Ny dispo på FHPortalen // Dec 4, 2019

Dispo 2020 ligger klar på FHPortalen


Ny programchef // Dec 2, 2019

Kaptajn Magnus Haraldsen, der er udviklingsofficer for sociale institutioner og projekter har fået ny p.t. ordre som programchef.


Velkommen til forenet højtidsmøde i Valby korps 1. juledag // Dec 2, 2019

I København er der som altid mulighed for at indlede 1. juledag den 25. december klokken 11.00 ved et forenet højtidsmøde, som i år afholdes i Valby korps. Prædikant er major Hanne Wahl, og oberstløjtnant Christina Jeppsson er mødeleder. Overskriften for gudstjenesten er ’Kærligheden fødtes - håbet findes’. Højtidsmødet vil også markere udsendelsen af majorerne Camilla og Steven Thomas, der optager nye ordrer i Polen fra februar 2020. Se opslag herunder.


Nye ordrer // Nov 28, 2019

Majorerne Steven og Camilla Thomas, der er henholdsvis programchef og korpsleder i Valby har fået nye ordrer. Det samme har major Hanne Wahl, som efter seks år i international tjeneste vender hjem til Danmark.


Forstærkning af nye civile medlemmer i Esbjerg // Nov 25, 2019

Frelsens Hær i Esbjerg melder om vækst i form af nye medlemmer.


Ny underofficer i Frederikshavn // Nov 25, 2019

I Frederikshavn korps er det lokale lederskab blevet styrket med udnævnelsen af en ny korpssekretær.


Glæde i Templet over indvielsen af ny soldat // Nov 10, 2019

Efter et langt tilløb kommer et flot spring, lyder en talemåde - der passer godt på Freddy Hansen. Han begyndte for 55 år siden at komme hos Frelsens Hær i Viborg og blev i dag indviet som soldat i Templet.


General Brian Peddle og Pave Frans mødtes i en ånd af enhed og gensidig respekt // Nov 10, 2019

De fælles bestræbelser på at evangelisere og tjene den lidende menneskehed blev betonet under et møde mellem general Brian Peddle og Pave Frans, samt deres respektive delegationer i fredags.


Afsked med majorerne Bobby og Anne Westmoreland fra årsskiftet. Farvelmøde onsdag den 13. november i Templet // Nov 1, 2019

Det et netop blevet oplyst, at majorerne Bobby og Anne Westmoreland fra den 1. januar 2020 vender tilbage til USA, hvor der venter dem nye ordrer i USA's syd-territorium. Alle inviteres derfor til farvelmøde for Anne og Bobby Westmoreland onsdag den 13. november i Templet.


Efterårslæsning - flere nye bogudgivelser fra Frelsens Hær kan anbefales // Oct 28, 2019

Den kolde og mørke tid har meldt sin ankomst - og det er højsæson for bøger. Frelsens Hær er derfor også klar med en bunke læsestof (på engelsk) til de lange efterårsaftener. Læs en kort omtale her og lad læselysten indfinde sig.


Dobbelt koncert med Templet musikkorps og Christianshavn Brass Band i Templet // Oct 28, 2019

Hele to orkestre indtager tirsdag den 5. november platformen i Templet med musik i topklasse på repertoiret. Mens Templets Musikkorps spiller på hjemmebane, får de selskab af Christianshavns Brass Band, der er et af Danmarks bedste brassbands.


Frelsens Hær var ’medspiller’ ved 'Mini basketball Camp' for udsatte børnefamilier i Amagerhallen // Oct 2, 2019

Sammen med Baskeballklubben Amager (BK Amager) og Danske Bank på Amagerbrogade havde Frivillige fra Frelsens Hær ’mange bolde i luften’, da økonomisk udsatte børnefamilier i lørdags blev inviteret til 'Mini basketball Camp' i Amagerhallen.


Frivillig Fredag - en hyldest og en invitation til frivillige // Sep 27, 2019

Siden 2011 har den sidste fredag i september været national frivillighedsdag. Dagen har fået navnet Frivillig Fredag og er både en hyldest og en invitation til frivillige, der gør en forskel for andre.


International bønnedag for ofre for menneskehandel på søndag // Sep 18, 2019

Søndag den 22. september er Frelsens Hærs internationale bønnedag for ofre for menneskehandel. Et sted at hente inspiration til konkrete bønneemner er dokumentarfilmen ’Safe Havens’, der fortæller om Frelsens Hærs indsats mod menneskehandel i en række europæiske lande.


Fællesbøn for Østdanmark i Nakskov // Sep 17, 2019

Lørdag den 5. oktober indbydes alle officerer og soldater øst for Storebælt til fællesbøn. Arrangementet finder sted i Nakskov korps og vil have fokus på Frelsens Hærs arbejde på Sjælland, Lolland og Bornholm. Pris for forplejning er 50 kroner, og tilmeldingsfrist er den 2. oktober. Arrangør er afdelingen for Åndeligt Liv og Udvikling (ÅLU), der også er initiativtager til en landsdækkende bønnekæde. Yderligere info om begge dele herunder.


Nyt gårdmiljø giver ny plads til adspredelser og udfoldelser på Hørhuset // Sep 10, 2019

I fredags tog Frelsens Hærs herberg Hørhuset en spritny tagterrasse i brug. Åbningen af det lyse, indbydende gårdmiljø i tilknytning til herberget opholdsstue blev markeret med taler, sprøde brass-toner og lune pølser på grillen. Renoveringen af terrassen er sket med velvillig støtte fra OAK Foundation Denmark.


Omfattende hjælpeindsats på Bahamas efter orkanen Dorian // Sep 6, 2019

Frelsens Hær deltager i hjælpearbejdet efter orkanen Dorian, der de seneste dage har skabt store ødelæggelser i den caribiske østat. Især uddeling af fødevarer, vand og basale fornødenheder, samt husly til evakuerede er blandt de umiddelbare behov. Også i delstaterne på USA’s østkyst står Frelsens Hærs hjælpeteams standby.


Ny fotokonkurrence med fokus på kvinders vidtspændende mission og tjeneste i Frelsens Hær // Aug 30, 2019

Hvis man har sans for at fotografere, er der netop nu mulighed for at zoome ind på kvinders virke i Frelsens Hær og sende sine pletskud til Frelsens Hærs internationale hovedkvarter i London. Frem til den 30. september har man her mulighed for at deltage i en fotokonkurrence med kvinders mission og tjeneste i Frelsens Hær som tema.


Velkommen til bøn i Randers - og til at blive en del af Frelsens Hærs bønnekæde // Aug 26, 2019

En ny bønnekæde for Frelsens Hær i Danmark og Grønland blev introduceret i forsommeren. I tilknytning til denne mulighed for målrettet bøn indbydes jævnligt til regionale bønnesamlinger. Næste bønnesamling har fokus på Frelsens Hær i det nordlige Jylland (fra Aarhus og opefter) og finder sted i Randers på lørdag klokken 10-16. Læs mere på opslaget fra Åndeligt Liv og Udvikling (ÅLU) herunder. Læs også om, hvordan du selv kan blive en del af bønnekæden.


General Peddle og kommandør Buckingham gør status i video efter deres første år som verdensleder og stabschef // Aug 7, 2019

Efter det første år som henholdsvis verdensleder og stabschef for Frelsens Hær gør general Brian Peddle og kommandør Lyndon Buckingham i en videosamtale status over perioden. Et tilbageblik, der ligeledes rummer positive forventninger til fremtiden. Videoen kan ses her sammen med et kort resume på dansk.


100 år på gården, hvor håbet gror i generationer // Aug 6, 2019

En fremsynet investering forvandlede i 1919 en bondegård i Hvidovre til en oase for børn og familier. 100 år senere gror håbet fortsat på gården, hvor Frelsens Hær driver to børneinstitutioner og et krisecenter. Dette fejres med borgmesterbesøg, musik og fest lørdag den 31. august klokken 10.00-14.00. Alle er velkomne.


Event om tøjdyr blev et tilløbsstykke hos Frelsens Hær i Skagen // Aug 5, 2019

Der var fuldt hus hos Frelsens Hær i Skagen, da skuespilleren Susse Wold i sidste uge opfordrede de fremmødte til at fortsætte mens legen er god - og til at støtte kræftramte børn.


Ny biografi i to bind om William Booth udkommer snart // Jul 31, 2019

En ny biografi om Frelsens Hærs stifter William Booth vil snart være tilgængelig. Bogen er i to bind og skildrer både hans liv og livsværk.


Frelsens Hærs Retshjælp og Gældsrådgivning på Nørrebro søger nye frivillige rådgivere // Jul 29, 2019

Frivillige med styr på paragrafferne og økonomisk sans søges til rådgivningstjenesten i Nørrebro korpscenter, der arbejder ud fra seks lokaliteter i København.


Bæredygtige ’bum-bags’ på Roskilde Festival // Jul 6, 2019

Med blandt andet orange og grønne ’bum-bags’ matcher Frelsens Hærs Redesign farvemæssigt præcist det, Roskilde Festival ønsker at stå for. Sammen med andre bæredygtige aktører er Frelsens Hærs Genbrug i år til stede på den legendariske festival.


Tre nye soldater i Nyborg // Jul 1, 2019

Søndag den 30. juni var en glædens dag hos Frelsens Hær i Nyborg, idet tre nye soldater blev indviet og formelt indrulleret i fællesskabet.


Ny chance for genbrugsbutikken i Odense // Jun 30, 2019

Frelsens Hærs genbrugsbutik i Odense genopstår til august som donationscenter. Det oplyser informations- og forvaltningschef Lars Lydholm på vegne af Frelsens Hærs ledelse og ledelsen i Genbrug.


Mange målgrupper favnes på Frelsens Hærs lejre // Jun 30, 2019

Hver syvende familie i Danmark har ikke råd til at tage på ferie. Mange målgrupper tilbydes derfor ferieoplevelser med Frelsens Hær.


Nørrebroløbere fra Frelsens Hær havde en fest // Jun 20, 2019

Blandt de flere hundrede, der i søndags gennemførte Nørrebroløbet, var også 37 løbere fra Frelsens Hær. Alle gennemførte den fem kilometer lange rute fra Blågårds Plads til Peblinge Sø i fin stil.


Bibelselskabet samler ind til ’hårde pakker’ i Frelsens Hærs julekurve // Jun 14, 2019

En tidlig juleindsamling er indledt af Bibelselskabet, der om et halvt år ønsker at donere bibler til Frelsens Hærs julehjælp. Læs mere om de tidlige juleforberedelser her.


Telia og Frelsens Hær i digitalt parløb mod tøjspild // Jun 14, 2019

Med ny mobilteknologi giver Frelsens Hærs sjællandske tøjcontainere nu selv besked, når de skal tømmes. En digital løsning udviklet af Telia, som både gavner klimaet, indtægtsgrundlaget på brugt tøj og i sidste ende indsatsen for socialt udsatte.


Donation skaber glæde og værdighed i varmestuen Pakhuset // May 20, 2019

Muligheden for at kunne formidle glæde og værdighed for mennesker, der modtager hjælp hos Frelsens Hær i varmestuen Pakhuset på Christianshavn, er styrket med en donation på 10.000 kroner fra Odd Fellowlogen på Amager.


Kom ud i det kirkelige landskab og få en himmelsk ’hedetur’ // May 15, 2019

Ved Himmelske Dage på Heden den 30. maj - 2. juni indbydes til koncerter, foredrag, debatter, dans og fællesskab med flere tusinde kristne fra hele landet, samt over 425 events og et storstilet ’himmelsk show’ i Boxen i Herning. Benyt Kristi Himmelfartsferien til at hoppe over nogle kirkeskel og blive inspireret og udfordret ved Danmarks største og bredeste kirkefestival i Herning.


Nekrolog over Feltsergent Hjørdis Kastrupsen // May 7, 2019

Feltsergent Hjørdis Kastrupsen er blevet forfremmet til herligheden fra sit hjem fredag d. 3. maj 2019. Hun blev 89 år gammel.

Begravelsen foregår fredag d. 10. maj 2019, kl. 13.00 fra Sunds kirke, Skivevej 1, 7451 Sunds.

 


Oplev Templet Musikkorps med Stephen Cobb som dirigent i weekenden // Apr 30, 2019

Både ude og inde kan man i den kommende weekend i København opleve Templets Musikkorps, hvor ISB-dirigent Stephen Cobb svinger taktstokken. Se plakat og yderligere info herunder.


Store ændringer i Genbrug // Apr 30, 2019

I løbet af de seneste 3 år har Frelsens Hærs Genbrug foretaget meget store ændringer med bl.a. lukning af sorteringscentre og butikker. Dette er blevet gjort for at sikre et positivt økonomisk resultat i fremtiden. Desværre har det vist sig, at Genbrug ikke har kunnet levere de resultater, Frelsens Hær håbede på. Derimod har genbrug de seneste år stadig lidt store økonomiske tab. Dette kan Frelsens Hær ikke fortsætte med, og derfor har vi analyseret sagen nøje og er nået frem til følgende ændringer.


En kæde af vedvarende og udholdende bøn // Apr 18, 2019

En bønnekæde er ved at blive dannet og vil fremover mobilisere til målrettet bøn for Frelsens Hær arbejde i Danmark og Grønland. Den første bønneaktion finder sted lørdag den 4. maj i Esbjerg og vil senere blive fulgt op andre steder i løbet af sommeren og efteråret. Bag bønnekæden står Frelsens Hærs afdeling for åndeligt liv og udvikling (ÅLU).


Ny soldat i Valby: Husk at invitere folk til gudstjeneste // Apr 16, 2019

Udover palmegrene kunne Valby korps i søndags også vifte med Frelsens Hærs fane og farver. Palmesøndag valgte Freddy Nielsen nemlig efter ni år som civilt medlem at blive indviet som soldat i korpset.


Billige tilbud - med høje menneskelige omkostninger // Apr 16, 2019

Med en fælleseuropæisk kampagne sætter Frelsens Hær ind mod menneskehandel. Et moderne slaveri, der ikke kun finder sted i fjerne, fattige lande - men kan være tættere på, end man måske tror.


Lyt eller læs - general Brian Peddles påskeandagt // Apr 15, 2019

I forlængelse af den danske oversættelse af general Brian Peddles påskeandagt, som kan læses her på portalen, er det nu også muligt at lytte til budskabet fra Frelsens Hærs verdensleder. Se video herunder.


Generalens påskeandagt: Frygt ikke // Apr 15, 2019

I sin påskeandagt opmuntrer Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle, til at lade Guds nærvær og fuldkomne kærlighed fordrive al frygt - fordi Jesus sejr over synd og død er vor sejr.


Hørhuset opsiger driftsoverenskomst med Københavns Kommune // Apr 1, 2019

Frelsens Hærs herberg Hørhuset er fortsat en selvejende institution under Frelsens Hær og sikrer med ændringen Frelsens Hærs DNA.


Fuldend påskehøjtiden med skønne påsketoner hos Frelsens Hær i Valby // Apr 1, 2019

For 25. gang indbydes der til en musikalsk afslutning på påsken, når der 2. påskedag afholdes koncert i Frelsens Hær i Valby. Se info og plakater herunder.


Forflytninger april 2019 // Apr 1, 2019

I løbet af sommeren 2019 gennemføres en række forandringer og forflytninger i Frelsens Hær i Danmark. Se oversigten her.


Omfattende hjælpeindsats efter orkanen Idai i Mozambique, Zimbabwe og Malawi // Mar 20, 2019

Frelsens Hærs hjælpeteams deler mad, tæpper og basale fornødenheder ud til de berørte i de tre sydøstafrikanske lande. Et arbejde, der vanskeliggøres af både katastrofens omfang, de store vandmængder og tilsvarene store ødelæggelser af infrastrukturen.


Forfremmet til kaptajn // Mar 20, 2019

Løjtnant Anja Adjoh, korpsleder i Næstved, er blevet forfremmet til kaptajn.


Frelsens Hær støtter og beder for terrorofre i New Zealand // Mar 16, 2019

Terrorangrebet, der fredag blev udført mod to moskeer i New Zealands næststørste by, Christchurch, er af Frelsens Hær og byens øvrige kirker blevet mødt med støtteerklæringer og tilsagn om forbøn. Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle, opfordrer ligeledes den internationale Frelsens Hær til at bede for de berørte af angrebet, som kostede 49 mennesker livet.


Himmelske dage på heden - et godt sted at ’gå med’ i Kristi Himmelfartsferien // Mar 7, 2019

Oplev Danmarks største gospelkor, længste kirkekaffebord, koncerter, foredrag, debatter og fællesskab med flere tusinde kristne fra hele landet omkring mere end 300 events og ved et storstilet ’himmelsk show’ i Boxen i Herning.


Drøm stort - bed som et barn // Mar 7, 2019

Frelsens Hærs internationale bededag for børn og unge søndag den 31. marts opmuntrer til at bede i tro på en ’Gud, der kan gøre alt' - med særligt fokus på børn og unges potentiale for at række evangeliet til en ny generation. Se link herunder til inspiration og ressourcer til brug ved bededagen.


Velux I afsluttes efter fem år // Mar 7, 2019

Mange udsatte familier på Nørrebro og i Sønderborg har nydt godt af velvillig støtte fra Velux Fonden til Frelsens Hær familiearbejde. Efter fem år og flere forlængelser af projektet blev det imidlertid afsluttet den 28. februar.


Oberst Frøydis Seland forfremmet til herligheden // Mar 7, 2019

Oberst Frøydis Welander Seland blev forfremmet til herligheden den 11. februar fra Ullevål sygehus i Oslo og blev bisat fra Vestre Gravlund kapell den 19.februar. Hun var sammen med sin mand, oberst Audun Seland ledere for Frelsens Hær i Danmark, indtil pensioneringen i 1996.


Fernisering: Det spirer, gror og vokser i ’kunstens have’ i Sønderborg // Mar 4, 2019

Processen var ligeså vigtigt som værket, da et to måneder langt forløb med læring om kunst og kreative udtryksformer kulminerede med en flot fernisering onsdag i sidste uge. Under temaet ’kunstens have’ pryder resultatet nu kirkesalen hos Frelsens Hær i Sønderborg.


Kunsten at vokse - sammen // Mar 4, 2019

Kunst kan forene på tværs af generationer og nationaliteter og få udøverne til at vokse. Med denne tilgang har familier tilknyttet Frelsens Hær i Sønderborg og Schutzengel i Flensborg sluppet fantasien og kreativiteten løs ved en række workshops over to måneder. ’Kunst for alle’ hedder projektet, der blandt andet forvandlede Sønderborg Slot til kunstatelier. Kom med til workshop i riddersalen.


Kvindernes Internationale Bededag fredag den 1. marts: ’Kom, alt er forberedet’ // Feb 25, 2019

Hvert år den første fredag i marts samles kvinder verden rundt i bøn som en del af Kvindernes Internationale Bededag. Frelsens Hær indgår i denne bønnekæde, ligesom en en del af dagens indsamlede kollekt i Danmark sidste år gik til Frelsens Hærs arbejde i Grønland. I år er temaet for bønnedagen ’Kom, alt er forberedt’ efter et oplæg fra kvinder i Slovenien.


Inspiration til 10 minutters daglig bøn // Feb 25, 2019

Frelsens Hærs afdeling for Åndeligt Liv og Udvikling (ÅLU) har lanceret en folder som tilskyndelse til en dagligt bønnestund. Konceptet hedder ’10 minutter’ og giver med udvalgte bibelcitater, sangstrofer og citater input til refleksion og inspiration til 10 minutters bøn. Folderen er tilgængelige i korpsene og gengives også herunder.


Opdag Guds design for dit liv // Feb 19, 2019

’Design for life” er overskriften på et weekendophold på Mørkholt Strandcamping fredag den 26. - søndag den 28. april. Her inviteres alle over 21 år, der ønsker større klarhed over Guds kald til personligt liv og tjeneste - eller at ’opdage Guds design for deres liv’, som det hedder i indbydelsen - til at være med. Pris for opholdet er 700 kroner og tilmelding sker til aspirantafdelingen via sin korpsleder senest den 25. marts. Herefter modtager man yderligere information om weekenden. Læs mere om weekenden herunder.


Sergent Jan Marseille bliver aspirant // Feb 19, 2019

Sergent Jan Marseille, der er teamleder for Frelsens Hær i Nakskov, er blevet antaget som aspirant og påbegynder officersuddannelsen i 2020.


Nekrolog Major Ruth Hansen // Feb 15, 2019

Major Ruth Marie Hansen blev forfremmet til herligheden fra Bispebjerg hospital torsdag d. 14. februar 2019. Hun blev 86 år gammel.

Bisættelsen vil finde sted fra Nørrebro korpscenter torsdag d. 21. februar kl. 11.00 og ledes af major John Wahl.


Tak og farvel til bestyrere af Strib // Feb 13, 2019

STRIB

Tak og farvel er de to vanskeligste ord og sige.

Gennem 8 års tjeneste har vore kammerater Jens Peter og Birtha Giversen udført et godt arbejde på Strib. De vil blive husket.

Vi takker for trofast tjeneste for Gud og Frelsens Hær og ønsker fortsat Guds velsignelse i fremtids dage.


Bøn verden rundt og døgnet rundt i en uge // Feb 9, 2019

Frelsens Hær forenes fra den 17-24. februar i bøn verden rundt og døgnet rundt. Alle med tilknytning til Frelsens Hær indbydes til at være med i bønnen - samlet og enkeltvis.


Kunst på væggen hos Frelsens Hær på Nørrebro // Feb 6, 2019

Frelsens Hær på Nørrebro har ved flere lejligheder taget form som et kunstgalleri. For tiden prydes væggene således af udtryksfulde, naturalistiske tegninger af to 15-årige piger, Selma og Alma, som blandt andet henter inspiration i naturen.


Et livstræ med dybe rødder og varige aftryk // Feb 6, 2019

Med et kunstnerisk manifest har deltagere i Frelsens Hærs familiearbejde på Nørrebro skabt et ’livstræ’ på mødelokalets væg. Her fortæller mange farvestrålende håndaftryk om dybe rødder og varige aftryk.


Ny Vintage & Redesign butik åbnede i dag i Helsingør // Feb 1, 2019

Med vægt på kvalitet og bæredygtighed åbnede Frelsens Hær i dag den første af en ny type genbrugsbutikker i Helsingør.


Krigsråbets forside har fået en 'ansigtsløftning' // Feb 1, 2019

Den første af årets fire udgaver af Krigsråbet er udkommet. Bladets forside har samtidig fået et nyt layout med mere fyldigt forsidefoto og fokus på Frelsens Hær som bladudgiver.


Fire levende og vedkommende tv-gudstjenester fra Frelsens Hær i Sverige // Jan 29, 2019

De sidste to søndage har man via den svenske tv-kanal, Svt2, kunnet opleve gudstjenester fra ’Vasakåren’ i Stockholm. Det kan man også de næste to søndage. Alle fire gudstjenester kan naturligvis også genses online.


Porto med tillægsværdi for udsatte i Grønland // Jan 21, 2019

Tele-Post udgiver i år et frimærke med tillægsværdi til fordel for Frelsens Hærs arbejde i Grønland. Præsentationen af frimærket finder sted i dag ved en højtidelighed i korpset i Nuuk. Her vil lederne for Frelsens Hærs arbejde i Grønland, majorerne Helle og Kurt Pedersen, få overrakt et indrammet ark, samt miniark af det unikke frimærke.


Overgang til Outlook // Jan 6, 2019

Husk at vi idag fra kl. 16:00 er gået igang med overgangen til Outlook.

Alle nye mails lander ny i Outlook Webmail, men der kan stadig mangle gamle mails, dette er vi klar over, mere information løbende når vi kender status.

Har du glemt at printe vejledningen til 1. login kan den findes på dette link

Status kl. 22:07: Alle har fået de sidste 30 dages af email
Status d. 05/01-2019 kl. 23:10: Alle har nu fået alle mails som er under 40MB over


Bedeuge opfordrer til ’åndelige venskaber’ // Jan 6, 2019

I denne uge samles kristne verden rundt i fælles bøn. Det sker ud fra en række temaer, der opfordrer til at søge åndeligt venskab og dele tro og liv med andre. Frelsens Hær er en del af Evangelisk Alliance og medvirker mange steder i Danmark ved fællesmøder med lokale fri- og folkekirker.


Nye ordrer // Jan 6, 2019

Årets indledes med en mindre rokade i Frelsens Hær i København og på hovedkvarteret, hvor kommandør Eva Marseille og kaptajn Magnus Haraldsen har fået nye ordrer. Se nærmere herunder.


General Brian Peddle: Vor mission er ikke-diskriminerende, evangeliet er for enhver og vor tjeneste er for alle. // Jan 2, 2019

”Vi må være rede til det, Gud vil gøre i og igennem os. Dette er et kald til bøn, et kald til helliggørelse og et kald til at være kampklare nu. Et påtrængende kald, der ikke kan ignoreres,” siger Frelsens Hærs verdensleder i sin nytårstale. Lyt til talen via video her.


Year Book 2019 giver både indblik og globalt overblik // Jan 2, 2019

Frelsens Hærs internationale årsskrift, Year Book, er udkommet. Bogen givet et detaljerigt vue over en bevægelse, der i løbet af 2018 voksede til 131 lande. Et godt sted at søge indsigt og udvide sin horisont om den internationale Frelsens Hær.


Julefejring blev indledt med optagelse af civilt medlem i Valby // Jan 2, 2019

Som optakt til julehøjtiden kunne Frelsens Hær i Valby glæde sig over endnu en højtid, idet korpset ’dagen før dagen’ havde fornøjelsen at byde et nyt civilt medlem velkommen i fællesskabet.


Lyt eller læs: General Brian Peddles juleandagt // Dec 22, 2018

I sin juleandagt opfordrer Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle til at leve i et forhold til Jesus - og med ham formidle liv, lys og håb til verden. Juleandagten findes på dansk på bagsiden af Julekrigsråbet, men kan her høres i en videohilsen krydret med glimt fra Frelsens Hærs internationale arbejde.


Velkommen til forenet højtidsmøde i Templet 1. juledag // Dec 22, 2018

I København er der som altid mulighed for at indlede 1. juledag den 25. december klokken 11.00 ved et forenet højtidsmøde i Templet. Prædikant er oberstløjtnant Christina Jeppsson, og major Anne Westmoreland er mødeleder. Overskriften for gudstjenesten er ’Joy to the World’. Se opslag herunder.


Gintberg går til kanten i Frelsens Hær - på torsdag // Dec 10, 2018

Der er en forskel på at grine ad og grine med. Når Jan Gintberg ’går til kanten’ efter ildsjæle i Frelsens Hær, er der uden tvivl meget at grine ad. Men i afsnittet, der sendes torsdag den 13. december på DR1 klokken 21.00, oplever man især den ligefremme komiker grine sammen med deltagerne.


Vejle fejrer advent med fremgang // Dec 10, 2018

Gudstjenesten den 2. søndag i advent fik hos Frelsens Hær i Vejle en ekstra dimension. Foruden glæden over adventsbudskabet havde korpset fornøjelsen af at føje tre nye medlemmer til fællesskabet.


’Grød på banen’: Forsmag på juleglæden - i år med en dags forspring // Nov 25, 2018

Igen i år indleder Frelsens Hær juleindsamlingen i december med at byde på varm risengrød og skønne juletoner på Københavns Hovedbanegård. Men denne gang med en lille tyvstart på juleglæden.


Temaften om medborgere og modborgere på Nørrebro // Nov 25, 2018

Et besøg af Aydin Soei i familiecaféen i Frelsens Hær på Nørrebro blev en opfordring til tillid og modborgerskab. Aydin har som journalist og sociolog beskæftiget sig med begreberne ’medborger’ og ’modborger’. Samtidig har han selv en familiefortælling som er præget af sine forældres flugt fra Iran, samt sin fars alkoholmisbrug, vold og drab af Aydins klassekammerats far.


Hjemmestrikkede nissehuer luner og spreder sammen med andre håndlavede redesigns glæde i den kolde tid // Oct 27, 2018

Frelsens Hærs Redesign tager forskud på juleglæden med bæredygtigt og næstekærligt håndarbejde. Blandt andet strikkede nissehuer til børn, samt personlige huer og vanter til kendte og ukendte.


Genbrugsdag fredag den 5. oktober: Her falder pengene på et vådt sted // Oct 4, 2018

Fredag den 5. oktober går al omsætning fra Frelsens Hærs genbrugsbutikker i Danmark til sociale tilbud for børn og unge i Brasilien. Et projekt, der skal lukke fortidshuller og skabe fremtidshåb.


Frelsens Hærs genbrug i Esbjerg er nomineret som ’Byens Bedste’. Skal de have din stemme? // Oct 3, 2018

Der kan stemmes indtil den 15. oktober. Se link herunder, hvis du vil hjælpe de dedikerede ansatte og frivillige i genbrugsbutikken i Esbjerg med din stemme.


Jordskælv og tsunami i Indonesien: De berørte indgår i beredskabet // Oct 1, 2018

Frelsens Hær deltager i redningsarbejdet efter fredagens jordskælv og tsunami i Indonesien. En katastrofe, hvor de berørte også indgår i beredskabet.


Livestreaming af officiel velkomst for Frelsens Hærs nye verdensleder, general Brian Peddle søndag den 23. september // Sep 19, 2018

På søndag er dagen kommet, hvor Frelsens Hærs nye verdensleder general Brian Peddle og den nye præsident for Hærens kvindearbejde, kommandør Rasalie Peddle, bydes officielt velkommen. Det sker på William Booth College i London. Foruden tilrejsende gæster fra flere af de lande Frelsens Hær arbejder i, er det muligt kloden rundt - via livesendinger på YouTube og Facebook - at slutte sig til kredsen.


Frelsens Hærs i Nykøbing Mors starter søndagsskole // Sep 19, 2018

Frelsens Hær i Nykøbing Mors har i de senere år oplevet, at mennesker, der er kommet i korpset som børn, vender tilbage i en mode alder. Men korpset oplever også, at nye generationer begynder at tage del i fællesskabet. Senest har en søndagsskole set dagens lys.


Ny bog fortæller om Frelsens Hærs historie i årene 1995-2015 // Sep 19, 2018

For tre år siden blev en af Frelsens Hærs tidligere verdensledere, general Shaw Clifton bedt om at skrive den 9. udgave af den internationale bogserie om Frelsens Hærs arbejde, ’The History of The Salvation Army Volume Nine’, der dækker perioden 1995-2015.


DR P1 sender gudstjeneste fra Templet // Aug 22, 2018

Søndag den 26. august er det muligt at fejre gudstjeneste med Frelsens Hær hjemme ved sin radio.


Velkomstmøde for nye ledere // Aug 6, 2018

Fra august er oberstløjtnant Christina Jeppsson ny territorialleder for Frelsens Hær i Danmark og Grønland, mens oberstløjtnant Bo Jeppsson er ny ansvarlig for åndeligt liv og udvikling. Der afholdes velkomstmøde for det nye oberstløjtnantspar onsdag den 29. august i Templet. Se nærmere detaljer her.


Tre nye kaptajner // Aug 6, 2018

I al ubemærkethed har Frelsens Hær i Danmark i sommer fået tre nye kaptajner.


Nye internationale hærchefer tiltrådt // Aug 6, 2018

I dag bydes general Brian og kommandør Rosalie Peddle velkommen på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter. De overtog i fredags deres nye lederposter i front for den internationale Frelsens Hær. De efterfølger general André og kommandør Silvia Cox, der fra samme dato gik på pension.


Snart arbejder Frelsens Hær officielt i 130 lande // Jun 21, 2018

Frelsens Hær har vokseværk og kan snart hejse fanen i 130 lande. Det sker, når Burkina Faso i slutningen af august officielt føjes til de lande, Frelsens Hær arbejder i.


Mød Frelsens Hær på Folkemødet i morgen fredag // Jun 14, 2018

Håb for fremtiden skabes i samarbejde. Det er blot én af pointerne, når Frelsens Hær på Folkemødet fredag er vært ved to paneldebatter - om redesign og cirkulær økonomi, samt et tættere parløb mellem civilsamfund og kommuner i hjælp til udsatte familier.


Ny hjemmeside i luften // Jun 13, 2018

Frelsens Hær har lanceret en ny hjemmeside med mange nye funktioner i en enkel og overskuelig opbygning. Målet med det flotte design og de nye finesser er at øge tilgængeligheden og forbedre Frelsens Hærs kommunikation på nettet.


Kongres 2018: Ikke en lukket fest for de frelste // Jun 13, 2018

Da Frelsens Hær i sidste weekend fejrede kongres i København, foregik det med døre og vinduer på vidt gab. Et udslag af forsommerens hedebølge. Men også et udtryk for sammenkomstens tema: ’Gå ind i Guds nærvær - gå ud og vær nærværende’.


Borgmesterbesøg på Pakhuset // Jun 13, 2018

Borgmester Mia Nyegaard hoppede på cyklen og kørte en tur til Sundholm og Christianshavn sammen med Sundhedsteamet. Sundhedsteamet cykler rundt i hele byen og udfører sundhedsfaglige arbejder med udsatte mennesker, hvor der er brug for det. Turen gik blandt andet til Pakhuset.


Ung vækst i Valby // Jun 5, 2018

Hos Frelsens Hær i Valby blev søndag den 3. juni en festdag, idet en af korpsets unge under gudstjenesten blev indviet til soldat Frelsens Hær.


Frelsens Hær i Danmark og Grønland holder kongres i København. Gå ikke glip af dette… // Jun 1, 2018

Frelsens Hær holder kongres 8.-10. juni med inspiration til at tage nye skridt - ind i Guds nærvær og ud i verden som nærværende. Spændende gæster fra ind- og udland vil deltage - sammen med medlemmer og venner af Frelsens Hær fra både Grønland og Danmark. Se det fulde kongresprogram, samt tilbud til børn og unge her.


Ny stabschef udpeget pr. 3. august 2018 // Jun 1, 2018

Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox har efter samråd med den nyvalgte general Brian Peddle annonceret, hvem der fra den 3. august overtager ansvaret som henholdsvis stabschef og international sekretær for Frelsens Hærs kvindearbejde. Et lederskifte, der også berører tidligere danske ledere.


Medlemsfremgang og medmenneskelighed i Grønland // May 31, 2018

To begivenheder skabte i denne uge glæde i Frelsens Hærs korps i Grønland. De to begivenheder havde ingen direkte sammenhæng men var i begge tilfælde kendetegnet af, at personlig overbevisning blev omsat i handling.


Nye medlemmer i Sønderborg // May 30, 2018

Frelsens Hær i Sønderborg melder om fortsat vækst i form af nye medlemmer.


Esbjerg korps fejrede 125-års jubilæum med optagelse af et nyt civilt medlem // May 30, 2018

Den 6. december 1892 rykkede Frelsens Hær ind i Esbjerg, og 125 og et halvt år senere, i weekenden 12.-13. maj 2018, kunne Esbjerg korps fejre Guds trofasthed gennem 125 år.


Arv styrker indsatsen blandt mænd på Nørrebro // May 25, 2018

Det går så at sige ’herregodt’ for Nørrebro korpscenters tilbud til mænd. En arv, øremærket den mandlige gren af arbejdet har ført til nye initiativer og skabt forventning om at styrke indsatsen yderligere.


Frelsens Hærs 21. general er valgt // May 24, 2018

Frelsens Hærs nummer to blev nummer et. Sidst på dagen, torsdag, blev det meddelt fra højesterådet, at Frelsens Hærs nuværende stabschef og næstkommanderende, kommandør Brian Peddle er valgt som Hærens næste general og verdensleder.


Fem kandiderer til posten som general // May 23, 2018

Arbejdet med at vælge Frelsens Hærs næste verdensleder bevæger sig planmæssigt fremad. Efter højesterådets konstituering i sidste uge, er de mulige kandidater til posten som general nu fundet, og processen med yderligere afklaring finder sted i de nærmeste dage.


Tak for tiden… // May 23, 2018

Efter fem år i spidsen for Frelsens Hær blev der i lørdags taget hjertelig afsked med general André og kommandør Silvia Cox i London. Mødet bød samtidig velkommen til medlemmer af højesterådet, der er indkaldt for at vælge Hærens 21. general og verdensleder.


Glimt fra optakt til højesterådet. Målet er at vælge Frelsens Hærs 21. general og nye verdensleder // May 17, 2018

De 111 officerer, som aktuelt udgør Frelsens Hærs højesteråd - High Council - mødes fra i dag i London for at vælge Frelsens Hærs 21. general og nye verdensleder. Efter fem år på posten pensioneres den nuværende verdensleder, general André Cox den 3. august.


Flot donation skaber glæde i Skagen // May 14, 2018

Muligheden for at kunne skabe glæde og gode oplevelser for mennesker, der modtager hjælp hos Frelsens Hær i Skagen, er styrket med en donation på 40.000 kroner fra Lars Kruses Fond i Skagen - overrakt af Odd Fellow Logen.


Frelsens Hær udvider til 129 lande // May 4, 2018

Den 1. juli 2018 føjes Gabon til de lande, hvor Hærens fane vajer.


Randers korps fejrede påske med soldaterindvielse // May 4, 2018

Gudstjenesten påskedag fik i Randers en ekstra dimension. Foruden glæden over påskebudskabet havde korpset den store glæde at indvie Kristian Smedegaard som soldat.


Dokumentarfilm giver indblik i Frelsens Hærs indsats blandt hjemløse i Grønland. Se den her // May 1, 2018

En stor del af de mennesker, som deltager i Frelsens Hær tilbud og aktiviteter i Nuuk, er hjemløse. Dette er ingen tilfældighed, idet antallet af hjemløse i den grønlandske hovedstad er steget støt gennem en årrække. En ny dokumentarfilm Northern Lights viser, at der kan skabes lys i mørket.


Nekrolog over Feltsergent Dorrit Reher // Apr 23, 2018

Feltsergent Dorrit Reher blev forfremmet til herligheden mandag d. 23. april 2018. Hun blev 89 år.

Bisættelsen vil finde sted fra Templets korps lørdag d. 28. april 2018, kl. 12.30 og ledes major John Wahl.


Lørdag byder Frelsens Hær på stor familieudflugt til Legoland // Apr 20, 2018

I karavaner på omkring 60 busser sender Frelsens Hær lørdag godt 3000 børn og voksne på den traditionsrige udflugt til Legoland.


Frelsens Hærs kongres 8.-10. juni 2018 // Apr 20, 2018

Gå ind i Guds nærvær - og gå ud og vær nærværende.

Se programmet nedenfor


Ændringer i Genbrug // Apr 18, 2018

Genbrug gennemgår i denne tid flere forandringer for primært at optimere forretningen, og dermed bedre kunne skaffe midler til Frelsens Hærs sociale arbejde. En af disse forandringer var, at vi selv valgte at stå for indsamlingen af tøj på Sjælland og Lolland/Falster, og nu kommer næste etape i denne forandringsproces.


General André Cox: Bed for det syriske folk // Apr 14, 2018

Frelsens Hærs verdensleder opfordrer til at reagere på situationen i Syrien med foldede hænder og fokus på krigens uskyldige ofre.


Anna Woller fornyede sin indvielse og genoptog tjenesten som soldat i Nykøbing Mors // Apr 10, 2018

Med indvielsen af en ny soldat fandt søndagens gudstjeneste i Nykøbing Mors korps sted i en ånd af fremtidstro og trang til at tjene.


Forflytninger april 2018 // Apr 5, 2018

I løbet af sommeren 2018 gennemføres nogle forandringer og forflytninger i Frelsens Hær i Danmark. Se oversigten her.


Nye ledere for Frelsens Hær i Danmark til august // Apr 4, 2018

En international rokade af ledere i Frelsens Hær kommer til at berøre Danmark. Posten som landsleder skifter således hænder med virkning fra 1. august 2018.


Lyt eller læs general André Cox’ påskeandagt: Forvandlet af korset // Mar 29, 2018

I sin påskeandagt peger Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox på korsets forvandlende kraft - og dermed svaret på verdens desperate længsel. Påskeandagten formidles her på video, og kan desuden læses på dansk i martsudgaven af Krigsråbet.


Påsketoner 2. påskedag i Valby korps // Mar 22, 2018

Traditionen tro bydes der også i år på en musikalsk afslutning på påsken, når der 2. påskedag afholdes koncert i Frelsens Hær i Valby. Medvirkende er Valby Musikkorps, Valby Sangkor og solister. Påskekoncerten finder sted mandag den 2. april klokken 15.00, caféen åben klokken 14.00. Entré 50 kroner. Se plakat herunder.


Forenet gudstjeneste langfredag med general Shaw Clifton // Mar 22, 2018

I København byder langfredag den 30. marts på et gensyn med general Shaw Clifton, som vil være prædikant ved den forenede gudstjeneste i Templet. Medvirkende vil blandt andet være seniorkoret og et brass ensemble. General Shaw Clifton var Frelsens Hærs verdensleder fra 2006-2011 og blev i 2013 gift med danske kommandør Birgitte Brekke-Clifton. Se plakat herunder.


Fri, frelst og nyt medlem af fællesskabet i Valby korps // Mar 16, 2018

Forbøn i korpsets bønnegruppe blev begyndelsen til en ny tilværelse for Jørgen Olsen, der i søndags blev optaget som civilt medlem i Frelsens Hær i Valby.


Musikalske højdepunkter i seniorklubben // Mar 7, 2018

Tirsdag den 6. marts havde seniorklubben i Frelsens Hær på Nørrebro besøg af to kendte skikkelser fra den danske musikscene, Lone Selmer Roar og Karsten Vogel.


Frelsens Hær: Ingen skal tvinges ud i kulden // Feb 28, 2018

Både i København og i provinsen åbner Frelsens Hær nødherberg og andre tilbud for hjemløse i den ekstreme kulde. Flere steder har lokale korps udvidet deres åbningstider, ligesom genbrugsbutikkerne giver gratis kaffe og varmt tøj til kolde hjemløse.


Ny genbrugsbutik åbnede med fristende tilbud og festlige toner i Horsens // Feb 26, 2018

Med sit karakteristiske røde logo på facaden og 300 indbydende kvadratmeter sætter Frelsens Hærs nye genbrugsbutik sit særlige præg på bybilledet i det centrale Horsens. Butikken, der slog dørene op lørdag den 24. februar, kom godt fra start med kø ved både prøverum og disk.


Kvinder forenes i bøn og handling // Feb 26, 2018

Ved Kvindernes Internationale Bededag den 2. marts er bøn og handling uløseligt forbundne. Derfor foldes hænderne i bøn, ligesom de bruges til at samle ind til gode formål. Et af disse er i år Frelsens Hærs arbejde i Grønland.


Generalen takker for Billy Grahams liv og tjeneste // Feb 24, 2018

Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox har sendt et kondolencebrev til Dr. Billy Grahams efterladte efter det i onsdags blev meddelt, at den kendte evangelist er gået hjem til Gud 99 år gammel. I brevet udtrykker generalen sin anerkendelse af Grahams kraftfulde og virkningsfulde tjeneste og på en særlig måde evangelistens globale vækkelsesmøder, hvor utallige mennesker blev ledt til tro på Jesus Kristus. I forlængelse af dette understreger han Frelsens Hærs forpligtelse til at række evangeliet til andre, hvor og når muligheden opstår. Brevet er gengivet i dansk oversættelse herunder.


Fællesskabsdag i Næstved // Feb 16, 2018

Billeder fra en rigtig fin Fællesskabsdag i Næstved med 59 deltagere fra Holbæk, Roskilde, Nakskov og Næstved Korps.


Frelsens Hær sender kondolence og udtrykker medfølelse med den kongelige familie // Feb 14, 2018

I et kondolencebrev, der tidligere i dag er sendt til Kongehuset, udtrykker Frelsens Hærs landsleder, oberst Hannelise Tvedt medfølelse i forbindelse med Hans Kongelige Højhed Prins Henriks bortgang. I brevet forsikres den royale familie endvidere om Frelsens Hærs forbøn.


Frelsens Hær i Valby har fået en hjertestarter // Feb 8, 2018

Hurtig hjælp er helt afgørende, når mennesker bliver ramt af hjertestop. Derfor har Frelsens Hær i Valby taget initiativ til at få opsat en hjertestarter ved indgangen ud mod Valby Langgade. Hjertestarteren er doneret af TrygFonden og er tilgængelig hele døgnet - også for lokale borgere.


Ny bog ’40 dage - på vej mod Jerusalem’ giver mulighed for at tage nye skridt i tiden frem mod påske // Feb 8, 2018

Med den nye bog kan man dagligt tage nye skridt i faste- og forberedelsestiden frem mod påske. Bogen er den fjerde i en serie og kan købes på Frelsens Hærs handelsafdeling.


Frelsens Hærs røde containere bidrager til grøn omstilling og 'upcycling' af tekstil // Jan 30, 2018

Frem for at smide ting ud vil Frelsens Hær gerne inspirere til at genbruge. Ikke blot brugt tøj, sko og møbler, som stadig er i brugbar stand. Men også tekstilprodukter, som typisk sendes på forbrændingen.


Globalt topmøde om flygtninge og fordrevne online // Jan 30, 2018

Et topmøde om den globale flygtningekrise er over to dage blevet afholdt af Frelsens Hærs Internationale Kommission for Social Retfærdighed (ISJC) i New York. Debatterne er blevet sendt live via kommissionens facebookside og kan genses samme sted.


Fotoudstilling med temaet ’mobilisering’ på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter i London // Jan 22, 2018

Ved åbningen af en ny fotoudstilling i Galleri 101 på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter (IHK) i London bad general André Cox en bøn om, at besøgende måtte få et indtryk af, hvordan Gud virker ’igennem helt almindelige mennesker’. Temaet ’mobilisering’ blev lanceret i 2017 og fortsætter i 2018.


Frelsens Hærs beder 24/7 den 21.-27. januar 2018 // Jan 16, 2018

Fra på søndag forenes Frelsens Hær i Danmark og Grønland i bøn nonstop. Alle opfordres til at indgå i bønnekæden - både sammen og hver for sig.


Regeringen inddrager civilsamfundsorganisationer i indsats for religions- og trosfrihed // Jan 16, 2018

Dansk Kontaktforum for Religions- og Trosfrihed er et nyt forum under Udenrigsministeriet. Det første møde blev afholdt den 10. januar, hvor også Frelsens Hærs landsleder, oberst Hannelise Tvedt deltog.


Oberstløjtnant Ruth Andersen forfremmet til herligheden // Jan 11, 2018

Oberstljt. Ruth Andersen blev forfremmet til herligheden torsdag d. 10. januar 2018. Hun var omgivet af sine børn og børnebørn, da hun sov stille ind fra Frelsens Hærs plejecenter Aftensol. Hun blev 93 år, men ville have fyldt 94 år om få dage.  

Begravelsen vil finde sted fra Valby korps tirsdag d. 16. januar kl. 12.30 og bliver ledet af sønnen og svigerdatteren Obersterne Lisbeth og Henrik Andersen. I stedet for blomster opfordres der til at støtte Frelsens Hærs arbejde i Grønland. Beløb kan indbetales på konto 4183-7001568 mærket ’Grønland’ eller gives kontant i forbindelse med begravelsen.


I sin nytårstale opfordrer general André Cox til at vise ubetinget kærlighed uden diskrimination // Dec 31, 2017

I en videohilsen udfordrer general André Cox både medlemmer og venner af Frelsens Hær og alle kristne til at have Jesus som forbillede i holdning og handling. "Det kan se ud som en umulig opgave. Men med Helligåndens hjælp tror jeg på, at enhver kristen kan blive lig Kristus," siger han. Både videoen og en dansk oversættelse af talen kan ses herunder.


Forenet nytårs- og velkomstmøde for nyt souschefpar og programchef // Dec 30, 2017

Både det nye år og nye ansvar markeres ved et forenet højtidsmøde i Templet, Frederiksberg Allé 9. København. Se plakat herunder.


Kom verden rundt med Year Book 2018 // Dec 30, 2017

Frelsens Hærs internationale årbog 'Year Book 2018' er et must for alle, der vil være velorienteret og opdateret om Frelsens Hær globale arbejde.


Evangelisk Alliances bedeuge 2018 sætter fokus på livet som pilgrim, fremmed og flygtning // Dec 30, 2017

Når kristne kloden rundt indleder det nye år med en uge i fælles bøn, sker det i år med afsæt i den bibelske sandhed, at den troende altid vil være fremmed i verden - blot en pilgrim på gennemrejse.


Lyt eller læs: General André Cox’ juleandagt // Dec 18, 2017

I sin juleandagt understreger Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox, at der findes en absolut sandhed, som er livsforvandlende og evig. Den sandhed, Gud åbenbarede ved sin søn Jesus Kristus julenat. Et budskab, der er højaktuelt i en kompleks verden i det 21. århundrede. Indholdet i juleandagten findes også på dansk i julekrigsråbet men formidles her på video af generalens egen mund.


Søstre og brødre samler 100.000 kroner ind til julehjælpen // Dec 13, 2017

Den sidste weekend i november indbød Odd Fellow Palæet til julebazar til fordel for Frelsens Hærs julehjælp. Det hyggelige julemarked indbragte 100.000 kroner, som blev overrakt til fundraiser Klaus Leonhardt ved en højtidelighed på Frelsens Hærs hovedkvarter.


Julehjælp med humor // Dec 13, 2017

Med to muntre og overraskende videofilm tager Frelsens Hær humoren til hjælp for skaffe penge til juleglæde hos familier med behov for julehjælp.


”Søg først Guds rige” // Dec 11, 2017

Templets mødesal var onsdag den 6. december fyldt af en talstærk og taknemmelig skare fra hele landet, som var mødt op for at tage afsked med Frelsens Hærs souschefpar i Danmark og Grønland de sidste godt tre år, oberstløjtnanterne Anthony og Gillian Cotterill, der fra årsskiftet optager nye ordrer i England.


En stor dag og en glædens dag. Se video fra sidste års juleuddeling - og giv et bidrag til andres juleglæde // Dec 8, 2017

’Julehjælp - fordi julen er noget, vi deler med hinanden.’ Sådan lyder overskriften på en video, der blev optaget ved sidste års juleuddeling i København. Se den her - og støt Frelsens Hærs julehjælp til udsatte familier.


Med fokus på det favnende og forpligtende fællesskab indbød Frelsens Hær til risengrød og ’dele-jul’ // Dec 5, 2017

Den 1. december forvandlede Frelsens Hær igen i år Hovedbanegården til et spisested med opfordring til at dele øjeblikket, fællesskabet og et gavmildt bidrag af sine midler. Under slagordet ’dele-jul’ indledtes samtidig indsamlingen til julehjælpen.


General André Cox hylder Frelsens Hærs frivillige i videohilsen - og helt personligt // Dec 5, 2017

Den 5. december er af FN udnævnt til international frivillighedsdag. Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox benytter dagen til at takke for den frivillige indsats, der gøres i Frelsens Hær verden rundt - og fremhæver særligt indsatsen i Grønland.


Fattige bliver stadigt fattigere - julehjælpen sætter ny rekord // Dec 1, 2017

Frelsens Hærs julehjælp er på vej mod ny rekord. Foreløbigt har op mod 12.000 søgt om julehjælp, hvilket er knap 500 flere end sidste år. Behovet for økonomisk støtte til julehjælpen er således også øget.


Nekrolog Jenny Larsen      // Nov 27, 2017

Major Jenny Larsen blev forfremmet til herligheden tidligt fredag morgen d. 24. november fra vort plejehjem Aftensol, hvor hun sov stille ind, 92 år gammel.


Risengrød og hornmusik sætter gang i dele-julen // Nov 27, 2017

”Det er risengrød - smask smask smask. Der gør næsen rød - smask smask smask…” Igen i år indledes Frelsens Hærs indsamling til julehjælpen med servering af risengrød på Hovedbanegården den 1. december klokken 18.00 til 20.00 - lige under uret.


Fuldt panel til valgdebat om hjemløshed på Hørhuset // Nov 9, 2017

Valget til landets kommuner og regioner står for døren. Derfor havde Frelsens Hærs herberg Hørhusets personale og beboere indbudt lokale kandidater fra Københavns Kommune til valgdebat.


International lederkonference med fokus på Frelsens Hærs mission i Los Angeles // Nov 3, 2017

I tidsrummet den 4. til 11. november har general André Cox kaldt Frelsens Hærs territorialledere fra hele verden til konference i Los Angeles. Danmark og Grønland Territorium er repræsenteret af oberst Hannelise Tvedt. Velkomstmødet for konferencen streames og kan således følges live vi internettet.


Hørhuset er i aften vært for vælgermøde om og med udsatte // Nov 2, 2017

Frelsens Hærs herberg, Hørhuset, i København lægger i aften matrikel til vælgermøde om og med udsatte i København. Se plakat herunder.


I november kan der søges om julehjælp hos Frelsens Hær // Nov 1, 2017

Fra 1. november til og med 30. november er det muligt at søge om julehjælp hos Frelsens Hær. Man kan søge om julehjælp direkte via nettet - ligesom det også er muligt at støtte Frelsens Hærs med en donation online.


Oplev International Staff Band fra London den sidste weekend i oktober // Oct 20, 2017

Hvis man holder af brass-musik, er der grund til at glæde sig til den sidst weekend i oktober, hvor International Staff Band (ISB) fra London gæster Danmark. Besøget er et af højdepunkterne i Templets Hornmusikkorps’ 125-års jubilæum i 2017.


Farvelmøde for oberstløjtnanterne Anthony og Gillian Cotterill onsdag den 6. december i Templet // Oct 12, 2017

Fra januar 2018 vender oberstløjtnanterne Anthony og Gillian Cotterill tilbage til England, hvor de fra april 2018 optager nye lederposter. Han som chefsekretær for Frelsens Hær i Storbritannien og hun som territorial sekretær for lederudvikling. Kom og vær med til at tage afsked med souschefparret i Templet onsdag den 6. december klokken 19.30. Se plakat herunder for yderligere info.


Forflytninger oktober 2017 // Oct 12, 2017

Nye ordrer i oktober 2017


Nye civile medlemmer i Holbæk // Oct 12, 2017

Søndag den 8. oktober 2017 fik korpset i Holbæk to nye medlemmer Pia og Steen Ruby.

Parret blev budt hjerteligt velkommen af korpslederne, feltsergenterne Ena og Arne Knudsen samt landsleder, oberst Hannelise Tvedt.


Global event gav inspiration til mobilisering og mission // Oct 10, 2017

Med Regent Hall korps og det centrale London som ramme blev kaldet til mobilisering og mission i søndags proklameret til den internationale Frelsens Hær. Begivenhederne, der blev live-streamet via internettet, var ligeledes en fejring af de initiativer der gøres i lokalsamfund verden rundt for række evangeliet til andre. Link til optagelserne herunder.


Nyt civilt medlem i Valby korps: Som at få en ny familie // Oct 10, 2017

Søndag den 8. oktober havde Frelsens Hær i Valby den glæde at optage Suzanne Frøslev som civilt medlem.


Gå i genbrug på fredag og hjælp Polens ældre // Oct 4, 2017

Fredag den 6. oktober går al overskud fra Frelsens Hærs genbrugsbutikker til sociale projekter for fattige ældre i Polen - en befolkningsgruppe, der bliver flere af.


Global fejring af verdensvid mobilisering søndag den 8. oktober // Sep 29, 2017

Under slagordet The Whole World Mobilising opmuntres enhver med tilknytning til Frelsens Hær til at lade sig mobilisere til tjeneste i 2017. Som fejring af denne verdensvide indsats afholdes en global festdag i London søndag den 8. oktober - som live-streames til hele verden.


Velgørenhedskoncert med Kurt Ravn og Valby Musikkorps i Roskilde Domkirke // Sep 27, 2017

Der er lagt op til stor lyd i Roskilde Domkirke søndag den 1. oktober klokken 19.30. Her kan man nemlig opleve både skuespiller og sanger Kurt Ravn, samt Valby Musikkorps give fælles koncert i det store kirkerum. Bag koncerten står Roskilde Y's Men and Women's Club, og målet er at rejse midler til Blå Kors’ indsats for udsatte børn i Grønland. Blandt andet går overskuddet fra koncerten til at en række huse i grønlandske byer, hvor børn af misbrugsforældre kan søge hen, når livet i hjemmet bliver for utrygt. Billetter kan købes på ticketmaster.dk eller 70 15 65 65. Se også plakaten herunder.


Musikalske fødselsdagsgæster fejrer Templet Musikkorps’ 125-års jubilæum den sidste weekend i september og oktober // Sep 27, 2017

Danmarks ældste brass band fejrer sit 125-års jubilæum både ude og inde med musikalske gæster fra Oslo og London. Oplev dem i henholdsvis den sidste weekend i september og oktober. Se hele koncertprogrammet herunder.


Indsamling rig på solskin og storsind // Sep 25, 2017

Det blev en søndag rig på solskin og tocifrede plusgrader, da Frelsens Hærs regionale indsamling i København løb af stablen den 24. september. Antallet af de kontante cifre er ikke endeligt gjort op, men håbet er, at dagen også blev rig på storsind for Danmarks udsatte.


Frelsens Hær opnår officiel anerkendelse i Kina // Sep 24, 2017

Den officielle registrering og anerkendelse i to kinesiske provinser er opnået efter 30 års tålmodig og transparent samarbejde med myndigheder og kirkelige aktører i Kina.


Giv en hånd til Danmarks udsatte søndag den 24. september // Sep 23, 2017

På søndag går Frelsens Hær på gaden i København for at samle ind til Danmarks udsatte. Er man ikke hjemme, eller er man bosat uden for København, kan man støtte indsamlingen direkte. Det kan ske lige nu via MobilePay på 2222 eller ved at klikke HER. Find yderligere info om indsamlingen på www.danmarksudsatte.dk


Gospelsangere gik ”open air” og ”on air” for Danmarks udsatte // Sep 22, 2017

En storstilet gospelmarch spredte onsdag glæde gennem Vesterbros stemningsfyldte gader. Håbet var at rekruttere indsamlere til Frelsens Hærs dør-til-dør indsamling til fordel for Danmarks udsatte på søndag. Så glæden kan spredes til endnu flere. Tilmelding kan ske på www.danmarksudsatte.dk


Frelsens Hær hejste sit nye flag for fem års virke i Grønland // Sep 15, 2017

Siden Frelsens Hær for fem år siden plantede sin rød-blå-gule fane i Nuuk, har et pionerarbejde udviklet sig til et korpsarbejde med en række velbesøgte sociale og åndelige tilbud i den grønlandske hovedstad. Den historiske milepæl blev sidste weekend markeret med jubilæumsmøder og gæster.


Forflytninger september 2017 // Sep 15, 2017

Nye ordrer i september 2017


Familiehygge, forlystelser og fødselsdagsfest i Fårup Sommerland // Sep 12, 2017

Op mod 900 glade børn og voksne nød en skovtur ud over det sædvanlige i Fårup Sommerland, da Frelsens Hær i lørdags inviterede til udflugt i den nordjyske forlystelsespark.


General André Cox i videoappel: Slut op om hjælpen til de nødstedte i bøn og økonomisk støtte // Sep 11, 2017

Mens Frelsens Hær indgår i hjælpearbejdet ved de ekstreme katastrofer i Caribien, det sydlige USA og sydlige Asien, appellerer Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox i en videohilsen til, at Frelsens Hærs medlemmer og venner slutter op om indsatsen for de nødstedte i bøn og økonomisk støtte.


De værste oversvømmelser i Asien i 30 år har gjort millioner hjemløse // Sep 8, 2017

Mens blikket på det seneste især har været rettet mod katastrofen i Texas, USA, har massive regnmængder og oversvømmelser gjort millioner hjemløse i Asien. Frelsens Hær er også her med til at undsætte de berørte. Du kan støtte hjælpen direkte her.


Brev til alle salvationister og venner af Frelsens Hær fra general André Cox // Sep 1, 2017

Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox opmuntrer i et brev alle medlemmer og venner af Frelsens Hær til i bøn og handling at yde hjælp til ofrene for orkanen Harvey i det sydøstlige Texas i USA.


Nyhedsbrev med nye internationale forflytninger, der involverer Danmark // Sep 1, 2017

Nedenfor følger nyhedsbrev med nye internationale forflytninger, der involverer Danmark


Informativt besøg hos børne- og socialministeren med fokus på Frelsens Hærs familiearbejde // Aug 31, 2017

Børne- og socialminister Mai Mercado indbød i dag repræsentanter fra Frelsens Hær til en drøftelse af Frelsens Hærs indsats for socialt udsatte familier. Samtidig hilste hun Frelsens Hærs initiativ til et tættere samarbejde med det offentlige velkommen.


Homeless World Cup 2017 skudt i gang i Oslo // Aug 30, 2017

Verdensmesterskaberne i gadefodbold indledtes i går i den norske hovedstad, Oslo. Mens spillerne, der alle har en baggrund som hjemløse, dyster inden for kridtstregerne, stiller Frelsens Hær som arrangør op med et hold af kapellaner uden for banen. Kapellanerne er frelsesofficerer fra mange lande - heriblandt to fra Danmark.


Frelsens Hær yder hjælp under orkanen Harvey // Aug 28, 2017

Orkanen Harvey har i Texas forvandlet gader til floder og tvunget tusindvis af mennesker bort fra deres hjem. Foreløbigt meldes fem omkomne, mange savnede og endnu flere evakuerede. Frelsens Hær uddeler vand, fødevarer og basale fornødenheder til de berørte.


Forstærkning af nye medlemmer og ny leder i Næstved // Aug 28, 2017

Søndag den 20. august var en festdag for Frelsens Hær i Næstved. Under et besøg af Frelsens Hærs landsleder, oberst Hannelise Tvedt, fandt to begivenheder således sted i korpset.


Samtaler, håb og sameksistens // Aug 28, 2017

Ny film viser, hvordan skel mellem mennesker udviskes gennem samtaler og samfundssind - og hvordan næstekærligt naboskab skaber håb. Alle steder og i alle situationer. Se filmen via link herunder.


Indsamling til udsatte - med lokale events, donationer online og fra dør-til-dør // Aug 9, 2017

Frelsens Hær samler ind den 24. september. Men allerede nu kan du med dine ideer, dit engagement og din tid være med til at give en hånd til socialt udsatte.


'Giv et år-medarbejder' hos Frelsens Hær i Grønland // Jul 6, 2017

Frelsens Hær har arbejdet i Nuuk siden efteråret 2012 og i dag 5 år senere, arbejder vi i stor udstrækning med hjemløse og andre udsatte og sårbare mennesker.


Indvielse af ny soldat i Vejle // Jun 27, 2017

Søndag den 25. juni var en festdag i Vejle korps, hvor Karina Guldberg blev indviet som soldat i Frelsens Hær.


Nyt civilt medlem i Grønland // Jun 27, 2017

Ved en festlig gudstjeneste søndag den 18. juni blev Karl Gabrielsen, der er kommet i Nuuk korps i et stykke tid, optaget som civilt medlem i korpset.


40-års jubilæum som hornmusikleder // Jun 27, 2017

Søndag den 12. juni 1977 blev Henning Kilsmark udnævnt til hornmusikleder i Horsens korps. I de 40 år der er siden er gået, har han uden afbrydelser stået i spidsen for Frelsens Hærs største musikkorps i provinsen.


Fire unge civile medlemmer i Templet // Jun 27, 2017

Søndag den 19. marts - forud for Templets musikkorps missionstur til St. Thomas - ledte musikanterne gudstjenesten, hvor fire civile medlemmer blev optaget.


Frelsens Hær til Folkemøde med fokus på udsatte familier og bæredygtigt forbrug // Jun 13, 2017

Ved Folkemødet fra den 15.-18. juni på Bornholm, vil Frelsens Hær også i år være til stede og tage del i debatten og dialogen om væsentlige emner. Særligt på fredag ved to paneldebatter om redesign og familiearbejdet kan man opleve Frelsens Hær søge at sætte dagsordenen og pege på løsninger.


Nye medlemmer indrulleret i Sønderborg korps // Jun 13, 2017

Søndag den 11. juni havde Frelsens Hær i Sønderborg glæden af at udvide kredsen af medlemmer i det lokale korpsfællesskab.


Sommerfest på Svendebjerggård // Jun 9, 2017

Med hoppeborg, højt humør og hornmusik blev der torsdag den 8. juni afholdt sommerfest i den store have på Frelsens Hærs krisecenter, Svendebjerggård, i Hvidovre.


General André Cox interviewet af Canon J. John // Jun 7, 2017

Den kendte anglikanske prædikant Canon J. John har interviewet Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox. Interviewet indgår i en serie med titlen ‘Facing the Canon’ - et ordspil, som kan oversættes til ’Konfronteret af kanonen’. Serien vises på YouTube og har titusinder af seere. Tidligere har også en række andre kristne ledere og meningsdannere som eksempelvis ærkebiskoppen af Canterbury, samt publicister som Jackie Pullinger og William P. Young været under ’beskydning’. Her gengives et kort resumé af interviewet med et video-link.


Nyt medlem af korpsfamilien i Næstved // Jun 7, 2017

Torsdag den 1. juni 2017 var en festdag for Næstved korps, som atter tog imod et civilt medlem i sin korpsfamilie.


Korpsofficer i London: Vi må gøre noget // Jun 7, 2017

Når Frelsens Hær yder hjælp ved kriser og katastrofer, består beredskabet ofte af almindelige mennesker, som stiller op med deres villige hænder. Et eksempel på dette er Southwark Corps i London, som spontant åbnede dørene og tilbød hjælp og husly under weekendens terrorangreb i den britiske hovedstad.  


Efter terrorangrebet i Manchester opfordrer Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox, til at stifte fred // May 24, 2017

Efter terrorangrebet i Manchester, hvor 22 mennesker blev dræbt og mange af ofrene for angrebet blot var teenagere, som deltog i koncert med den amerikanske sanger Ariana Grande, har general André Cox udsendt et statement. Her udtrykker han sin dybe medfølelse og appellerer til at søge Guds fred.


Svendborg og Rudkøbing korps lukker // May 10, 2017

Frelsens Hær har besluttet at lukke korpsene i henholdsvis Svendborg og Rudkøbing med udgangen af juni. I begge tilfælde er det vanskelige økonomiske vilkår, der er er årsag til beslutningen.


Nye kaptajner i Frelsens Hær // May 10, 2017

Tre løjtnanter kunne lørdag den 6. maj udskifte de røde distinktioner og kalde sig kaptajner i Frelsens Hær. Forfremmelsen markerer, at de har gennemført fem års veludført tjeneste.


Frelsens Hærs landsleder - ny næstformand for Folkekirkens Nødhjælp // May 1, 2017

I lørdags blev Frelsens Hærs landsleder, oberst Hannelise Tvedt valgt som næstformand i Rådet for Folkekirkens Nødhjælp.


Der blev spist og sunget sammen på Nørrebro // May 1, 2017

Den årlige event i uge 17 ’Danmark spiser sammen’, som har til formål at bekæmpe ensomhed og skabe fællesskab via spisearrangementer, bød i Frelsens Hær på Nørrebro på både velsmag og vellyd i korpsets seniorklub.


Rønne korps byder velkommen til ny soldat // May 1, 2017

Søndag den 23. april havde Frelsens Hær på Bornholm glæden af at indvie Michael Brian Aabank som soldat i Frelsens Hær.


Turen går til Legoland for 3000 familier på lørdag // Apr 27, 2017

Omkring 60 busser fyldt med cirka 3000 børn og voksne sætter på lørdag kursen fra Sydjylland og Fyn mod Legoland.


Oplev Lincoln brass band og songsters i Vejle i weekenden // Apr 27, 2017

Både ude og inde vil man i den kommende weekend i Vejle kunne opleve musikanter fra Frelsens Hær i Lincoln, England.


Frelsens Hær sælger sin bygning i Hjørring // Apr 27, 2017

Nedenstående pressemeddelelse 27. april 2017 udsendt til de nordjyske medier.


Forflytninger april 2017 // Apr 24, 2017

Vi har tidligere annonceret forflytninger pr. 1. august 2017, men nedenfor følger nogle flere. Se her oversigten over hvem, der berøres.


YouTube-fænomen trakterer hjemløse og socialt udsatte i København // Apr 21, 2017

En YouTube-video spredes netop nu på nettet, hvor den danske youtuber, Jan Chuan Fitness, sammen med Frelsens Hærs varmestue, Pakhuset på Christianshavn, serverer gratis mad til cirka 100 socialt udsatte. Initiativet er en del af en trend på YouTube med såkaldte food-challenges. Her skiller den aktuelle video sig dog markant positivt ud.


Absalon Fonden gav 500.000 kroner til Ejnar Rasmussens Rejselegat // Apr 19, 2017

En donation på 500.000 kroner fra Absalon Fonden blev tirsdag den 18. april doneret til Ejnar Rasmussens Rejselegat. Gaven blev overrakt ved en sammenkomst på Frelsens Hærs hovedkvarter.


Akut og langsigtet indsats mod tørke og sult i Østafrika // Apr 19, 2017

Den værste tørke i Østafrika i mange år kræver handling på både kort og langt sigt. Frelsens Hær i Kenya borer efter vand, uddeler mad og underviser i dyrkning af alternative afgrøder.


Frelsens Hær stel til salg // Apr 12, 2017

Vi har i Sekretariatet fået en henvendelse fra Andras, som ønsker at sælge sit Frelsens Hær stel. Emailen er gengivet nedenfor.

Såfremt nogen er interesseret i at købe stellet, så tag venligst direkte kontakt til Andras 

 


Lyt eller læs general André Cox’ påskeandagt: Tro om igen // Apr 9, 2017

I sin påskeandagt udfordrer Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox menneskets trang til at søge svar på åndelige spørgsmål i materialisme og forbrug - og opfordrer samtidig til at lade Jesus fylde det tomrum, der adskiller os fra Gud. Påskeandagten formidles her på video, og kan også læses på dansk på bagsiden af Krigsråbet i april.


Forsagelse mod fortvivlelse // Apr 8, 2017

Den første forsagelsesuge blev afviklet i England for 131 år siden. Initiativet var så opsigtsvækkende, at det trak avisoverskrifter helt til Danmark, hvor Frelsens Hær endnu ikke fandtes. Læs her om baggrunden for såvel det historiske som aktuelle behov for at støtte Frelsens Hærs forsagelsesuge - og vær med til at forsage mod fortvivlelse.


Rådgivningstjeneste udvides til Aalborg og Odense // Apr 6, 2017

Efter mere end et årti med gældsrådgivning og retshjælp på Nørrebro i København udvider Frelsens Hær nu rådgivningen til Fyn og Jylland - i henholdsvis Aalborg og Odense.


Forflytninger 2017 // Mar 22, 2017

Pr. 1 august 2017 gennemføres en rokade blandt ledere i Frelsens Hær i Danmark. Se her oversigten over hvem, der berøres af årets forflytninger.


Ny app mobiliserer til globalt og lokalt virke, mens det sker // Mar 16, 2017

En 'åndelig fitness-app' kaldes den nye The Whole World Mobilising app - et nyt redskab til at lade sig mobilisere til tjeneste via internettet.


Krigsråbet for marts er på vej // Mar 6, 2017

En forsinket udgave af Krigsråbet for marts er på trapperne. Bladet kan dog læses i elektronisk udgave via Frelsens Hærs hjemmeside.


National bønnedag - Helligåndens flamme i os // Mar 6, 2017

Lørdag den 11. marts indbydes til en dag med fordybelse og inspiration til et rigere bønneliv.


Bøn 24/7 i uge 10 // Mar 6, 2017

I uge 10 lægger Frelsens Hær i Danmark og Grønland op til bøn døgnet rundt.


Fra Manchester til New York // Mar 6, 2017

Major Hanne Wahl, der siden 2013 har været stationeret på divisionshovedkvarteret i Central North Division, England, sætter til august i år kursen mod USA, hvor hun optager nye ordrer i henholdsvis i Empire State Division og Central New York North Region. Se den officielle meddelelse her.


Se eller gense ”Fra yt til nyt” med Redesign på DR1 // Mar 6, 2017

Siden uge 6 har man på DR 1 fra mandag til torsdag klokken 18.00 kunnet følge programserien “Fra yt til nyt”, hvor også Frelsens Hærs Redsign medvirker. Sidste gang den mode- og miljørigtige niche af Frelsens Hærs genbrug optræder i programmet er tirsdag den 7. marts. Alle afsnit kan dog genses når som helst via dr.dk.


Kvindernes Internationale Bededag fredag den 3. marts // Feb 25, 2017

Med oplæg fra kvinder i Filippinerne samles kvinder fra hele verden den første fredag i marts i bøn.


Fokus på tro og relationer ved samling for familiekonsulenter // Feb 24, 2017

20 deltagere fra hele landet mødtes i dag i Odense til en samling med fokus på relations-kompetence og bøn i familiearbejdet.


Beatles-fænomenet Strawberry Field indrettes til unge med udfordringer // Feb 17, 2017

Frelsens Hærs tidligere børnehjem, Strawberry Field i Liverpool, der blev gjort berømt af John Lennon-klassikeren, Strawberry Fields Forever, bliver nu indrettet som center for unge med udfordringer og indlæringsvanskeligheder.


Genantagelse af officer og lederskifte hos Frelsens Hær i Randers // Feb 16, 2017

Fra 1. marts kan Frelsens Hær glæde sig over genantagelsen af en officer. Samtidig gennemføres en mindre rokade i Randers korps og Møllepladscentret i Aalborg. Se den officielle meddelelse her.


Festgudstjeneste i Valby med indvielsen af ny ung soldat // Feb 16, 2017

Søndag den 12 februar kunne Frelsens Hær i Valby glæde sig over indvielsen af Leo Thomas som ny, ung soldat i korpset.


Fødselsdagsfest - 40 år med genbrug på Gammel Kongevej // Feb 10, 2017

Tirsdag den 14. februar er det 40 år siden de første kunder trådte indenfor hos Frelsens Hærs genbrug på Gammel Kongevej 85, Frederiksberg. I dagens anledning kan kunder og gæster på tirsdag gøre deres entré via den røde løber. Samtidig har alle mulighed for at gøre en god handel, samt nyde kaffen og kagen til festlig hornmusik.


På Christianshavn står man sammen om socialt udsatte // Feb 7, 2017

Med kulinariske fristelser og varm kaffe rakte kirker og sociale organisationer på Diakoniens Dag ud til christianshavnerne. Målet var at synliggøre arbejdet og samtidig sige tak for hjertevarme for de udsatte grupper, der søger til bydelen for at finde et frirum i hverdagen. Det skete under den dobbelttydige parole, ’Giv en hånd’.


Tænd for DR P1 og kom til gudstjeneste hos Frelsens Hær i Valby på søndag // Jan 17, 2017

Søndag den 22. januar er det muligt at fejre gudstjeneste med Frelsens Hær, hjemme ved sin radio.


Verdensvid mobilisering // Jan 13, 2017

Gud har sat os til at tjene i samfundet. Vi kan ikke vente på, at mennesker kommer til os. Vi må række ud til dem, siger general André Cox og kalder til verdensvis mobilisering.


Driftsforstyrrelser d. 06/01-2017 Opdateret kl. 14:42 // Jan 6, 2017

Alt skulle nu være normaliseret og burde virke igen.

Oplever du problemer så kontakt ITSupport igennem normale kanaler.


General André Cox: Gud kalder os til total mobilisering i 2017 // Dec 31, 2016

Mens vi venter på Dronningens nytårstale, er det allerede nu muligt at lytte til generalens nytårstale, som er tilgængelig på video herunder. Her opmuntrer Frelsens Hærs verdensleder enhver med tilknytning til Frelsens Hær til at lade sig mobilisere for verdensvid mission i det nye år.


Pensionering efter mangeårigt internationalt virke // Dec 27, 2016

Kommandørerne Eva og Gerrit Marseille pensioneres ved årsskiftet efter 37 års aktiv officerstjeneste i Frelsens Hær. Pensioneringen og deres hjemkomst til Danmark markeres med en pensioneringsgudstjeneste onsdag den 4. januar i Templet, Frederiksberg Allé 9, København klokken 19.30.


Lyt eller læs: General André Cox’ juleandagt // Dec 23, 2016

I sin juleandagt opfordrer Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox, til at gøre julehøjtiden til en fejring af Jesu fødsel - og give plads til hans komme i verden i dag. Juleandagten findes på dansk på bagsiden af Julekrigsråbet, men kan høres her i et videoklip fra generalens egne mund


Julehjælp og langtidsholdbar juleglæde // Dec 23, 2016

Op mod 9000 familier kan gå julen i møde med glæde og fred i sindet. Frelsens Hær har i ugen op mod jul formidlet julehjælp til sårbare familier over hele Danmark - en hjælp, der også rækker ind i det nye år. Dem knaphed, der bliver synlig i julen, består nemlig som stigende skjult fattigdom året rundt. I forlængelse af julehjælpen tilbyder Frelsens Hær således lejr- og feriehjælp, samt lokale selvhjælpsgrupper, rådgivning og opsøgende familiearbejde m.m. året rundt.


Ny socialminister gav et nap med juleposerne, der uddeles i denne uge // Dec 20, 2016

Mange steder rundt om i landet uddeles der i denne uge julehjælp fra Frelsens Hærs lokale korps. En indsats, der blandt andet ydes ved hjælp af en trofast hær af frivillige. I København stillede den nye børne- og socialminister Mai Mercado i sidste uge også op og gav en hånd med, da de mange tusinde juleposer skulle pakkes.


Frivillige på Nørrebro har indsamlet 10.000 kroner til Frelsens Hærs julehjælp // Dec 13, 2016

Alle kan lave deres egen indsamling til Frelsens Hærs julehjælp. Det har frivillige hos Frelsens Hær på Nørrebro gjort. Målet var 10.000 kroner - og i dag er målet nået. Vil du følge deres eksempel?


Højtidsmøde i Templet med general Shaw Clifton // Dec 13, 2016

I København byder 1. juledag den 25. december klokken 11.00 på et gensyn med general Shaw Clifton, der vil være prædikant under den forenede højtidsgudstjeneste, som ledes af oberst Hannelise Tvedt. General Shaw Clifton var Frelsens Hærs verdensleder fra 2006-2011 og blev i 2013 gift med danske kommandør Birgitte Brekke-Clifton. Temaet for gudstjenesten vil være ’Come let us adore Him’ - læs mere på opslaget herunder.


Englebørn og adventsbønner i Valby // Dec 12, 2016

Traditionen tro kom Frelsens Hærs børneinstitutioner i København før weekenden på besøg i Valby korps for at høre juleevangeliet og danse om juletræet.


General André Cox takker Frelsens Hærs frivillige i videohilsen // Dec 4, 2016

Mandag den 5. december er af FN udnævnt til international frivillighedsdag. I den anledning udtrykker Frelsens Hærs verdensleder general André Cox i en videohilsen stor påskønnelse og tak til de mange, der året rundt og verden rundt udfører et frivilligt arbejde i Frelsens Hær.


De fattige er blevet fattigere // Dec 1, 2016

Med foreløbigt cirka 12.000 ansøgninger stabiliserer Frelsens Hærs julehjælp sig i år på et rekordhøjt niveau.


Forstærkning af både junior- og seniorkorpset i Næstved // Dec 1, 2016

Over to søndage i november blev flere nye medlemmer føjet til korpsfamilien hos Frelsens Hær i Næstved.


Oplev smagen af jul og lyden af jul den 1. december // Nov 21, 2016

Med smagen af jul og lyden af jul indleder Frelsens Hær nok en gang december måneds indsamling til julehjælpen. Det sker den 1. december under parolen ’Grød på banen’ på Hovedbanegården, der løber af stablen fra klokken 18.00 til 20.00 lige under uret.


Ingen julekoncert i Falconér Salen i år. Men i Aarhus er der juleshow… // Nov 9, 2016

Det sker, at en juletradition ikke opretholdes. Et eksempel på dette er Frelsens Hærs traditionsrige julekoncert, som i år ikke vil være på plakaten i Falconér Salen. Trods dette kan man naturligvis støtte Frelsens Hærs julehjælp på andre måder, ligesom et stort juleshow i Aarhus byder på et alternativ - og måske ligefrem en ny tradition.


Forflytninger // Nov 9, 2016

I begyndelsen af november er en mindre rokade blevet gennemført i Frelsens Hær i København, hvor både major Pia Mogensen og kaptajn Elsebeth Jakshøj har fået nye ordrer. Se nærmere herunder.


Gode råd til rådgivere på Nørrebro // Nov 9, 2016

Når mennesker går i gældsfælden eller farer vild i lovjunglen, er der hjælp at hente hos Frelsens Hærs rådgivningstjeneste på Nørrebro. For at være opdateret om de seneste nye paragraffer bliver de tilknyttede rådgivere løbende klædt på til opgaven. Forleden var korpscentret således vært for en temaaften om lejelov og loft over kontanthjælp.


Lav din egen indsamling til julehjælp // Nov 3, 2016

Gør-det-selv online - og giv udsatte familier en god jul i julegave. Det tager kun få minutter.


Omfattende behov for hjælp i Haiti efter orkanen Matthew // Oct 7, 2016

Frelsens Hær i Haiti deltager i hjælpearbejdet efter orkanen Matthew, der de seneste dage har skabt store ødelæggelser i de caribiske land. Aktuelt udfører Hærens folk således lægebehandling, samt uddeling af fødevarer, vand og basale fornødenheder.


Frelsens Hær åbner officielt i Madagaskar // Oct 7, 2016

Med udvidelsen af Frelsens Hærs arbejde til også at inkludere verdens fjerdestørste ø ud for Østafrika, er Hæren nu officielt til stede i 128 lande.


Husk at købe genbrug i dag - og støt udsatte børn i Polen og Bangladesh // Oct 7, 2016

Ved den årlige Missions-projektdag, den første fredag i oktober, går al overskud fra Frelsens Hærs genbrugssalg til projekter i lande, Hæren i Danmark har som missionspartnere. I år til hjælp for udsatte børn i Polen og Bangladesh.


Socialborgmesteren besøgte Frelsens Hær på Nørrebro // Oct 6, 2016

Københavns socialborgmester Jesper Christensen (S) besøgte mandag Frelsens Hærs gælds- og retshjælp på Nørrebro. En tilbud, han både værdsatte og så som et væsentligt supplement til den kommunale indsats.


Et sidste farvel - og på gensyn // Oct 6, 2016

Som tidligere meddelt fandt bisættelsen af tidligere musikleder Stanley Hansen sted i Templet fredag d. 30. september, hvor familie, venner og kammerater sagde et sidste farvel og på gensyn til ham.


”Messengers of the gospel” budt velkommen på officersskolen i London // Sep 28, 2016

I weekenden 24. - 25. september gik den officielle start for kadetsessionen ”Evangeliets budbærere” på William Booth College i London - eller ”Messengers of the gospel”, som det hedder på de kanter. Blandt de nye på skolen var den danske kadet Josephine Münch.


Historiske toner med et budskab om håb til migranter i Athen // Sep 23, 2016

Ved en konference for Frelsens Hærs europæiske territorialledere og chefsekretærer i Athen i september optrådte Frelsens Hær for første gang med hornmusik på Victoria Square i den græske hovedstad. Hærens debut med brass-musik i Grækenland fandt sted ved en interimistisk lejr for migranter. Musikkorpset blev sammensat af flere af de europæiske landes ledere.


Tidl. musikleder Stanley Hansen forfremmet til herligheden // Sep 23, 2016

Stanley Hansen blev kaldt hjem til Gud natten til den 22. september 2016. Bisættelsen finder sted fredag den 30. september klokken 15.00 fra Templet, Frederiksberg Alle 9, 1621 København V.

Tak til oberst Jørn Lauridsen, som har udarbejdet mindeordet herunder.                                          


Stor donation skaber glæde på Bornholm // Sep 23, 2016

Muligheden for at kunne skabe glæde og gode oplevelser for mennesker, der modtager hjælp hos Frelsens Hær på Bornholm, er styrket med en donation på 25.000 kroner fra Odd Fellowlogen.


Ivrige indsamlere løb københavnerne på dørene // Sep 18, 2016

På en bilfri søndag med halvmaraton i den indre by, satte også Frelsens Hærs indsamlere deres præg på gadebilledet i København. Fra klokken 11 til 15 blev en regional hustandsindsamling for anden gang afviklet fra i alt otte indsamlingssteder i hovedstaden.


3.300 børn og voksne på sensommertur med Frelsens Hær // Sep 11, 2016

Mens nordjyske familier i går lørdag var med Frelsens Hær i Fårup Sommerland, gik turen for 2500 børn og voksne til BonBon-Land. I alt var 3.300 således på udflugt med Frelsens Hær, hvor det især for sidstnævnte blev en begivenhed udover det sædvanlige.


’Uden kærlighed er vi ingenting’ // Sep 5, 2016

I søndags blev de danske kadetter Ingrid og Benny Munk sammen med deres norske kolleger budt velkommen til to års studier ved den norske officersskole i Moss. Velkomstmødet fandt sted i Templet i Oslo og blev dækket af Marianne Jernberg fra Krigsropet og fotograf Kristianne Marøy. Læs her reportagen, som er hentet og oversat fra Perleportalen.


Video: ’Op med dig. Du er sent på den’ // Sep 1, 2016

Stort behov for hjælp til Danmarks udsatte - og for indsamlere, når Frelsens Hær søndag den 18. september samler ind i København. Se video-appel fra Frelsens Hærs landsleder, oberst Hannelise Tvedt - og meld dig som indsamler på www.danmarksudsatte.dk


Giv en hånd til Danmarks udsatte søndag den 18. september // Aug 26, 2016

Behovet for hjælp til socialt udsatte er stort. Det samme er derfor behovet for indsamlere, når Frelsens Hær søndag den 18. september står bag en husstandsindsamling i København. Indtægten går til Frelsens Hærs sociale arbejde i hele landet. Derfor gælder opfordringen til at blive indsamler ikke kun københavnere. Tilmelding kan ske via www.danmarksudsatte.dk, via: mail@danmarksudsatte.dk eller på telefon: 33 31 41 92.


Frelsens Hær klar til langsigtet indsats efter jordskælv i Italien // Aug 26, 2016

I Italien kæmper flere end 5400 redningsarbejdere i kapløb med tiden om at finde overlevende, efter et kraftigt jordskælv onsdag skabte store ødelæggelser i området omkring byerne, Amatrice, Accumoli, Posta og Arquata del Tronto i det centrale Italien. Frelsens Hær står standby og stiller gæstehus til rådighed.


Sommerbryllup i Horsens // Aug 26, 2016

Lørdag den 18. juni var Frelsens hær i Horsens samlet til bryllupsfest.


Pris for at bygge bro // Aug 20, 2016

Årets Brobyggerpris 2016 i Sønderborg gik til Frelsens Hær for sit omfattende virke blandt nydanskere.


Velkomst- og udsendelsesmøde 10. august 2016 // Aug 15, 2016

”Overgiv dig til Gud, vær generøs over for dine medmennesker og følg missionen om at hjælpe dem, der har det svært”

Det var budskabet onsdag aften fra Landsleder, Oberst Hannelise Tvedt til de tre nye aspiranter og den just hjemvendte løjtnant, der alle stod foran en ny rejse med en særlig mission om at tjene Gud og hjælpe de svageste i samfundet gennem Frelsens Hærs arbejde.


Driftsforstyrrelser d. 06/08 og 07/08 // Aug 6, 2016

Der kan opleves at der ikke kan logges på services i løbet af weekenden d. 06/08 og 07/08

Dette er ikke en fejl men et planlagt service som er sendt ud pr. mail til alle registreret brugere af diverse systemer.

Oplever du stadig fejl efter d. 07/08 bedes du genstarte din computer inden du fejlmelder hos IT


Velkommen og farvel // Aug 3, 2016

Onsdag den 10. august er det muligt at hilse på Frelsens Hærs nyudnævnte løjtnant Louise Wahl og de tre, der i august begynder på uddannelsen som officerer, aspiranterne Ingrid og Benny Munk, samt Josephine Münch. Mødet afholdes i Templet og begynder klokken 19.30 med servering af kaffe og kransekage i hall'en fra klokken 19.00. Mødeledere er major John Wahl og kaptajn Elsebeth Jakshøj. Taler er oberst Hannelise Tvedt. Se plakat herunder.


Ny korpsassistent i Templet og Nivå // Aug 3, 2016

Mandag den 8. august tiltræder Andreas Krag som assistent i henholdsvis Templet korps og Nivå udpost. Programchef, major John Wahl oplyser, at der er tale om to halvtidsstillinger, som begge vil have fokus på børne- og familiearbejde.


OL i Rio 2016 - Frelsens Hær hepper på ‘Team Refugees’ // Aug 2, 2016

Frelsens Hær støtter et team at topatleter bestående af flygtninge fra Afrika og Mellemøsten ved OL i Rio. Udenfor de sportslige arenaer vil over 100 frivillige fra Frelsens Hær samtidig dyste i discipliner som kærlig og praktisk tjeneste blandt OL-byens mange marginaliserede.


Løjtnant Louise Wahl ordineret i London // Jul 15, 2016

Løjtnant Louise Wahl blev ordineret som officer i Frelsens Hær lørdag den 9. juli 2016 i Westminster Central Hall, London


Frelsens Hærs Genbrug bidrog til fredfyldt åndehul på Roskilde Festival // Jul 5, 2016

Et dagligstuemiljø med møbler fra Frelsens Hærs genbrug på Hørhusvej i København blev et populært tilflugtssted blandt Roskilde Festivals mange højlydte events.


Marcus Silfverberg officielt udnævnt til musikleder i Valby korps // Jun 21, 2016

I knapt to år har han dirigeret hornmusikanterne i Valby Musikkorps. Men nu er Marcus Silfverberg også officielt udnævnt som korpsets musikleder.


Nicky og Nicklas indrulleret i Næstved korps // Jun 21, 2016

Søndag den 12. juni havde Frelsens Hær i Næstved glæden af at føje to brødre til korpsfamilien.


Danske Morten Andersen ordineret som løjtnant i Holland // Jun 21, 2016

Lørdag den 18. juni blev det dansk-hollandske par, Morten og Joyce Andersen ordineret som officerer i Frelsens Hær med rang af løjtnant og ansvar som korpsledere i Holland.


Frelsens Hær stiller skarpt på arbejde under Folkemødet // Jun 13, 2016

Når Folkemødet i den kommende weekend ventes atter at samle op mod 100.000 mennesker på Bornholm, vil Frelsens Hær være til stede og tage del i debatten - med særligt fokus på udsattes udfordringer på arbejdsmarkedet.


Problemer med FHPortal.dk // May 29, 2016

Der har den seneste måned været lidt problemer med FHPortal.dk dette beklager vi.

Oplever du at FHPortal.dk ser mærkelig ud så er vi med stor sandsynlighed allerede klar over det og vi vil derfor bede og prøve igen efter nogle timer. Vi er klar over de gener det giver og arbejder på at finde fejlen.

Ovenstående burde ikke påvirke kontrol af mail på tlf. via Traveler (Er det ikke sat op hos dig så kontakt os via de normale kanaler for yderligere vejledning)

mvh.
IT-afdelingen


Fornem tegne- og fortællekunst på Nørrebro // May 24, 2016

Frelsens Hær på Nørrebro fremstår for tiden som et galleri med udstilling af sirlige stregtegninger med et stærkt budskab om håb og kamp for et bedre liv. Bag hvert billede findes således en personlig historie.


Fejring af lang og tro tjeneste // May 24, 2016

En række danske officerer kan i år fejre hel- og halvrunde jubilæer som officerer i Frelsens Hær. En kan fejre 65 år, to 60 år, to 50 år, en 40 år, en 35 år, to 30 år og to 25 år. Hovedparten af de mange jubilarer blev i går markeret ved en fælles fejring i lokalerne på Grundsvigsvej. Foruden de tilstedeværende må tre danske officerer dog fejre deres jubilæer uden for landets grænser.


Nordisk kongres i Oslo // May 19, 2016

Mens Sankthansbålene blusser rundt om i Skandinavien, samles salvationister fra de nordiske lande til fælles kongres i hele midsommer-weekenden den 24.-26. juni.


Frelsens Hær i Norge foran lederskifte // May 19, 2016

Fra 1. august overtager kommandør William Cochrane ansvaret som territorialleder for Frelsens Hær i Norge, Island og Færøerne, mens det nuværende lederpar, kommandørerne Dick og Vibeke Krommenhoek optager ny ordre i Holland.


Historisk stor kirkefestival sluttede med fællesgudstjeneste under åben himmel // May 9, 2016

Himmelske Dage sluttede søndag med stor fællesgudstjeneste på Nytorv. Her anede man et glimt af det himmelske håb for et mangfoldigt Guds folk. Men også et jordisk håb og et budskab om at række ud til forfulgte og fortabte i en splittet verden.


Børnekirke, bøn og brassmusik på Himmelske Dage // May 8, 2016

Himmeriget hører børnene til, siger Jesus i evangelierne. Derfor foregår en del af Frelsens Hærs deltagelse i Himmelske Dage lørdag i børnehøjde. Her bliver der ikke serveret suppe, men popcorn, sang og dans i et særligt børnehjørne på Gammeltorv. Andre steder i den indre by når de sprøde brasstoner helt nye højder.


Nyt af det gamle på Nytorv // May 7, 2016

Et tidløst budskab om, at Gud frelser, fornyer og forfrisker, blev fællesnævneren for Frelsens Hærs aftryk på fredagens udgave af Himmelske Dage.


Festival med fokus på Den Himmelske By // May 6, 2016

Himmelske Dage blev i går indledt med flere evnets rundt om i det indre København som en forsmag på, hvad der venter i de følgende tre dages kirkefestival. Også hos Frelsens Hær blev der varmet op med blandt andet en national samling og en cafékoncert med Oslo 3. korps’ hornorkester og mandskor.


Absalon Fonden overrakte check på 500.000 kroner til Ejnar Rasmussens Rejselegat // Apr 27, 2016

Endnu engang er Ejnar Rasmussens Rejselegat blevet tilgodeset af Absalon Fonden, der torsdag den 14. april donerede 500.000 kroner ved en højtidelighed på Hotel Absalon i Helgolandsgade i København.


Frelsens Hær yder langsigtet hjælp til ofre for omfattende jordskælv i Ecuador // Apr 27, 2016

Hjælpeteams fra Frelsens Hær har, siden et voldsomt jordskæld i midten af april ramte Ecuador, taget aktiv del i hjælpearbejdet blandt de berørte.


Himmelske Dage med fokus på suppe, sæbe og frelse // Apr 26, 2016

Danske Kirkedage bliver i år til kirkefestivalen "Himmelske Dage", som i Kristi Himmelfartsdagene 5. - 8. maj vil sætte det indre København på den anden ende. Frelsens Hær deltager med både jordnære og himmelstræbende tilbud under temaet ”Soup, soap, salvation”. Gå ikke glip af dette.


Frelsens Hærs nye butik for re-design og vintage i Valby medvirker i DR-serien ”Fra yt til ny” fra i aften // Apr 17, 2016

Åbningen af Frelsens Hærs nye re-design butik i Valby blev fulgt af et kamerahold fra DR1. Den særlige niche, hvor brugt tøj får nyt liv og bliver til eksklusive kollektioner, vil således indgå i en ny sæson af programserien "Fra yt til nyt" på DR1. Første udsendelse vise på mandag klokken 18.00 på DR1.


Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy forfremmet til herligheden // Apr 8, 2016

Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy, der som norsk officer i en årrække gjorde tjeneste i Danmark, blev den 31. marts forfremmet til herligheden. Hun blev 84 år.


Nekrolog major Kaja Redam // Apr 5, 2016

Efter lang tids svagt helbred blev vor kære kammerat major Kaja Redam forfremmet til herligheden fra Bispebjerg hospital natten til d. 31. marts. Hun blev 88 år gammel.

Begravelsen finder sted fra Templet Korps, Frederiksberg Allé 9, 1621  København V tirsdag den 12. april 2016, kl. 11.00 og kommandør Carl Lydholm forretter begravelsen.

Vi sætter pris på, at oberst Jørn Lauridsen har udarbejdet nekrologen.


Ny soldat med hjerte for børn og unge i Næstved // Apr 5, 2016

Søndag den 3. april var en festdag i Næstved korps. Jannick Teddy Mårtensson blev indviet som soldat i Frelsens Hær Næstved.


Senge, madrasser og mad doneret til Frelsens Hær i Nuuk efter de Arktiske Vinterlege // Mar 31, 2016

Både Frelsens Hærs korps i Nuuk og et team fra Danmark stillede op som frivillige ved vinterlegene i Grønland fra den 6. til 11. marts. En indsats som blev honoreret med donationer til gavn for byens hjemløse.


Forflytninger forår 2016 // Mar 30, 2016

På vegne af Landslederen er det mig en glæde at annoncere forflytningerne for foråret 2016.

Mvh. 

Anthony Cotterill

Chefsekretær/Oberstløjtnant


Ny soldat indviet i Odense palmesøndag // Mar 29, 2016

Palmesøndag var glæden særlig stor i Odense korps, som fejrede indtoget i Jerusalem med indvielsen af en ny soldat.


Ny re-design forretning i Valby åbner med catwalk og trendy forårsmode // Mar 29, 2016

Foråret er på vej, og Frelsens Hærs "knopskydende" Re-design åbner butik nummer to i København - eller mere præcist på Annexstræde 29 i Valby. Det sker fredag den 1. april klokken 14.00.


Forflytning major Joan Münch // Mar 18, 2016

Major Joan Münch, som er Regionsofficer i Polen, der hører under Tyskland, Litauen og Polen Territorium, har fået ny ordre.


Påsken 2016 // Mar 9, 2016

Langfredag Kl. 11.00 - offentligt møde i Templet, Frederiksberg alle 9
Forenet Hornorkester - solister
Taler: Kommandør Birgitte Brekke-Clifton
Tema: Korsets kraft i Europa
Du er hjertelig velkommen.


Nekrolog - Brigader Karen Petersen // Mar 8, 2016

Èn af de ældste (om ikke den ældste officer i Frelsens Hær i verden), Brigadér Karen Petersen, blev forfremmet til herligheden torsdag den 3. marts fra plejehjemmet ”Søvangsgården” i Hvidovre, hvor hun havde nydt godt af kærlig omsorg i de sidste år. Hun blev 103 år gammel.

Karen ønskede, at stilheden omkring hendes bortgang skulle bevares, når hun lukkede sine øjne, men det var helt naturligt, at der søndag den 6. marts i forbindelse med gudstjenesten, blev holdt en mindestund for hende i Templet, som hun havde tilhørt, siden hun var ung.


Opdateret elektronisk dispo klar // Mar 8, 2016

Dispo er nu opdateret. For den seneste nye version klik på Dispo i højreside. Du skal bruge dit @FHAD.dk login for at se eller hente den.


Kom til ”Himmelske Dage” i København // Feb 25, 2016

Frelsens Hær deltager i ”Himmelske Dage” med jordnære og himmelstræbende tilbud under temaet ”Soup, soap, salvation”. Kom og vær med om den tværkirkelige festival i Kristi himmelfartsdagene den 5.-8. maj.


TV-indsamling gavner hovedstadens hjemløse // Feb 22, 2016

Over en halv million kroner til hovedstadens hjemløse blev resultatet af en indsamling, der sidst i januar blev gennemført af TV 2 Lorry og ni organisationer.


Forflytninger // Feb 18, 2016

Kadet Louise Wahl har fået sin første ordre.


Hjælpeteam fra Frelsens Hær bistår de berørte efter jordskælv i Taiwan // Feb 8, 2016

Et team fra Frelsens Hærs lokale korps i byen Tainan i det sydlige Taiwan samarbejder med myndigheder og organisationer i hjælpeindsats for mennesker, der har mistet familiemedlemmer og boliger ved jordskælvet i lørdags.


Login til Webmail, Instrukser, Sangbog og Dispo (Opdateret d. 04/02-2016) // Feb 1, 2016

Som tidligere annonceret pr. mail til alle brugere er det pr. d.d. kun muligt at logge ind med et @fhad.dk login på webmail, Instrukser, Sangbog og Dispo.

Bemærk at vi oplever nogen fejl med Internet Explorer og du skal derfor bruge enten Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Kan du ikke logge ind så kontakt ITSupport på tlf. 33314192 og have dit login klar, er vi optaget af andre telefoner eller ikke lige tilstede så læg en besked i Receptionen med Navn, login og telefonnummer


Umenneskelige asylstramninger bryder med grundlæggende værdier // Jan 28, 2016

Frelsens Hær er dybt bekymret over de stramninger på asylområdet, som Folketingets flertal vedtog i denne uge. De er udtryk for et menneskesyn, der ikke er værdigt for et samfund, der siges at bygge på kristne værdier.


Store ændringer på vej i genbrug // Jan 25, 2016

Frelsens Hær har drevet genbrug i Danmark i mange år til stor gavn for miljø, mennesker og det sociale arbejde. Men stigende omkostninger, faldende tøjmængde, ændret lovgivning og øget konkurrence gør, at der er store ændringer på vej i genbrug.


Hjælp de Hjemløse // Jan 25, 2016

TV 2 Lorry går sammen med Frelsens Hær og syv andre organisationer for at støtte de hjemløse. Du kan være med. Send et beløb ved at sende en SMS med teksten Lorry til 1231, så giver du 50 kroner. Eller støt via Mobile Pay på nummer: 23 63 17 26.


Norske frelsesofficerer berørt af eksplosion i Istanbul // Jan 12, 2016
Da en eksplosion i formiddag ramte Sultanahmet-pladsen i det centrale Istanbul, befandt oberstløjtnanterne Magna og Jostein Nielsen sig så tæt på begivenhederne, at Jostein Nielsen blev lettere såret og indlagt på et hospital. Magna Nielsen er uskadt.

Others bevæger sig i en ny retning // Jan 8, 2016
Redesign åbner til foråret ny afdeling i den hidtidige Others-butik i Valby. Others-produkter vil dog fortsat kunne købes via netbutikken, ligesom der arbejdes på salg via udvalgte butikker, butikskæder og korps.

Bøn døgnet rundt - gruppevis og enkeltvis // Jan 5, 2016
Den sidste uge i januar kaldes alle Frelsens Hærs korps og institutioner til non-stop bøn i alle døgnets timer. Målet er i fællesskab at forberede det nye års virke med foldede hænder.

Indled det nye år med fællesbøn på tværs af kirkeskel // Jan 5, 2016
Hvert år samles kristne over hele verden til en uges bøn. Bedeugen, der arrangeres af Evangelisk Alliance, finder i år sted fra den 10. - 17. januar.

Lise Nørgaard og Cecilie Frøkjær vandt 125.000 kroner til Frelsens Hær og Danner // Dec 27, 2015
Der var spænding til det sidste, da Lise Nørgaard og Cecilie Frøkjær søndag aften i "Hvem vil være millionær?" vandt 125.000 kroner til Frelsens Hær og Danner.

Gevinst fra ”Hvem vil være millionær?” doneres til Frelsens Hær og Danner // Dec 25, 2015
På søndag klokken 20.00 sætter Cecilie Frøkjær og Lise Nørgaard sig i de varme stole hosTV2 for at svare på spørgsmål i "Hvem vil være millionær?" - og forhåbentligt vinde den store gevinst til fordel for Frelsens Hær og Danner.

Karen Ellemann pakkede og takkede // Dec 16, 2015
Foruden at støtte Frelsens Hærs julehjælp med cirka en million kroner fra satspuljemidlerne stillede social- og indenrigsminister Karen Ellemann i formiddag op som frivillig ved pakning af julegaver og gavekort hos Frelsens Hær.

Lyt eller læs: General André Cox’ juleandagt // Dec 15, 2015
I sin juleandagt betoner Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox, at Gud i julen vender op og ned på værdiskalaen og viser sin kærlighed til det ringe, det ydmyge og det tilsyneladende ubetydelige. Andagten er tilgængelig i dansk oversættelse såvel som via et videoklip med generalen.

"Let Him Do a Miracle in You!" Ny cd, hvor jazz-tonerne er klare som budskabet // Dec 3, 2015
Såvel mål som midler er i top på cd'en "Let Him Do a Miracle in You!" - en solo-udgivelse af Frelsens Hærs landsleder i Norge, kommandør Dick Krommenhoek.

Frelsens hær bød på julegrød og julemusik på Hovedbanen // Dec 2, 2015
Julen handler om fællesskab. Derfor indledte Frelsens Hær julemåneden med servering af risengrød på et interimistisk spisested under uret på Københavns Hovedbanegård. Samtidig trakterede Hærens musikkorps med julemusik og satte årets indsamlingen til julehjælpen i gang.

Julehjælpen på vej mod nye højder // Dec 2, 2015
Frelsens Hær har i år modtaget 12.000 ansøgninger om julehjælp og forventer at hjælpe op mod 9000 familier. Der er tale om en lille stigning i forhold til sidste år, hvor Frelsens Hær uddelte julehjælp til 8669 familier - det største antal nogensinde.

Frelsens Hærs Genbrug modtog i dag ArbejdsmiljøPrisen 2015 // Nov 26, 2015
Ved en højtidelig og festlig uddeling af ArbejdsmiljøPrisen 2015 i dag på Hotel Crown Plaza i København vandt Frelsens Hærs Genbrug på Fyn og i Jylland årets arbejdsmiljøpris i kategorien Muskelskeletpåvirkninger.

Tredobbelt markering af lang og tro tjeneste // Nov 26, 2015
Den kommende tid rummer tre mærkedage, der med hver sit indhold vidner om lang og tro tjeneste - og vil blive højtideligholdt på søndag og i den kommende uge.

Nye civile medlemmer i Næstved korps // Nov 26, 2015

Med blot en uges mellemrum havde Frelsens Hær i Næstved tidligere i november glæden af at optage fire nye civile medlemmer.


Indtryk fra delegationsrejse til Vestbredden i Israel // Nov 21, 2015
I disse dage deltager Frelsens Hærs landsleder, oberst Hannelise Tvedt i en delegationsrejse til de palæstinensiske selvstyreområder i Israel. Turen er arrangeret af Danske Kirkers Råd, Folkekirkens Nødhjælp og Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Målet med rejsen er at blive introduceret til den meget komplekse og anspændte situation mellem israelere og palæstinensere. Herunder bringes en række fotos og indtryk fra rejsen, der indledtes i søndags og slutter i morgen.

DR P1 sender gudstjeneste fra Templet på søndag // Nov 12, 2015
Søndag den 15. november er det muligt at fejre gudstjeneste med Frelsens Hær, hjemme ved sin radio.

Servering af risengrød på Hovedbanegården med fokus på julefejring og fællesskab // Nov 12, 2015
"Grød på banen" lyder slagordet, når Frelsens Hær igen i år indleder juleindsamlingen med varm risengrød og sprød hornmusik på Hovedbanegården tirsdag den 1. december klokken 18.00.

Ny cd med sange af Erik og Anne-Lise Silfverberg // Nov 5, 2015
Frelsens Hær i Norge har 1. november lanceret en ny cd med et udvalg af sange, skrevet og komponeret af Erik og Anne-Lise Silfverberg.

Pensioneret med 40 års fortjenstmedalje // Nov 5, 2015
Efter 40 års aktiv tjeneste i vuggestuen Kastanjehuset har Lisbeth Herløv Beckett valgt at gå på pension, og i den anledning fik hun overrakt den Kongelige Fortjenstmedalje. Vi ønsker Lisbeth stort til lykke

Frelsens Hærs Genbrug nomineret til ArbejdsmiljøPrisen 2015 // Oct 30, 2015
Sammen med 12 andre virksomheder er Frelsens Hærs Genbrug nomineret til ArbejdsmiljøPrisen 2015 for indførsel af speciallastbiler og andre tiltag, der begrænser tunge løft. Medarbejderne i Frelsens Hær Genbrug slipper således for at løfte 4.900 tons tøj om året. Resultatet er nul sygemeldinger.

Sebastian fra 'toppen af poppen' og andre topnavne optræder ved Frelsens Hærs julekoncert // Oct 30, 2015
Gå ikke glip af en eftermiddag i selskab med Danmark mest folkekære trubadur, Sebastian, en af landets bedste croonere, Bobo Moreno, jazz-vokalisten, Sinne Eeg og popduoen Alberte Winding og Andreas Fuglebæk ved Frelsens Hærs julekoncert søndag den 6. december i Falconer Salen.

Flygtningekrisen – Vi har brug for DIN hjælp! // Oct 16, 2015
Invitation 

Major Bertil Divert, som koordinerer arbejdet i Malmø, holder informationsmøde for frivillige fra Danmark Onsdag den 21. oktober 2015, kl. 18.30 i Templets Café, Frederiksberg Allé 9, 1621 København V


Nekrolog major Borghild Jørgensen // Oct 15, 2015
Major Borghild Kirstine Jørgensen blev forfremmet til herligheden natten til lørdag den 10. oktober 2015 og begravelsen finder sted fra Frelsens Hær, Valby Langgade 83, 2500 Valby, mandag d. 19. oktober 2015, kl. 13.00 og ledes af oberst Hannelise Tvedt.

Vi sætter pris på, at oberst Jørn Lauridsen har udarbejdet nekrologen.

Kontanthjælpsloft skaber ikke flere i job - men flere fattige // Oct 2, 2015
Med præsentationen af sit "moderne kontanthjælpsloft" får kontanthjælpsmodtagere markant færre penge at leve for. Især børnefamilier bliver hårdt ramt af loftet, idet de blandt andet risikerer at miste deres boligydelse. Andre grupper rammes også, ligesom 225-timers reglen genindføres for både par og enlige.

Køb genbrug på fredag og giv mad til børn i Malbork // Sep 30, 2015
Frelsens Hærs børnecenter i den polske by Malbork tilbyder lektiehjælp og aktiviteter til udsatte børn. Ved at købe genbrug fredag den 2. oktober kan du bidrage til, at de også får et dagligt måltid mad. Alle Frelsens Hærs genbrugsbutikker donerer dagens indtægt til børnene i Malbork.

Flot indsamling til Danmarks udsatte - som stadig er i gang // Sep 24, 2015
De frivillige, der i søndags samlede ind til Danmarks udsatte, blev mødt af velvillige københavnere, der på dagen støttede med godt 214.000 kroner. Et beløb, der siden er vokset til godt 500.000 kroner. Indsamlingen fandt sted parallelt med en TV-indsamling for syriske flygtninge, og Frelsens Hær glæder sig over flot opbakning til begge formål. Det er fortsat muligt at støtte Frelsens Hærs indsamling.

Mød op på søndag og giv en hånd til Danmarks udsatte // Sep 17, 2015
Frelsens Hær har husstandsindsamling i København søndag den 20. september. Der er stadig stort behov for indsamlere. Se herunder, hvor du kan møde op og være med til at gøre en forskel.

Frelsens Hær bekymret over afskaffelse af fattigdomsgrænsen // Sep 15, 2015
Med afskaffelsen af fattigdomsgrænsen forsvinder fattigdomsproblemerne ikke. Men uden fokus fortones det politisk ansvar. Imens bliver flere danskere fattige.

Muslimer og kristne opfordrer til at vise flygtninge venlighed og respekt // Sep 9, 2015

Danske Kirkers Råd som Frelsens Hær er en del af, samt Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne, som består af valgte repræsentanter for danske muslimske trossamfund og kristne kirker, opfordrer til at vise de flygtninge og asylansøgere, der i disse uger og måneder søger til Danmark, hjælp, venlighed og respekt. 


Med nye lokaler vil Nakskov korps tjene andre // Sep 8, 2015

I søndags tog Frelsens Hær i Nakskov for første gang deres nye lokaler i brug. De lyse, indbydende lokaler i Jernbanegade blev fejret med cafékirke, hvor de fremmødte fik mulighed for at skylle såvel forkyndelse som lovsang ned med en kop økologisk fairtrade kaffe eller te.


Frelsens Hær hjælper flygtninge i hele Europa // Sep 7, 2015

I hele Europa rækker Frelsens Hær hånden ud til de mange flygtninge og migranter, der fra Mellemøsten og Nordafrika har sat sig i bevægelse mod det europæiske kontinent. Få her et glimt af den hjælp, der ydes i de enkelte lande.


Forflytninger efterår 2015 // Sep 3, 2015

I løbet af efteråret 2015 gennemføres nogle forandringer og forflytninger i Frelsens Hær i Danmark. Se oversigten her.


Video-reportage: Fifa besøgte OMBOLD og spillere fra Hørhuset // Sep 2, 2015

Få et glimt af det miks af sammenhold og selvrespekt, der opstår, når hjemløse og udsatte spiller gadefodbold - og kom samtidig tæt på et par af spillerne fra Frelsens Hærs herberg, Hørhuset, der sidste weekend vandt DM i OMBOLD.


Hørhuset vandt DM-guld i ombold - i bedste stil // Aug 31, 2015

Frelsens Hærs botilbud, "Hørhuset" deltog i weekenden i danmarksmesterskaberne i ombold i Hjørring. Holdet vandt både førstepladsen og pokalen for "bedste stil", som er en stor anerkendelse. Ombold er gadefodbold for hjemløse og socialt udsatte.


Giv en håndsrækning til de mest udsatte 20. september // Aug 27, 2015

Behovet er stort året rundt. Derfor afholder Frelsens Hær en indsamling fra dør-til-dør søndag den 20. september i København. Vil du give et par timer som indsamler? Med 2000 ruter skal Frelsens Hær bruge mindst lige så mange indsamlere. Meld dig via: www.danmarksudsatte.dk


Nye officerer og nye faciliteter dedikeret i Nuuk, Grønland // Aug 13, 2015

Frelsens Hær i Nuuk har indledt arbejdsåret med både nye ledere og nye rammer for arbejdet i Grønland.


Marcus Venables fra Canada kan opleves sammen med Valby Musikkorps // Aug 7, 2015

Den sidste weekend i august byder på et musikalsk visit fra Canada - med komponisten og soprano-cornetisten Marcus Venables, der kan opleves sammen med Valby Musikkorps.


Nyt højdespring i hjælp til ferie- og lejrtilbud // Aug 3, 2015

Det største antal danske familier nogensinde har i år fået økonomisk hjælp til ferie- og lejrtilbud samt udflugter, der ikke er plads til i et stramt husholdningsbudget. Frelsens Hær formildler i 2015 hjælp for over 4,5 millioner kroner bevilget af Arbejdsmarkedets Feriefond.


Afsked med børnehave og børnehaveleder i Frederikshavn // Aug 3, 2015

Efter 32 års som leder af børnehaven "Humlebien" nåede Karen Leen i fredags pensionsalderen. Samtidig var tiden efter knap 51 års virke i børnehøjde kommet til, at Frelsens Hærs børnehave i Frederikshavn blev overdraget til kommunal drift.


Ny stabschef udpeget pr. 1. november 2015 // Aug 3, 2015

Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox har annonceret, hvem der fra 1. november overtager ansvaret som henholdsvis stabschef og international sekretær for Frelsens Hærs kvindearbejde.


Frelsens Hær udvider til 127 lande // Aug 3, 2015
Den 1. september føjes Slovakiet til de lande, hvor Hærens fane vajer.

Nu hedder det officielt ”Danmark og Grønland Territorium” // Aug 3, 2015

Fra 1. august omfatter Frelsens Hærs danske territorium formelt også Grønland.


Nekrolog major Benny Nielsen // Jul 27, 2015

Midt i sommertiden, hvor vi er optaget af feriens glæder, modtog vi budskabet om, at en af vore trofaste pensionerede officerer major Benny Nielsen onsdag d. 22. juli var blevet forfremmet til herligheden.

Begravelseshøjtideligheden finder sted onsdag d.29. juli kl.11 fra korpset
Valby Langgade 83, 2500 Valby, og ledes af datteren major Joan Münch.


”Boundless” fulgt af deltagere i 157 lande // Jul 20, 2015

"Boundless" blev den mest omfattende internationale kongres i Frelsens Hærs 150-årige historie - og det er fortsat muligt at gense hovedmøderne online.


En hær på march ”down the Mall” - og videre ud i verden // Jul 5, 2015

Under temaet "en hær med integritet" vil det sidste hovedmøde ved "Boundless" tage form af et helliggørelsesmøde. Udgangspunktet er, at det Frelsens Hær prædiker, må afspejles i praksis. Vægten på sammenhængen mellem troen og troens liv vil således blive en natulig afrunding på kongresdagene, inden de mange delegerede i London atter spredes til alverdens tjenestesteder. Følg mødet live.


Ungt præg på dagens hovedmøde på den internationale kongres ”Boundless” // Jul 4, 2015

Selvom Frelsens Hær er 150-års fødselar, tynger alderen ikke. Hovedmødet ved "boundless" i London, der finder sted i aften klokken 19.00 engelsk tid (klokken 20.00 dansk tid), vil således være på ungdommens præmisser. Alle aldre er imidlertid mere end velkomne til at slutte op om mødet, der livetransmitteres via SAVN.tv


Boundless retter i dag blikket ud mod verden - og mod en omsorgsfuld og inkluderende hær // Jul 3, 2015

Mens gårsdagen, der regnes som Frelsens Hær officielle fødselsdag - "Founders Day" - rummede et vist tilbageskuende aspekt, byder torsdagens hovedmøder på kongressen i London på et vue mod verdens aktuelle udfordringer. Først med temaet "en omsorgsfuld hær" og senere med præsentation af en "inkluderende og mangfoldig hær". Begge møder livetransmitteres.


En forenet og tjenende hær i fokus på dagens møder ved ”Boundless” // Jul 2, 2015

Hovedmøderne ved Frelsens Hærs internationale kongres "Boundless" i London er centreret om syv elemeter i general André Cox' vision for Frelsens Hær. Generalen drømmer således om en hær præget af glæde, enhed, tjenersind, omsorg, integritet, samt en hær, der er ungdommelig og multikulturel. Møderne livetransmitteres via kongressens hjemmeside.


Frelsens Hærs 150-års fejring er i gang - med fokus på global grænseløs glæde // Jul 1, 2015

Omsider er dagen kommet, hvor Frelsens Hærs internationale kongres - "Boundless" - indledes i London. Foruden 16.000 delegater fra de 126 lande Frelsens Hær arbejder i, håber man at skabe et globalt fællesskab frem til på søndag. Via livesendinger, sociale medier og et dagligt magasin kan alle kloden rundt slutte sig til kredsen.


Radiointerview med general André Cox som optakt til Boundless // Jun 30, 2015

Fra onsdag til søndag I denne uge fejrer Frelsens Hær sit 150-års jubilæum med international kongres i London. En fejring, det med teknologiens hjælp er mulig at deltage i fra alle de 126 lande Hæren virker i. Mens de sidste detaljer falder på plads, kan man som optakt lytte til et radiointerview med general André Cox, på den landsdækkende engelske radiokanal, Premier Radio.


Mulighed for international tjeneste i Frelsens Hær // Jun 30, 2015

Frelsens Hærs officerer har gode muligheder for at gøre tjeneste udenfor de nationale grænser. Herunder ses den seneste liste over behov og forudsætninger for udenlandstjeneste.


Nekrolog major Helmer Moesgaard // Jun 30, 2015

En af vore trofaste pensionerede officerer, major Helmer Moesgaard, er blevet forfremmet til herligheden, søndag d. 28. juni 2015 fra hospitalet i Kolding, hvor han sov stille ind efter kort tids indlæggelse. Han blev 89 år gammel.

Bisættelsen finder sted fra Sdr. kapel, Sdr. Kongevej 15, Kolding tirsdag d. 7. juli kl. 11.30 og ledes af major John Wahl.


Soldaterindvielse ved friluftsgudstjeneste i Nykøbing Falster // Jun 25, 2015

I søndags blev Flemming Engler indviet som soldat i Nykøbing Falster. Det skete under åben himmel i Guds fri natur.


Boundless - med deltagere fra hele verden // Jun 22, 2015

Frelsens Hærs 150-års kongres i London er ikke en lukket fest - vær med online.


Ny soldat i Nykøbing Mors // Jun 19, 2015
For nyligt blev Lis Hansen indviet som soldat i Frelsens Hær i Nykøbing Mors.

Ph.d.-afhandling af kommandør Gudrun Lydholm sætter Frelsens Hærs selvforståelse som trossamfund under lup // Jun 18, 2015

Med sit ph.d.-forsvar på Oslo Universitet er Frelsens Hærs proces frem mod registrering som trossamfund i Norge for 10 år siden videnskabeligt belyst.


Sommerlæsning: Tidligere verdensledere bag bogudgivelser på Boundless-kongressen i juli // Jun 17, 2015

Tre af Frelsens Hærs tidligere verdensledere lancerer nye bøger under den internationale kongres, Boundless, der finder sted i London de første fem dage af juli 2015. Der er med andre ord udsigt til opbyggelig og informativ sommerlæsning med fokus på Hæren, der med sin 8. internationale kongres markerer sit 150-års jubilæum.


Glimt fra kongressen // Jun 9, 2015

Kongressen i den forgangne weekend med besøg af general André og kommandør Silvia Cox levede til fulde op til temaet "Amazing Grace" - "Forunderlig nåde". Ikke mindst med ordineringen og udsendelsen af fem nye løjtnanter, hvis sessionsnavn meget betegnende er "nådens budbringere", fulendtes en kongres, hvor nåden ikke blot blev modtaget, men også delt med andre. En række "snapshots" gengiver herunder glimt fra en inspirerende kongresweekend.


Gør som dem! // Jun 3, 2015

Kom med til Frelsens Hærs kongres i København den 5. - 7. juni.


Send alle verdens børn i skole // May 28, 2015

Sammen med andre organisationer opfordrer Frelsens Hær verdens ledere til at sende klodens børn i skole. 58 millioner børn er udelukket. Støt aktionen med din underskrift.


Behov for hjælp til Nepals bjergbyer // May 28, 2015

Efter to kraftige jordskælv er Nepal nærmest lagt i grus. Samtidig udfordres hjælpearbejdet af geografien og klimaet, idet regntiden er sat ind, mens mange fjerntliggende byer i det bjergrige land er vanskelige at nå frem til.


Absalon Fonden donerer 500.000 kroner til Ejnar Rasmussens Rejselegat // May 18, 2015

Endnu engang har Ejnar Rasmussens Rejselegat modtaget en generøs donation fra Absalon Fonden. Tirsdag den 12. maj blev en check på 500.000 kroner således overrakt ved en sammenkomst på Hotel Absalon i Helgolandsgade i København.


Nekrolog Kaptajn Birgit Seier Jensen // May 15, 2015

Tak til oberst Jørn Lauridsen, som har skrevet nedenstående nekrolog over Birgit

Bisættelsen finder sted mandag d. 18. maj 2015, kl. 13.00 og ledes af landsleder, oberst Hannelise Tvedt fra Templet, Frederiksberg Alle 9, 1621  København V. 


Amsterdam Staff Band's besøg i Danmark // May 12, 2015
Amsterdam Staff Band kommer til Danmark i dagene 14.-17. maj 2015, og under deres besøg giver de blandt andet koncert i Odense, Aarhus og København, se nedenstående program.

Glæde i Valby over indvielsen af ny ung soldat // May 12, 2015

Endnu en ung i Valby korps har taget skridtet fra engageret til forpligtende tjeneste som soldat - i lydighed mod Guds kald.


Pakhuset fejrer 50-års jubilæum blandt Danmarks mest rummelige naboer // May 8, 2015

Siden 1965 har Frelsens Hærs kontaktcenter i Wildersgade på Christianshavn åbnet dørene for socialt udsatte, ensomme og sultne medborgere. En indsats, som på enestående vis blev påskønnet såvel økonomisk som folkeligt, da en omfattende renovering for fem år siden var tæt på at føre til stedets lukning. Tirsdag den 26. maj fejres 50-års jubilæet med en reception fra klokken 11.00 - 13.00.


Plejehjemmet Aftensol fejrer 45-års jubilæum // May 8, 2015

I 45 år har man kunnet glæde sig over aftensolen på Nørrebro i København. Tirsdag den 12. maj kan Frelsens Hærs plejehjem Aftensol i Lundtoftegade således fejre 45-års jubilæum. En begivehed, der bliver fejret med hornmusik og taler klokken 14.00.


Fællesskab og fremgang i Odense korps // May 5, 2015

Søndag den 3. maj stod for Odense i fællesskabets tegn - det lokale såvel som det globale. Gudstjenesten dannede således ramme om ny medlemstilgang, ligesom der var mulighed for et gensyn med kadetterne, Jan og Carolyne Rasmussen.


Kongressens hjemmeside i luften // May 5, 2015

Om præcis en måned samles Frelsens Hær i Danmark til kongres i København. En særlig kongreshjemmeside er nu tilgængelig med oversigt over de mange deltaljer. Find den på adressen: www.fhkongres.dk


General Cox: Støt hjælpearbejdet i Nepal // Apr 28, 2015

Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox opfordrer til international økonomisk støtte efter katastrofen i Nepal.


3400 i Legoland med Frelsens Hær // Apr 20, 2015

Frelsens Hær indbød i lørdags 3400 børn og vokse fra Sydjylland og Fyn til udflugt til Legoland. Den hidtil største udflugt nogensinde. Rekorden afspejler et stigende behov for hjælp til ferieoplevelser for udsatte familier.


Forflytninger 2015 // Apr 10, 2015

I løbet af sommeren 2015 gennemføres en rokade blandt ledere i Frelsens Hær i Danmark. Se her oversigten over hvem, der berøres af årets forflytninger.


The Chief of the Staff and Commissioner Nancy Roberts lead Easter Meetings at Staines Corps, UKI Territory // Apr 9, 2015

In its 125th year of mission, Divisional Commander Major Jenine Main (Central South) and corps members welcomed Chief of the Staff Commissioner William Roberts and World Secretary for Women’s Ministries Commissioner Nancy Roberts to share in Easter celebrations at Staines (corps officers, Majors Paul and Gillian Billard), in the United Kingdom Territory with the Republic of Ireland. In doing so, their visit brought encouragement, challenge and blessing to all in attendance.


Aarhus korps fejrede Jesu genopstandelse med genindvielse // Apr 9, 2015

Gudstjenesten påskedag fik i Aarhus en ekstra dimension. Foruden glæden over opstandelsesbudskabet havde korpset således den store glæde at genindvie Poul-Erik Lorentzen som frelsessoldat.


1. års kadetternes sommerophold // Apr 7, 2015

1. års kadetterne Louise Wahl og Morten Andersen, William Booth College i London, har modtaget nyheden om deres sommerophold. Dette er en spændende tid med praktisk træning og erfaring fra 17. juli til og med 5. oktober 2015.


Forflytninger // Apr 1, 2015

Den 26. februar 2015 meddelte vi, at major Kjell Olausson (assisterende programchef) havde fået farvel, da han havde fået ny ordre som Kadetskolechef og uddannelsesleder fra den 1. august 2015 i Sverige. Det var den gang. I dag er der kommet en ny ordre til major Kjell Olausson.


Frelsens Hær i USA West donerer 2,7 mio. kroner til et hus for Hærens arbejde i Grønland // Mar 31, 2015

I weekenden omkring palmesøndag besøgte Frelsens Hærs landsleder, oberst Hannelise Tvedt sammen med lederne for Frelsens Hær i USA West, kommandørerne James og Carolyn Knaggs, Nuuk i Grønland. Et besøg, der på generøs vis bekræftede det transatlantiske partnerskab mellem de to territorier.


Livetransmission af mindehøjtid for general Eva Burrows via internettet // Mar 28, 2015

Tirsdag den 31. marts afholdes en mindehøjtid for general Eva Burrows, der for en uge siden blev forfremmet til herligheden. Mødet finder sted i Melbourne, Australien klokken 13.00 lokal tid, hvilket svarer til 31. marts, klokken 04.00 dansk tid.


Glædelig Påske og Glædelig Nyhed // Mar 27, 2015

Kære medarbejder, kære ven.

I denne påskehilsen har jeg lyst til at fortælle fra mit besøg i Grønland sidste weekend.

Deroppe har jeg nemlig lige set, hvordan påskebudskabet kan forandre et menneskes liv.


Hva med et år på Frelsesarmeens folkehøyskole i Norge? // Mar 25, 2015

Vi har modtaget nedenstående tilbud fra Frelsens Hær i Norge:

"I mere end 40 år har unge mennesker studeret på Frelsens Hærs Højskole i Norge. Gennem tiden har også mange unge salvationister, der ikke er nordmænd, brugt et år på denne skole. Vi ønsker at informere jer om, at denne store mulighed stadig gælder. Det er muligt at søge legat ved at sende ansøgning direkte kontakt til skolen.

Hvis der er behov for yderligere information eller dialog med skolen, bedes interesserede kontakte rektor, major Wenche Waldederhaug Midjord at Lotus Notes, wenche.walderhaug.midjord@frelsesarmeen.no".


Højtidsmøde i Aalborg Korps // Mar 25, 2015

CS-parret oberstløjtnanterne Anthony Cotterill og Gillian Cotterill holder højstidsmøde i Aalborg

Langfredag den 3. april 2015 kl. 16.00 i Frelsens Hær, Aalborg Korps, Skipper Clementsgade 9, Aalborg.


Syng med i verdens (måske) største kor // Mar 25, 2015

Med kun 100 dage til den internationale kongres, "Boundless" i London, inviterer kongreskomiteen nu alle til at deltage i et globalt virtuelt sangkor. Med teknologiens hjælp vil alle således kunne medvirke med korsang ved kongressens afslutningsgudstjeneste. Sangen, der er på repertoiret er "Hellig, hellig, hellig."


Tribut til general Eva Burrows liv og tjeneste // Mar 23, 2015
Efter meddelelsen om at general Eva Burrows den 20. marts 2015 blev forfremmet til herligheden, har Frelsens Hærs stabschef, kommandør William Roberts, udsendt følgende mindeord om "folkets general" - Frelsens Hærs 13. internationale leder.

General Eva Burrows forfremmet til herligheden // Mar 20, 2015

Fra det internationale hovedkvarter er det netop blevet meddelt, at general Eva Burrows, der var Frelsens Hærs verdensleder i årene 1986-1993, er blevet forfremmet til herligheden.


Ny regnskabschef tiltræder til april // Mar 19, 2015

Nyt ansigt i chefstolen på regnskabsafdelingen fra næste måned.


Major Asta Abrahamsen forfremmet til herligheden // Mar 19, 2015

Major Asta Abrahamsen, der som norsk officer i en årrække gjorde tjeneste i Danmark, blev den 16. marts forfremmet til herligheden. Hun blev 93 år.


Ny assisterende programchef pr. 1. august 2015 // Mar 19, 2015

På vegne af landslederen er det mig en glæde at meddele, at major Bert Åberg, svensk officer der i øjeblikket har sin ordre på Frelsens Hærs hovedkvarter i Stockholm, er blevet beordret som assisterende programchef for Frelsens Hær i Danmark.


I aften: DR K dokumentar om fattigdom gennem 150 år. Første afsnit med fokus på Frelsens Hær // Mar 11, 2015

Når DR K i aften indleder det første af fire afsnit om fattigdommens historie i Danmark, sættes Frelsens Hærs arbejde for samfundets udsatte i perspektiv. Fra dengang indsatsen gjaldt fattiglemmer på samfundets bund til i dag, hvor socialt sårbare familier sendes på udflugt til BonBon-Land.


Nekrolog sergent Kirsten Lizzie Larsen // Mar 9, 2015
Bisættelsen finder sted fra Sdr. Kirkegårds kapel, Blomstermarken 62, Aalborg fredag d. 13. marts 2015, kl. 12.30. og ledes af major Daniel Òskarsson, tidligere korpsleder i Aalborg

Join the Army and see the world // Mar 5, 2015

Det klassiske slogan fra de amerikanske styrker er også gangbart i Frelsens Hær, hvor officerer jævnligt udfører deres tjeneste under fjerne himmelstrøg. Herunder ses den seneste liste over behov og forudsætninger for udenlandstjeneste.


Forenet højtidsmøde i Templet langfredag // Mar 4, 2015

Påsken nærmer sig, og er man i København under højtiden, er man velkommen til forenet højtidsmøde i Templet langfredag. Her afholdes forenet højtidsmøde fredag den 3. april klokken 11.00 med oberst Hannelise Tvedt som prædikant. I programmet medvirker desuden solister og et forenet hornmusikkorps. Temaet er: "Korset – hvad betyder det for mig?" Se nærmere på opslaget herunder:


Major Kjell Olausson får ny ordre og vender til august tilbage til hjemlandet Sverige // Feb 26, 2015

Siden maj 2013 har major Kjell Olausson været assisterende programchef for Frelsens Hær i Danmark. Nu venter der ham nye opgaver "hinsidan". Læs den officielle meddelelse herunder:


Kadet Christoffer Wahl får til sommer ordre som assisterende korpsleder i Aarhus // Feb 26, 2015

Når kadet Christoffer Wahl til sommer udnævnes til officer, venter der ham en børnevenlig ordre i smilet by. Læs den officielle ordre herunder.


FynDag med fokus på Israel // Feb 21, 2015

Søndag den 1. marts afholdes der igen FynDag. Denne gang med fokus på Israel. Arrangementet finder sted i Odense korps. Læs mere på opslaget her.


Kadetterne Jan og Carolyne Rasmussens nye ordre fra 30. juli 2015 // Feb 19, 2015
Det er en stor glæde at meddele ordren for vore kadetter, som til sommer vender hjem fra officersuddannelse i London.

Oberst Michael Marvell – Nekrolog // Feb 18, 2015
Oberst Michael Marvell blev forfremmet til Herligheden sent om aftenen lørdag den 14. februar 2015 fra Addenbrooke’s universitetshospital i Cambridge, hvor han havde været indlagt i to uger efter en pludselig hjerneblødning og et hjerteanfald under et privat besøg.

Kristne og muslimer i fælles budskab: Stå sammen // Feb 16, 2015
Danske Kirkers Råd ( Som Frelsens Hær er medlem af) og Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne har valgt at bringe en fællesudtalelse i forbindelse med  weekendens hændelser i København

Særpris på bogen “Frelsersoldat og militærnægter” // Feb 10, 2015

Medlemmer af Frelsens Hær tilbydes nu Erik Oluf Frederiksens bog om sin fortid som soldat i Frelsens Hær i 1960'erne til en særlig billig pris.


Major Kirsten Hansen forfremmet til herligheden // Jan 21, 2015

Major Kirsten Hansen blev kaldt hjem til Gud natten til den 17. januar 2015. Begravelsen finder sted lørdag den 24. januar klokken 11.00 fra Skanderup Sognekirke, Kirkebyen 5, 6640 Lunderskov.


Inga Alstrups nye emailadresse // Jan 20, 2015
Inga Alstrup har fået ny emailadresse og kan fremover træffes på inga14@live.dk

Major Elsa Hougesen forfremmet til herligheden // Jan 13, 2015

Da helbred og kræfter havde nået sin yderste grænse, blev Elsa Hougesen efter et kort ophold på hospitalet, forfremmet til herligheden tirsdag den 6. januar 2015, 86 år gammel.


Fra medlemskab til soldaterskab i Nakskov // Jan 12, 2015

Tre civile medlemmer blev søndag den 11. januar indviet som soldater, ligesom et nyt civilt medlem blev optaget i Nakskov.


Frelsens Hær i Grønland fordobler medlemstal // Jan 12, 2015

Fredag den 9. januar blev yderligere to civile medlemmer optaget i Grønlands hovedstad, Nuuk.


Frelsens Hær sender sympatitilkendegivelse til den franske præsident Francois Hollande // Jan 10, 2015

I et brev til den franske præsident, Francois Hollande, giver Frelsens Hær udtryk for sympati overfor den franske nation og alle berørte af de seneste dages terrorhandlinger. De tragiske begivenheder har siden onsdag kostet 12 redaktionsmedlemmer på magasinet, Charlie Hebdo, samt flere politifolk, gidsler og gidseltagere livet. I brevet forsikres den franske præsident endvidere om Frelsens Hærs fortsatte forbøn.


Boundless - hele verden læser Bibelen // Jan 8, 2015

Salvationister i titusindvis har indledt det nye år med en beslutning om at læse hele Det Nye Testamente i 2015. Bagrunden er et af flere initiativer i forbindelse med 150-års fejringen af Frelsens Hær, nemlig "Boundless - hele verden læser." Formålet er at forene officerer, soldater og venner af Hæren omkring læsningen af et kapital fra Bibelen på alle hverdage. Starten er netop gået i denne uge, men det er stadig muligt at være med.


Nytårshilsen fra general André Cox // Dec 31, 2014

Til midnat, når raketterne er sendt af sted og det nye år begynder, sender Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox, salvationister verden rundt en videohilsen. Videoen vil først kunne høres i Tonga, der er det første land i Frelsens Hærs verden, som kan vende kalenderbladet. Først når det bliver nytår i vor egen tidszone, vil videohilsnen være tilgængelig her.


Globalt øjebliksbillede af Frelsens Hær // Dec 30, 2014

Frelsens Hærs internationale årsskrift, Year Book, er udkommet. Bogen givet et detaljerigt vue over en bevægelse, der i 2015 har marcheret i 150 år.


Aud Berntsen nyt telefonnummer // Dec 29, 2014

Pr. 1. januar 2015 får Major Aud Berntsen nyt mobil telefonnummer samtidig med at fastnet telefonnummeret lukkes.

Aud's nye telefonnummer er 31 37 37 96


Glimt fra den globale Frelsens Hær i København // Dec 20, 2014

Både 1. juledag og den første dag i det nye år er det muligt at møde kendte ansigter fra den internationale Frelsens Hær i København. Torsdag den 25. december klokken 11.00 er general Shaw Clifton således prædikant ved højtidsmødet i Templet, ligesom flere danskere i international tjeneste medvirker. Torsdag den 1. januar 2015 klokken 15.30 afholdes en temagudstjeneste i Valby korps under overskriften "Der, hvor ilden brænder." Her vil kommandør Birgitte Brekke-Clifton fortælle om Frelsens Hær i Europa, ligesom andre danskere i international tjeneste medvirker. Læs mere om de enkelte gæster og arrangementer på plakaten her:


Feltsergent Ingrid Oddershede forfremmet til herligheden // Dec 17, 2014

Feltsergent Ingrid Oddershede blev den 14. december 2014 forfremmet til herligheden. Ingrid var sammen med sin mand, Bent, gennem 15 år ledere af Roskilde korps. Hun blev 78 år.


To nye soldater i Valby // Dec 16, 2014

Den ene tog skridtet efter flere års gang i korpset, mens den anden traf beslutningen efter mange gange at have passeret korpset udefra.


Oberst Audun Seland forfremmet til herligheden // Dec 16, 2014

Torsdag den 11. december blev tidligere landsleder for Frelsens Hær i Danmark, oberst Audun Seland, forfremmet til herligheden.


Nye civile medlemmer i Næstved // Dec 15, 2014

Frelsens Hær i Næstved melder om fortsat vækst i form af nye medlemmer.


Hold øje med posten - Vision Mission er på vej // Dec 11, 2014

Årets anden udgave af Vision Mission udkommer i denne uge.


Humlebien har fløjet i 50 år i Frederikshavn // Dec 11, 2014

Børnehaven "Humlebien" er et populært pasningstilbud for Frederikshavns mindste indbyggere. Det har nu "summet" af liv i daginstitutionen i 50 år.


Nye soldater og civilemedlemmer i Odense // Dec 11, 2014

Civile medlemmer blev soldater - og tilknyttede blev civile medlemmer.


Julen varer lige til påske. Ny bog med fortællinger om julen, fastelavn og påske // Nov 30, 2014

Feltsergent Ingrid Oddershede har udgivet bogen, Julen varer lige til påske. En perlerække af fortællinger, der belyser kirkeårets højdepunkter fra jul til påske. Kan købes på Frelsens Hærs handelsafdeling.


Risengrød på hovedbanegården indleder juleindsamling // Nov 21, 2014

"Grød på banen" lyder slagordet, når Frelsens Hær indleder juleindsamlingen med servering af risengrød og sprød hornmusik på Københavns Hovedbanegård mandag den 1. december klokken 18.00.


Farvel og goddag på ”gården” i Hvidovre // Nov 14, 2014

Fredag den 31. oktober 2014 blev der afholdt afskedsreception for vicevært på Solgården og Kastanjehuset Hvidovre, Edvin Pedersen. Foruden afsked blev der også officielt sagt velkommen til efterfølgeren, Bjarne Risbjerg Frederiksen.


Lyt til radiogudstjenesten på søndag fra Frelsens Hær i Aalborg på DR P1 // Nov 11, 2014

Søndag den 16. november klokken 9.55 kan man via sin radio overvære gudstjenesten fra Frelsens Hær i Aalborg.


Familiekonsulent med solid baggrund // Nov 11, 2014

Det er med solide kompetencer, Frelsens Hærs nye familiekonsulent i Helsingør og Nivå har gjort sin entré i familiearbejdet i Nordsjælland.


Julekoncert med topnavne på plakaten // Nov 1, 2014

Søndag den 7. december klokken 15.00 går topnavne som Rugsted & Kreutzfeldt, Dodo & The Dodos, Dorthe Kollo og Dania Koret på scenen til fordel for Frelsens Hærs julehjælp.


Barneindvielse i Odense // Oct 23, 2014

Søndag den 19. oktober blev Noah Lee indviet til Gud og Frelsens Hær i Odense.


Barneindvielse i Sønderborg // Oct 23, 2014

Søndag den 12. oktober var der dobbeltglæde i Sønderborg korps, idet tvillingerne Mathias og Samuel blev barneindviet.


FynDag med internationalt besøg // Oct 23, 2014

Frelsens Hær på Fyn inviterer til FynDag søndag den 30. november 2014 med gæster fra England. Dagens talere er majorerne Ray og Pat Brown, som er værd at lytte til, hvis man ønsker at være internationalt orienteret. Ray Brown er således ansvarlig for Frelsens Hærs internationale indsats ved katastrofer og konflikter i verdens brændpunkter. Læs mere i invitationen her.


Boundless 2015 - en begynderguide // Oct 23, 2014

Nedtællingen til Frelsens Hærs internationale kongres "Boundless - frelse for hele verden" er i fuld gang. Det kan derfor være passende med en reminder om de temaer, sang- og bibelvers, der er knyttet til den historiske begivenhed.


Nyt ansigt på ungdomskontoret // Oct 3, 2014

FHB&U har ansat Mia Schmidt Jensen som ny børne- og ungdomskonsulent.


Beklagelige besparelser på Projekt Nørholm // Oct 1, 2014

Efter 15 års frugtbart samarbejde er den økonomiske ramme for Frelsens Hærs aktiveringsprojekt på Friluftscentret Nørholm betragteligt beskåret.


Bliv genbrugskunde på fredag - og gør en forskel for udsatte børn og unge i Polen // Sep 29, 2014

Fredag den 3. oktober går hele indtægten i Frelsens Hærs genbrug til børne- og ungdomsprojekter i Polen. Som genbrugskunde støtter man lokale ildsjæle og gør dermed en stor forskel i børnehøjde.


Lysets budbærere budt velkommen på officersskolen i London // Sep 29, 2014

I weekenden 27. - 28. september gik den officielle start for kadetsessionen Lysets Budbærere på William Booth College i London - eller Messengers of Light, som det hedder på de kanter. Sessionen tæller blandt andet to danske kadetter.


Nye medlemmer og styrket ungdomsarbejde i Næstved // Sep 29, 2014

Søndag den 21. september havde Næstved korps den store glæde at indvie en ny soldat og optage tre nye civile medlemmer.


Personligt og åbenhjertigt tv-interview med Frelsens Hærs verdensledere // Sep 27, 2014

Efter godt et år som henholdsvis verdensleder for Frelsens Hær og verdenspræsident for Hærens kvindeorganisationer giver general André og kommandør Silvia Cox et meget personligt interview på tv.


Del din personlige historie om dit møde med Gud gennem Frelsens Hær // Sep 24, 2014

Med mindre end 300 dage til Frelsens Hærs 150-års fejring ved den internationale kongres "Boundless" i London juli 2015, inviteres alle med tilknytning til Frelsens Hær til at dele deres personlige erfaringer af Guds indflydelse og livsforvandling gennem Frelsens Hærs virke.


Stor donation skaber tryghed på Frelsens Hærs krisecenter i Næstved // Sep 24, 2014

Muligheden for at gøre hverdagen tryggere er opfyldt med en donation på 38.000 kroner fra Trygfonden til Frelsens Hærs krisecenter i Næstved.


Nye numre til Aftensol // Sep 15, 2014

Telefonisk henvendelse til Frelsens Hærs plejecenter Aftensol, skal fremover ske via andre taster.


Frelsens Hær i Odense oplever glæden ved at gro // Sep 12, 2014

I sangen "Septembers himmel er så blå" minder en strofe om den "muntre glæde ved at gro". Omtrent sådan opleves også sensommeren i Odense korps. Her har man de seneste par søndage både  indrulleret soldater og optaget civile medlemmer.


Ny ledelse er kommet godt fra start // Sep 12, 2014
Oberst Hannelise Tvedt, samt oberstløjtnanterne Anthony og Gillian Cotterill havde første arbejdsdag den 1. september, så de indledende manøvrer er gjort for længst. Onsdag i denne uge fulgte så en festlig og højtidelig velkomst - og fornemmelsen af et lederteam, der er kommet godt fra start.

Kadet Christoffer Wahl skal i praktik i Aarhus // Sep 5, 2014

To måneders praktik i Danmarks næststørste by vil indgå i kadet Christoffer Wahls officersuddannelse.


Svend Larsen forfremmet til herligheden // Sep 1, 2014

Fredag den 29. august blev Svend Larsen, soldat i Templet, forfremmet til herligheden.


Velkomstmøder for nye ledere – både øst og vest for Storebælt // Aug 29, 2014

Fra september bliver oberst Hannelise Tvedt ny landsleder for Frelsens Hær i Danmark, mens oberstløjtnanterne Anthony og Gillian Cotterill bliver henholdsvis chefsekretær og territorial sekretær for Hærens kvindeorganisationer. Der afholdes velkomstmøder i både København og Horsens, således, at alle får mulighed for at hilse på den nye ledelse. Find de nærmere detaljer her.


Afsked med smil, stemning og stil // Aug 28, 2014

Frelsens Hærs ledelse fik både tak og venlige ord med på vejen ved tirsdagens farvelmøde i Templet. Ligesom de selv med smil og alvor formanede den danske hær til fortsat trofast tjeneste.


Dobbeltlykke i Nakskov // Aug 25, 2014

Frelsens Hær i Nakskov kunne i sommer glæde sig over to festlige begivenheder - begge med samme personkreds i centrum.


Sommerens forfremmelser og udnævnelser // Aug 25, 2014
I al ubemærkethed har der hen over sommeren fundet både forfremmelser og
udnævnelser sted.

Genbrugsrådet udfordrer programafdelingen til dyst ved DHL-stafet // Aug 7, 2014

Oprindeligt havde Frelsens Hær reserveret løbenumre til fem hold ved den traditionsrige DHL-stafet, der afvikles i Fælledparken i København mandag den 25. august. Men kampgejsten hos medlemmerne af genbrugsrådet har siden vist sig så stor, at det fem mand store råd nu åbent udfordrer programafdelingen til en dyst. Derfor er antallet af hold fra Frelsens Hær nu udvidet til syv.


Farvelmøde for Frelsens Hærs ledere tirsdag den 26. august i Templet // Aug 6, 2014

Kom og vær med til at tage afsked med obersterne Knud og Lisbeth Welander samt oberstløjtnanterne Henrik og Lisbeth Andersen, der fra september alle forlader Danmark for at optage internationale ordrer. Der afholdes farvelmøde for dem i Templets korps tirsdag den 26. august kl. 19.30 - med kaffeservering i hall'en fra kl. 18.30. Farvelmødet ledes af major John Wahl. Templets Musikkorps og Valby Sangkor medvirker. Se plakat for begivenheden.


Unge fra Frelsens Hær i Europa samles til #EYE 2014 // Aug 6, 2014

Mere end 600 unge fra Frelsens Hær i Europa mødes fra den 13. - 17. august til europæisk ungdomskongres i den tyske by Altenkirchen. Ungdomskongressen har fået overskriften #EYE 2014 og vil blandt andet byde på en lang række workhops og seminarer. Fra Danmark deltager 10 unge i kongressen.


To nye kadetter på officersskole til september // Aug 6, 2014

Når et nyt hold kadetter til september påbegynder officersuddannelsen på William Booth College i London, vil to af dem være danske, nemlig Louise Wahl og Morten Andersen.


Orange scene på Frelsens Hærs landslejr // Jul 7, 2014

Sammen med opførelsen af musicalen "Star Maker" og andre musikalske indslag stod landslejrens 120 børn og unge i fredags bag en festlig og farverig lejrafslutning på Vojens Idrætsefterskole.


Landslejrens 120 børn og unge opfører musical - kom og oplev dem i Vojens // Jul 2, 2014
Fredag den 4. juli klokken 19.00 står 120 børn og unge på Frelsens Hærs landslejr bag en storslået musical på Vojens Idrætsefterskole. Kom til grill-hygge allerede klokken 17.00 og nyd en let anretning sammen med børnene og de unge, inden de går på scenen.

Til Folkemøde med hornmusik og holdninger // Jul 2, 2014

Frelsens Hær var igen i år markant tilstede ved Folkemødet, der fandt sted i Allinge på Bornholm i juni.


Et år i bøn for Boundless - sammen og enkeltvis // Jun 20, 2014

Hemmeligheden bag en enhver succes er god forberedelse. En afgørende forudsætning for en vellykket international kongres den 1.-5. juli 2015 i London er, at den er forberedt i bøn. En anden er rettidig tilmelding.


Nye danske officerer ordineret og beordret // Jun 16, 2014

Weekendens kongres i USA's vestlige territorium nåede sit højdepunkt søndag med såvel ordinationsmøde for 57 nye løjtnanter og senere ordremøde, hvor tre officerer fik ordre til det danske territorium. Gense begivenhederne via YouTube.


Festligt forår i Aalborg korps // Jun 11, 2014

Det har været et begivenhedsrigt forår i Aalborg korps. Ifølge korpssekretær Birgit Fillipsen gør nordjyderne nemlig gerne tingene dobbelt. Læs her hendes referat fra to kampagner, to konfirmationer og et enkelt bryllup.


Kongres med danske officersudnævnelser i Californien, USA // Jun 10, 2014

I den kommende weekend samles Frelsens Hær i USA's vestlige territorium til kongres i Californien. Set med danske øjne bliver et højdepunkt udnævnelsen af tre nye danske officerer. Følg begivenheden på live web-tv.


Frist for tilskud til ”Boundless”-kongressen nærmer sig // Jun 4, 2014

Danske delegater ved den internationale kongres i London i 2015 har mulighed for at søge om økonomisk tilskud til udgifterne. Men udsæt det ikke for længe. Fristen udløber den 30. juni 2014.


Husk at tænde for dit tv på søndag klokken 14.00 - og få andre til at gøre et samme. // May 22, 2014

Søndag den 25. maj inviterer Frelsens Hær hele landet til gudstjeneste. Det foregår i DR Kirken på DR K klokken 14.00.


FynDag med optagelse af nye medlemmer // May 22, 2014

Søndag den 11. maj var Frelsens Hærs folk på Fyn samlet til gensidig opbyggelse og opmuntring. Det gør de tre gange om året - de kalder det FynDag.


Ændringer i Frelsens Hærs struktur // May 13, 2014

Strukturen i Frelsens Hær er blevet trimmet. Siden 1. maj har både nye funktioner og ændrede kommandoveje således set dagens lys. Få et overblik over afdelinger og arbejdsgange her.


Oplev sangduoen Lis og Per med Frelsens Hærs seniorer // May 2, 2014

Når Frelsens Hærs seniorer tager på lejr i Strib ved Middelfart, inviteres alle til at komme på besøg og opleve en koncert med Lis og Per.


Deltag i optagelserne til tv-gudstjeneste på lørdag // May 1, 2014

Nedtællingen til tv-optagelserne til DR Kirken er for alvor sat ind. Bak op om denne enestående anledning og mød op på lørdag den 3. maj klokken 14.00-18.00 i i Københavns Kristne Kulturcenter, Drejervej 15, København.


Foredrag om de kvinder og mænd, der brød tidens normer og formede Frelsens Hær // May 1, 2014
De svenske forskere, Johan A. Lundin og Fredrik Nilsson, har sat Frelsens Hærs opståen og udformning i hjemlandet under lup og leverer i Valby korps den 12. juni et informativt og underholdende foredrag under titlen: "Prædikende kvinder og grædende mænd."

Forflytninger 2014 // Apr 30, 2014

I løbet af foråret og sommeren 2014 gennemføres en rokade blandt ledere i Frelsens Hær. Se her oversigten over hvem, der berøres af årets forflytninger.


Ny leder på Nørholm med bred baggrund // Apr 28, 2014

Det er med brede kompetencer, den nye leder af "Friluftcenter Nørholm", Peter Siebenthal, har overtaget ansvaret for Frelsens Hærs tilbud om fællesskab, vejledning og aktivering for socialt udsatte i Aalborg.


Underofficersudnævnelse i Rønne // Apr 28, 2014

Det lokale lederskab i Rønne korps blev ved søndagens gudstjeneste styrket med udnævnelsen af en ny sergentmajor.


Nye civile medlemmer i Nakskov - og flere på vej // Apr 16, 2014

Søndag den 23. marts var en glædens dag hos Frelsens Hær i Nakskov, idet hele fire nye civile medlemmer blev optaget i fællesskabet.


Ægtepar sluttede sig til Randers korps // Apr 16, 2014

 

Frelsens Hær i Randers kunne i februar glæde sig over både soldaterindvielse og optagelse af et nyt civilt medlem.

 


Nye civile medlemmer i Rønne // Apr 14, 2014
Hos Frelsens Hær i Rønne på Bornholm glæder man sig over, at medlemsskaren vokser.

Ny medarbejder: HR-ansvarlig ansat pr. 1. maj 2014 // Apr 4, 2014

Motiveret af et ønske om at styrke HR-funktionen i Frelsens Hær er der pr. 1. maj 2014 oprettet en ny stilling i personaleafdelingen på hovedkvarteret. Fra maj er Anette Bøjstrup således ansat som HR-ansvarlig.


Kom med - når Frelsens Hær skal i DR Kirken // Apr 3, 2014

 

Frelsens Hær får i maj en enestående mulighed for at holde gudstjeneste for 70.000 mennesker i DR Kirken.

 


Nye hærchefer for Frelsens Hær i Danmark til september // Apr 1, 2014

 

En international rokade af ledere i Frelsens Hær kommer til at berøre Danmark. Såvel posten som landsleder, chefsekretær og ansvarlig for Hærens kvindeorganisationer skifter således hænder med virkning fra 1. september 2014.

 


Danske deltagere ved stor konference om socialt arbejde og katastrofeindsats // Mar 21, 2014

 

Omkring 600 delegater, der var på en konference ultimo marts 2014, mødets i Orlando, Florida i USA om temaet The Power of One Army, Transforming Our World (Styrken ved én hær transformerer vor verden). Fra Danmark deltog en gruppe bestående af fem nøglepersoner.

 


Udstilling: Billeder fra Bangladesh med fokus på ”Others” // Feb 28, 2014

 

Den 28. februar 2014 åbnede en udstilling i Café 101 på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter (IHK). Billederne er især indfanget med 14-årige Clement Størksen fra Norges kameralinse.

 


TV-reportage: Lidelsen efter Haiyan hærger stadig i Filippinerne // Feb 28, 2014

 

Et kamerahold fra The Salvation Army Vision Network har besøgt Filippinerne og skildrer forholdende i den hårdtprøvede østat i en gribende reportage, der også kommer tæt på mennesker, der gør tjeneste i Frelsens Hær i landet.

 


Oberstløjtnanterne Kirsten og Graham Owen får ansvar for Bromley Temple Corps // Feb 13, 2014

Londonkorpset Bromley Temple vil fra sommeren 2014 få glæde af det dansk-engelske officerspar, hvis erfaringer er høstet i en rigt varieret tjeneste i Frelsens Hær.


Sangerstævnet er udsat // Feb 4, 2014
Sangerne rundt om i korpsene får lov at hvile stemmerne lørdag den 15. marts.

Generalen kommer til Danmark // Jan 30, 2014
Allerede nu varmer Frelsens Hær op til kongres i 2015. Her er det som noget nyt besluttet af afholde sommerkongres. En begivenhed, der finder sted i dagene 5.-7. juni. Som hovedtalere kommer general André Cox og kommandør Silvia Cox, begge kendte for en vedkommende og velsignet forkyndelse.

International kongres i London 1.-5. juli 2015 // Jan 28, 2014
Hvis man ønsker at deltage i næste års internationale kongres i London, bør tilmeldingen ikke udsættes for længe. Tilmeldingen sker via kongressens hjemmeside og er nu åben. Ønsker man at benytte muligheden for at søge om økonomisk tilskud, skal dette dog ske forinden. Læs om både dette og kongressen i øvrigt her.

Inspirationsdage med input og indvielse // Jan 27, 2014
I weekenden 20.-21. september 2014 gennemføres to identiske arrangementer på hver sin side af Storebælt, nemlig to inspirationsdage for alle med tilknytning til Frelsens Hær. Hensigten er at ingen behøver rejse langt for at blive inspireret til fornyet indsats og tjeneste. 


Kommende arrangementer

d. 16. Dec

Vejle Korps 130 års jubilæum


d. 16. Dec

Juleuddeling - Nørrebro


d. 18. Dec

Juleuddeling - Templet


d. 19. Dec

Juleuddeling - Valby


d. 25. Dec

Højtidsmøde, Templet Korps kl. 11.00 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik