Kunst på væggen hos Frelsens Hær på Nørrebro // Feb 6, 2019

Frelsens Hær på Nørrebro har ved flere lejligheder taget form som et kunstgalleri. For tiden prydes væggene således af udtryksfulde, naturalistiske tegninger af to 15-årige piger, Selma og Alma, som blandt andet henter inspiration i naturen.


Den aktuelle udstilling rummer cirka 55 indrammede værker, hvoraf mange består af sirlige stregtegninger, men også flere farvelagte motiver i mange varianter. Særligt fugle og træer udgør en udpræget del af udstillingen.

 

Trætema og særopgave

Det sidste giver på pudsig vis et link mellem udstillingen og et aktuelt kunstnerisk manifest i form af et såkaldt ’livstræ’, der også pryder en væg i Thorsgade 48. Efter at havebetragtet en serie tegninger med træ-tema betroede billedkunstneren Shefali Ranthe nemlig de to unge at male livstræets stamme. Læs mere om ’livstræet’ her.

 

Tegneteknik og tegneglæde

Selma og Alma fortæller, at de er klassekammerater og begge har gået på billedskole, siden de var små, og at den kunstneriske fordybelse stadig giver dem et kærkomment afbræk fra lange skoledage og et aktivit fritidsliv, hvor de blandt andet også begge spiller musik.

- Fordelen ved at have gået på billedskole er både, at vi har lært mange grundlæggende teknikker, men også at det har udviklet vores glæde ved at tegne, siger de samstemmende.

 

Ingen af dem ønsker dog at fremhæve sig selv som særligt talentfulde.

- Jeg har bare altid godt kunnet lide at tegne, siger Alma beskedent og suppleres af Selma, der erkender, at arbejdet med blyant og farver kræver en koncentreret indsats.

- Jeg føler mere, at jeg har måttet kæmpe for at blive god til det, siger hun.

 

Kobberkunst og arkitekttegnede legepladser

At der er tale om en dyb interesse, afspejles imidlertid af deres valg af skolepraktik i ottende klasse, hvor Selma arbejdede med kunst i et kobbertrykkeri, og Alma tegnede 3D-legepladser hos en landskabsarkitekt.

Hvorvidt de på sigt vil satse på en fremtid med kunst, har ingen af dem foreløbigt taget stilling til.

- Jeg tænker, at hvis jeg vælger at blive kunstner, så skal jeg nok have et andet job og indtægt ved siden af, siger Alma.

- Jeg ved ikke, hvad jeg vi i fremtiden. Jeg har så mange interesser, og jo mere verden åbner sig for en, jo flere muligheder opdager man, at der er, siger Selma.

Foreløbigt satser de på at gengive verden omkring dem på tegneblokken til glæde for både dem selv og andre beskuere.

 

Udstillingen kan ses i Thorsgade 48 på Nørrebro frem til udgangen af februar.

 

Herunder fra venstre: billedkunstner Shefali Ranthe, Selma og Alma foran ’livstræet’ hos Frelsens Hær på Nørrebro.
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik