Kvindernes Internationale Bededag den første fredag i marts: ’Rejs dig, tag din båre og gå’

Fredag den 6. marts samles kvinder verden rundt i bøn som en del af Kvindernes Internationale Bededag. Frelsens Hær er den del af dette globale bønnefællesskab og flere steder i Danmark mødes kvinder på tværs af kirkeskel til fællesskab og bøn.

Temaet i år er ’Rejs dig, tag din båre og gå’ efter oplæg fra kvinder i Zimbabwe. Med inspiration fra Jesu ord til den lamme ved Betesda dam (Johs. 5,8) opfordres kvinder til at rejse sig i Guds kraft og virke til gavn for deres medmennesker.

Foruden de mere end 30 lokale events i Danmark forener bønnenetværket kvinder i mere end 170 lande. Bededagen indledes, når solen står op på Vestsamoa og afsluttes, når den går ned ved øen Samoa i Stillehavet.

Fokus på Zimbabwe

I år er det kvinder fra Zimbabwe, der har udarbejdet oplægget for bededagen. Med afsæt i opfordringen, ’Rejs dig, tag din seng og gå’ har de formuleret en samling liturgiske tekster og bønner, som i løbet af dagen benyttes på alle klodens kontinenter.

Temaet er visuelt fortolket af kunstneren Nonny Mathe, som står bag den symbolmættede forside til bedehæftet (billedet herover). Læs mere om både hende og årets tekster og bønner i hæftet.

I bedehæftet finder man også yderligere information om Zimbabwe, oplysninger om projekter, der støttes af årets kollekt, samt inspiration til kreative og kuliariske indslag til afholdelse af bededagen. Bedehæftet kan downloades her.

Yderligere info

Benyt muligheden for at indgå i et globalt fællesskab, hvor kvinder forenes i både bøn og handling. Kontakt Frelsens Hær i dit nærområde for yderligere info om sammenkomster på fredag – og læs mere på www.kvindebededag.dk

Scroll to Top