Nekrolog Major Ruth Hansen // Feb 15, 2019

Major Ruth Marie Hansen blev forfremmet til herligheden fra Bispebjerg hospital torsdag d. 14. februar 2019. Hun blev 86 år gammel.

Bisættelsen vil finde sted fra Nørrebro korpscenter torsdag d. 21. februar kl. 11.00 og ledes af major John Wahl.


Ruth voksede op i København, hvor hun som ganske ung var en del af Thorsgade korps på Nørrebro i København. Herfra rejste hun på kadetskolen i 1952. Året efter blev hun udnævnt som prøveløjtnant og derefter fulgte en lang rejse med forskellige ordrer i det sociale arbejde, som blev hendes platform i livet.

Ruth Hansen havde en forkærlighed for børn, og det faldt derfor naturligt, at hun tog en uddannelse som barneplejerske. Senere blev også ældreomsorgen hendes fokusområde, og hun uddannede sig som sygehjælper.

Det meste af livet har Ruth kæmpet med et svigtende helbred, som også har været med til at forme hendes karriere. Hun blomstrede bedst, når hun kunne vise andre omsorg gennem den praktiske indsats. Hun var aldrig bange for at smøge ærmerne op og har gjort en stor forskel i mange menneskers liv.

Ruth har som officer arbejdet ved Frelsens Hærs slumstationer, børneinstitutioner og plejehjem. Nogle år var hun ude af officerstjenesten. Da hun igen var i stand til at optage sin tjeneste, var det denne gang i Norge, hvor hun gjorde tjeneste i 19 år ved forskellige sociale institutioner. Herefter blev hun igen overført til det danske territorium. Her arbejdede hun nogle år på plejehjemmet ”Aftensol” frem til sin pensionering i 1986.

I de mange år, der siden er gået, har Ruth ofte rejst tilbage til Norge, hvor hun har gjort en frivillig indsats ved hærens institutioner i flere måneder ad gangen. Når hun var hjemme i Danmark, var hun at finde i Templet korps, hvor hun bl.a. hjalp til i Hyggeklubben med servering af middagsmad og opvask m.v. Hun elskede børn og tilbød villigt sin hjælp med at passe dem, når der var behov for det.

Livet var ikke en dans på roser for Ruth Hansen, men hun bevarede troen på sin frelser, som hun mødte i sine unge år. Og med et smil på læben var hun indbegrebet af ”den hjælpende hånds armé”. Det var en livsstil, som fulgte hende hele vejen.

I de senere år boede Ruth Hansen i ældreboligerne i Thorsgade og havde sin vante gang i Nørrebro korpscenter, hvor hun selv modtog stor støtte og hjælp, når helbredet svigtede. Ruth havde ikke nær familie omkring sig, og det har været rørende at se de mange, der har sluttet op omkring Ruth og siddet hos hende i den sidste svære tid. Tak til alle der på denne måde har vist, at Ruths eksempel efterleves i de næste generationer.

Da det stod klart for hende, at hun var syg, og at livet ebbede ud, så udbrød hun: ”Jeg skal være sammen med Jesus!”

Med tanke på Ruth Hansens liv kan vi citere Paulus, når han siger:

”Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen.”  2.Tim.4,7

Æret være major Ruth Hansens minde.

---

John Wahl
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik