Oberst Audun Seland forfremmet til herligheden // Dec 16, 2014

Torsdag den 11. december blev tidligere landsleder for Frelsens Hær i Danmark, oberst Audun Seland, forfremmet til herligheden.


Efter længere tids sygdom har Gud kaldt oberst Audun Seland hjem til den bolig, der er beredt for ham i hvilens land. Med sine nærmeste omkring sig sov han stille ind fra et hospits i Oslo torsdag den 11. december i en alder af 83 år.

I 1954 blev han fra Norge, sammen med en stor gruppe unge salvationister fra flere lande, optaget på kadetholdet under navnet ”Sjælevindere” på den internationale kadetskole på Denmark Hill i London, og i 1955 modtog han sin første ordre til Frankrig, hvor han indgik ægteskab med Frøydis Welander.

Herefter fulgte et kortvarigt ansvar som generalsekretær i Zaire, efterfulgt af tjenesten i Danmark som aspirantsekretær og divisionschef.

Også hjemlandet nød godt af deres tjeneste, hvor han med sin akademiske baggrund bestred stillingen som kadetskolechef.

Ansvaret som chefsekretær i Frankrig var en naturlig følge af, at de havde kendskab til arbejdet fra deres tidligere virke, og det, at han talte sproget til perfektion.

I sit ansvar som landsleder i Danmark fra 1992 til pensioneringen i 1996, var han kendt for sin klare forkyndelse, og det blev værdsat, at han også gjorde sig stor umage for at tale dansk.

Det prægede dem begge, at første prioriteten var deres omsorg for mennesker både menneskeligt og åndeligt.

Hans hustru var, og ikke mindst i det sidste afsnit af hans liv, en uvurderlig støtte og hjælp for ham.

Lad os omfatte hende, deres fire børn og deres familier i vor forbøn.

Familie og venner siger et sidste farvel og tak til ham ved en højtidelighed i Hasle kirke i Oslo, onsdag den 17. december kl. 12.00.

Æret være hans minde.

 

Adressen er: Frøydis Seland, Frydenbergveien 40 B, N-570 Oslo
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik