Temaften om medborgere og modborgere på Nørrebro // Nov 25, 2018

Et besøg af Aydin Soei i familiecaféen i Frelsens Hær på Nørrebro blev en opfordring til tillid og modborgerskab. Aydin har som journalist og sociolog beskæftiget sig med begreberne ’medborger’ og ’modborger’. Samtidig har han selv en familiefortælling som er præget af sine forældres flugt fra Iran, samt sin fars alkoholmisbrug, vold og drab af Aydins klassekammerats far.


I familiecaféen er det et grundlæggende ønske at give familierne viden om samfundets forventninger, men også viden om hvilke muligheder der findes i forhold til uddannelse og job på trods af at man har en anden etnisk baggrund eller bor i et ghetto-område.

Målet med Aydins oplæg var derfor at give familierne og især de unge mulighed for at høre Aydins overvejelser og erfaringer med unge, der er kommet på kant med samfundet. Unge, der ikke føler sig respekteret og anerkendt på grund af deres hudfarve, navn eller religion og derfor bliver modborgere i et parallel samfund med egne regler. 

 

Vigtigt at forholde sig til egne valg

Med Aydins oplæg fik mange af deltagerne mulighed for at spejle sig i hans fortælling og blev gjort opmærksom på, hvor vigtigt det er at forholde sig til egne valg. Ligeledes også hvor meget det betyder, at man er flittig i skolen og tager sig en uddannelse.

 

Udveksling af bog og lys

Aydin afsluttede oplægget med at tilbyde, at korpscentret på Nørrebro fik hans bog ’Forsoning’ til frit udlån.

De mindste børn kvitterede med at overrække ham to 'allehelgen-lys', hvorpå de havde skrevet hans navn. Det blev han meget glad for.

Flere fra familiearbejdet har tilkendegivet, at det var en meget nærværende og spændende aften i selskab med Aydin.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik