Gintberg går til kanten i Frelsens Hær - på torsdag // Dec 10, 2018

Der er en forskel på at grine ad og grine med. Når Jan Gintberg ’går til kanten’ efter ildsjæle i Frelsens Hær, er der uden tvivl meget at grine ad. Men i afsnittet, der sendes torsdag den 13. december på DR1 klokken 21.00, oplever man især den ligefremme komiker grine sammen med deltagerne.


”Så var der alligevel noget at grine ad. Selvironien har de i hvert fald stadig i behold.” Sådan lyder slutreplikken typisk, når komikeren Jan Gintberg afslutter et show med et vue over landets udkant eller særegne organisationer.

 

Selvironi bag de mørke uniformer og militante symboler

Torsdag den 13. december er turen kommet til Frelsens Hær, hvor man på DR1 klokken 21.00 kan følge den folkelige komiker, der besøger ildsjæle rundt omkring i landet og undersøger, om der mon også her - bag de mørke uniformer og militante symboler - er noget at grine ad.

Det er der nok ret stor sandsynlighed for, at der er - ligesom de engagerede, man møder i programmet, uden større selvhøjtidelighed gerne benytter lejligheden til at grine med.

 

 

Informativt og muntert drilleri

De medvirkende ildsjæle, der lader sig udsætte for den 54-årige komikers store sans for detaljer og godmodige drilleri, møder man blandt andet i Frelsens Hærs korps i København, Vejle og Sønderborg, ligesom der eksempelvis bliver plads til et visit hos Genbrug i Esbjerg og Redesign i København.

 

 

Udover at opleve et muntert standup-show, der går til kanten og tæt på de medvirkende, giver programmet et informativt indblik i det vidtforgrenede arbejde, der rundt om i landet udføres af medlemmer og frivillige i Frelsens Hær.

Som komiker bruger Jan Gintberg netop ikke sit kig indenfor hos programmets medvirkende organisationer til at være humoristisk på deres bekostning - men snarere til deres berigelse.

Det kommende afsnit sendes torsdag den 13. december kl. 21.00 på DR1 og kan genses på www.dr.dk/tv

(Fotos: Lone Kröning Mogensen)

///

Om ’Gintberg på kanten’

  • 'Gintberg på kanten' er en humoristisk og informativ dokumentarserie på DR med komikeren Jan Gintberg som vært.
  • I programmet har Jan Gintberg besøgt det såkaldte ’udkantsdanmark’ og sat oversete lokalsamfund under lup. Udenlandske destinationer og offentlige institutioner er også blevet besøgt, siden den første sæson tilbage i 2011.
  • Aktuelt er Jan Gintberg i gang med den sjette sæson, hvor han søger efter ildsjæle ’på kanten af trygheden og godheden’ - og her blandt andet har kigget indenfor hos Frelsens Hær. 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik