsens Hær deltager i redningsarbejdet efter fredagens jordskælv og tsunami i Indonesien. En katastrofe, hvor de berørte også indgår i beredskabet.


- Midt i deres egen sorg gør de deres bedste for at tjene andre.

Sådan lyder det fra Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle, i en opfordring til Frelsens Hærs medlemmer og venner til at støtte og bede for Frelsens Hær i Indonesien. Her indgår Hærens hjælpeteam i det beredskab, der rækker ud til de berørte efter fredagens jordskælv og efterfølgende tsunami på øen Sulawesi.

Meterhøje tsunamibølger efter et jordskælvet på 7,7 på richterskalaen har således ødelagt både bygninger, broer og anden infrastruktur i et foreløbigt ukendt omfang. Ingen strøm og ødelagte kommunikationslinjer vanskeliggør yderligere redningsarbejdet og gør det svært at nå ud til de alle berørte byer i regionen.

 

Omfanget er fortsat ukendt

Ifølge myndighederne kommer 821 af de foreløbigt 832 omkomne således fra byen Palu, mens omfanget i den nærliggende by Donggala og øvrige bebyggelser fortsat er ukendt. Antallet af omkomne ventes derfor at stige i de kommende dage, og ifølge Indonesiens vicepræsident Jusuf Kalla skal dødstallet muligvis tælles i tusinder. Hertil kommer de 1,6 millioner mennesker, som på andre måder anslås at være på virket af jordskælvet og den efterfølgende tsunami.

Mindst seks medlemmer af Frelsens Hær er blandt de omkomne.

 

Frelsens Hærs hospital evakueret

Tusindvis af hjem i regionen er ødelagte eller voldsomt beskadigede, og har efterladt mange mennesker uden tag over hovedet.

Frelsens Hær har et omfattende virke i området, herunder skoler og hospitaler. Flere af Hærens egne bygninger er imidlertid også ødelagte af katastrofen. Det gælder blandt andet Frelsens Hærs Woodward Hospital i Palu, der for nylig har udvidet med endnu en afdeling, men måtte evakueres på grund af skaderne. Det samme gælder andre af Hærens beskadigede bygninger, ligesom et korps er helt kollapset som følge af ødelæggelserne.

 

Ophold og behandling udendørs og i telte

Myndighederne opfordrer de overlevende til at holde sig til de åbne områder og ikke søge tilbage til deres huse på grund af faren for stærke efterskælv.

Mange sårede bliver således behandlet i telte på grund af ødelagte hospitaler. Transport til andre dele af regionen er ikke mulig, og regionens vigtigste lufthavn er uanvendelig, da den har mistet halvdelen af sin landingsbane.

 

Yder hjælp og omsorg

Frelsens Hær redningsteams indgår i beredskabet, som søger at hjælpe de berørte i Palu, ligesom en udvidelse af indsatsen er på vej i den centrale del af øen.

Oberstløjtnant Yusak Tampai, der er Frelsens Hærs chefsekretær I Indonesien er ligeledes tilstede i byen for at hjælpe med at få overblik over skadernes omfang, samt at koordinere Frelsens Hærs indsats.

Han oplyser, at teams fra Frelsens Hær foruden nødhjælp står til rådighed med åndelig og menneskelig omsorg.

Jordskælvet kommer relativt kort tid efter det seneste jordskælv i Indonesien, som i august ramte øen Lombok tæt på den populære ferieø Bali.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik