Hjemmestrikkede nissehuer luner og spreder sammen med andre håndlavede redesigns glæde i den kolde tid // Oct 27, 2018

Frelsens Hærs Redesign tager forskud på juleglæden med bæredygtigt og næstekærligt håndarbejde. Blandt andet strikkede nissehuer til børn, samt personlige huer og vanter til kendte og ukendte.


For tredje år i træk har Frelsens Hærs Redesign stativerne fulde af hjemmestrikkede nissehuer til børn. De ulde tophuer i klassisk julerødt, gråt og hvidt kan fra lørdag den 10. november klokken 10.00 købes i butikkerne på både Frederiksberg og i Valby, ligesom et lille udvalg udbydes via webshoppen. De populære tophuer sælges efter ’først-til-mølle-princippet’, så længe lager haves.

Ligesom de røde huer hjælper de heldige poder med at holde varmen, bidrager overskuddet ved salget - som den øvrige indtægt - til Frelsens Hærs sociale arbejde og julehjælp i Danmark.

 

Mange solskinstimer og metervis af uldtråd

Måske er en særlig hemmelighed bag nissehuerne, at det er sommerens hedebølge, der fortsat luner i vinterkulden. I hvert fald er en del af de op mod 80 huer blevet til i løbet af den lange varme sommer.

Her har designeren bag de røde huer, Annie Kristensen, haft hænderne fulde af kreative juleforberedelser og omsat et utal af solskinstimer og metervis af uldtråd til unikke kreationer. Masker og mønstre varierer og tilfører således hver enkelt hue et helt personligt præg.

Leder af Redesign, Jette Skov oplyser, at huerne er strikket af det helt rigtige miks af blød uld og bomuld, som sikrer en god komfort uden at kradse.

I disse dage har hun og medarbejderne i systuen travlt med at sy hvide kvaster og brandet ’Salvation Army Redesign CPH’ i de eftertragtede kreationer.

- Vi er klar til at skabe glæde hos både køberne af huerne og de mange børn og voksne, som Frelsens Hær støtter med julehjælp, erklærer hun.

 

Salget af nissehuer launches lørdag den 10. november fra klokken 10.00 i Frelsens Hærs Redesign-butikker på Gl. Kongevej 85 på Frederiksberg og Annexstræde 29 i Valby. Herudover udbydes en håndfuld af huerne på webshoppen: https://redesign.nu

 

Flere events, der varmer og glæder i Redesign

Efteråret og vinteren byder også på andre muligheder for at blive klædt på til årstiden og samtidig gøre en forskel for andre. Med en række workshops og events slår Redesign på Gl. Kongevej således dørene op for både næstekærlige tiltag og en bæredygtig tilgang til forbrug.

 

Lær at sy huer og vanter

Ved to workshops, henholdsvis den 24. og 25. november, kan man således selv få undervisning i at sy lækre huer ud af brugte trøjer og andre bæredygtige materialer. Konceptet fungerer således, at den første hue man syr, går til en hjemløs - gerne vedhæftes en lille hilsen fra afsenderen. Herefter syr man til sig selv - eller måske til en blød pakke under juletræet.

Samme koncept gentages henholdsvis den 8. og 9. december, hvor man under kyndig vejledning lærer at omsætte genbrugsmaterialer som strik og skind til varme vanter. Igen sys to par, hvor man selv beholder det ene, mens det andet doneres til en hjemløs sammen med en lille hilsen.

 

Bæredygtige julegaver ’late night’

En aktuel mulighed for at købe tidlige bæredygtige julegaver indtræffer imidlertid allerede den 2. november, hvor alle butikker og restauranter på Gl. Kongevej under overskriften ’late night’ holder gadefest med livemusik og gode tilbud mellem klokken 17.00-21.00.

Her holder Redesign åbent med smagsprøver og et slagtilbud på alle ’Bumbag Basic’ i stof - så længe lager haves.

Læs mere om både huer, ’late night’ og andre events på event-kalenderen på adressen: https://redesign.nu/events/events-efteraar-2018 - eller ved at klikke her.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik