Risengrød på hovedbanegården indleder juleindsamling // Nov 21, 2014

"Grød på banen" lyder slagordet, når Frelsens Hær indleder juleindsamlingen med servering af risengrød og sprød hornmusik på Københavns Hovedbanegård mandag den 1. december klokken 18.00.


Mandag den 1. december omdanner Frelsens Hær Hovedbanegården et stort spisested og inviterer alle, der har lyst, på risengrød og julemusik spillet af Frelsens Hærs musikkorps mellem klokken 18 og 20 på pladsen under uret.

 

På banen med juleindsamling

Med eventen markeres, at Frelsens Hær på en særlig måde vil være på banen i julemåneden, dels for at samle ind til julehjælpen, men også for at sprede varme og glæde i en kold tid. Hæren har før stillet sine suppegryder op på hovedbanen, men ved juletid gøres en undtagelse, som forhåbentligt vil falde i smag.

Frelsens Hærs informationschef, Lars Lydholm peger på, at ligesom julen er måltidet et af de væsentligste samlende fællesskaber. Håbet er derfor, at folk vil sætte sig, spise sammen og indgå i et fællesskab omkring måltidet.

 

På banen med julehjælp

Med fællesspisningen vil Frelsens Hær også sætte fokus på det store fællesskab og behovet for julehjælp, hvor alt tegner til endnu et rekordstort antal ansøgere.

Mange forældre begynder således allerede at ringe til Frelsens Hær i august, fordi de spekulerer over, hvordan de skal komme igennem julen. Sidste år modtog Frelsens Hær 13.000 ansøgninger om julehjælp, og 8144 fattige familier blev hjulpet.

 

Markant flere fattige på 15 år

Selv med udgangspunkt i regeringens snævre fattigdomsdefinition, er fattigdommen steget med 240 procent siden 1999 - altså på blot 15 år. Det betyder, at mange tusinde børn vokser op i familier, hvor der knapt er råd til julemad - og slet ikke til gaver.

En udvikling, der ifølge Frelsens Hærs informationschef kalder på et budskab om samhørighed og fællesskab.

- Julehjælpen gør det muligt for fattige familier, at holde en jul, der minder om den, som børnenes klassekammerater holder - så ingen skal føle sig uden for. Det er det, julen handler om, og det er det budskab om samhørighed og fællesskab, som vi gerne vil dele med alle, der kommer forbi Hovedbanegården den 1. december, fastslår han.

 

Grøden er gratis - det er julehjælpen ikke

Frelsens Hær håber at fylde Hovedbanegården med julemusik, risengrød og en masse glade mennesker. Arrangementet er gratis, men alle er meget velkomne til at støtte julehjælpen på www.julebidrag.dk
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik