‘Pension Lillebælt’ er solgt

Frelsens Hærs lejrcenter ’Pension Lillebælt’ i Strib er blevet solgt til HBL Ejendomme ApS, der overtager stedet den 1. marts 2020. Dermed slutter 80 års historie med lejr og rekreation i den vestfynske by – i en nabohandel med et strejf af et deja-vu.

Frelsens Hær besluttede i efteråret at sætte lejrcentret ’Pension Lillebælt’ i Strib til salg. Trods en ihærdig indsats og stort frivilligt engagement har driften i en årrække været urentabel, hvilket er årsagen til beslutningen.

En fortsat drift, samt udgifter til nødvendig renovering ville kræve større investeringer, end Frelsens Hærs økonomi tillod. Derfor valgte Frelsens Hærs ledelse efter sommeren 2019 at lukke for aktiviteterne.

Nu er ejendommen blevet solgt og vil fra 1. marts 2020 blive overtaget af CHBL Ejendomme ApS, der har adresse i nabohuset nummer 45. Planen er, at ’Pension Lillebælt’ skal til omdannes til lejligheder.

Nabohandel med et deja-vu

Interessant nok begyndte Frelsens Hærs historie i Strib netop i nabohuset, hvilket er præcis 80 år siden.

Her åbnede Frelsens Hær i 1939 et såkaldt ‘rekreationshjem’ i ejendommen, der på grund af sit karakteristiske udseende blev kaldt ‘Tårnvillaen’. Pladsen her blev imidlertid snart for trang i forhold til efterspørgslen.

Da ‘Pension Lillebælt’ blev udbudt til salg i 1972, foretog Frelsens Hær derfor en hurtig manøvre, hvor ‘Tårnvillaen’ samtidig blev afhændet. Begge dele skete lillejuleaften, og 1. januar var man klar til at modtage gæster.

Med salget af ‘Pension Lillebælt’ slutter således en æra, hvor sommerens gæster blev de sidste, og hvor de nye ejere vil forme fremtiden.

Scroll to Top