Feltsergent Ingrid Oddershede forfremmet til herligheden // Dec 17, 2014

Feltsergent Ingrid Oddershede blev den 14. december 2014 forfremmet til herligheden. Ingrid var sammen med sin mand, Bent, gennem 15 år ledere af Roskilde korps. Hun blev 78 år.


Med Ingrid Oddershedes forfremmelse til Herligheden har Frelsens Hær i Danmark mistet en Kristi tjenerinde, som var afholdt og elsket af alle, der lærte hende at kende - både indenfor og udenfor Hæren. I alle henseender levede hun op til det bibelske navn, som blev anvendt i hendes e-mail adresse: Dorkas. Som Dorkas var hun altid parat til at tjene i ord og handling, og med hele hjertet.

Ingrid blev født I Rudkøbing den 28. marts 1936, men familien - far, mor, tre piger og en dreng - flyttede til København ved slutningen af Anden Verdenskrig. Hun var en ivrig og flittig elev - og senere student - og hendes uddannelsessti førte til mange lykkelige år som lektor ved handelsgymnasiet. Det var i studieårene, hun mødte Frelsens Hær og hendes livs kærlighed, Bent. De blev begge soldater i Valby Korps, Bent i 1952 og Ingrid i 1953, og et år senere blev de gift.

I de efterfølgende år tjente de som underofficerer i Valby, Thorsgade og Roskilde korps, og I marts 1999 blev de udnævnt til ledere af Roskilde Korps. Dette kald udfyldte de med en begejstring, dygtighed og hengivenhed, der trodsede datoerne på deres dåbsattester. Og efter velfortjent pensionering i marts sidste år fortsatte de med at opmuntre og støtte korpsets arbejde, så langt kræfterne slog til.

I sin barndom led Ingrid af børnelammelse, og i flere perioder af hendes liv blev hun ramt af alvorlig sygdom. Dette gav hende en dyb medfølelse og sympati for mennesker, som bærer sygdommens tunge byrde.  Blandt andet tog hun en uddannelse som zoneterapeut, og mange mennesker er blevet både hjulpet og velsignet af hendes råd og behandling.

Ingrid var salvationist til fingerspidserne. Dette kom også til udtryk i en villighed til at tjene Kristi Kirke hvor som helst, når Gud åbnede døren. I 10 år var hun og Bent ansvarlige for en menighed for amerikansk militær personale, som den gang ofte kom til København på orlov. Og snart efter deres flytning til Bjæverskov i 1984 blev Ingrid valgt ind i det lokale menighedsråd, hvor hun senere blev valgt til formand.

Da Ingrid og Bent fejrede deres diamantbryllup den 11. april i år omgivet af børn, børnebørn og mange venner, var humøret højt, og alle håbede, at Ingrid stadig havde mange gode år foran sig. Men sådan skulle det ikke være. Hun er nu hjemme hos Gud. Men hendes liv i tjeneste for Gud og mennesker har satte dybe spor, som vil vare meget, meget længe.

Begravelsen foregår fra Lidemark Kirke lørdag den 20. december, kl. 11.00. Adressen er Lidemarksvej 78A, 4632 Bjæverskov.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik