General Peddle og kommandør Buckingham gør status i video efter deres første år som verdensleder og stabschef

Efter det første år som henholdsvis verdensleder og stabschef for Frelsens Hær gør general Brian Peddle og kommandør Lyndon Buckingham i en videosamtale status over perioden. Et tilbageblik, der ligeledes rummer positive forventninger til fremtiden. Videoen kan ses her sammen med et kort resume på dansk.

Siden den 3. august 2018 har Frelsens Hærs øverste internationale ledelse bestået af general Brian Peddle og kommandør Lyndon Buckingham. I en uformel videosamtale sætter de ord på den passerede æra, hvor stabschefen blandt andet spørger general Peddle, hvad der har overrasket og opmuntret ham mest, og hvordan han ser på Frelsens Hærs fremtid.

Gud er central i alt hvad Frelsens Hær er og gør

Generalen fremhæver, at han er positivt overrasket over den innovative indsats, han sammen med sin kone, kommandør Rosalie Peddle, har kunnet betragte på deres mange rejser rundt om i verden. Ikke mindst Hærens unge får anerkendende ord fra verdenslederen.

  • Vi er altid inspireret af vore unge, som vi ser i front for missionen, hvor end vi kommer, siger han.

På spørgsmålet om, hvad der har opmuntret ham mest i det første år som verdensleder, peger general Peddle på, hvordan Frelsens Hær i ord og handling formår at række evangeliet til fortabte ’i mangfoldige sammenhænge og blandt forskelligartede etniske og kulturelle udfordringer.’

  • Vi ser, at Gud fortsat er central i alt hvad Frelsens Hær er og gør, konkluderer han.

Hæren må ofte tjene under vanskelige forhold

Samtalen berører også den voksende bevidsthed om, at mindst halvdelen af Frelsens Hærs medlemmer tjener i lande, hvor det ikke er let at være en Kristi efterfølger. Eksempelvis lande, hvor de økonomisk og politiske udfordringer er store.

  • Verden er ikke perfekt, og Hæren må ofte tjene under vanskelige forhold – og udvise en ukuelighed, der til stadighed kan chokere mig, siger generalen, som opfordrer salvationister verden rundt til at bede for Frelsens Hær i disse områder af verden. Ikke mindst i lyset af, at vi lever i en tid hvor forfølgelse af kristne er en realitet.

Den bedste Frelsens Hær, der har eksisteret

Med afsæt i sit gentagne kald til mission, benytter generalen anledningen til at opmuntre salvationister verden rundt til at være engagerede, beredte og ansvarsbevidste i deres tjeneste.

Direkte henvendt til kameraet inviterer han således den internationale skare af seere til at være en del af ’den bedste Frelsens Hær, der har eksisteret’.

  • Frelsens Hær er veludrustet, velorganiseret og velbestyret. Men intet af dette vil gøre nogen forskel, hvis der ikke er en glød af vækkelse i vore hjerter, næret af bøn og et helligt liv. Dette er hjertet i vor mission, og hvad vi er.

Med afsæt i denne beskrivelse runder stabschefen af med at ønske Guds velsignelse over Frelsens Hær, og fremhæver konkret ’Hærens trofaste soldater og frivillige, der passioneret og entusiastisk giver sig hen til opgaverne’.

Den knap seks minutter lange video kan ses herunder.

Scroll to Top