Tillykke! Til en hær på knæ

I en personlig hilsen opmuntrer Frelsens Hærs territorialleder oberstløjtnant Christina Jeppsson til at gribe dagens muligheder for bøn – om velsignelse, frelse og oprettelse for hvert enkelt menneske.

For tiden har jeg, som det ofte er tilfældet, haft anledning til at bruge ordet i overskriften – ’tillykke’ – en del gange. Jeg har allerede brugt det to gange i dag. Da jeg sender cirka 20 fødselsdagshilsener hver måned, er det en af mine typiske åbningsfraser, udover ’kære’.

Det er måske ikke det første, man tænker. Men en sådan stund ved computeren eller med et fødselsdagskort i hånden, giver hver gang mulighed for en ekstra tid i bøn. En mulighed for at stoppe op og være opmærksom på hver enkelt modtager og tænke på dennes liv.

En sådan situation forvandles ofte her og nu til en bønnestund. Tankerne rettes mod Gud med en bøn om velsignelse, hvorefter hilsenen formuleres og fingrene finder send-knappen på tastaturet, eller med kuglepennen adresserer kortet.

Jeg forestiller mig, at disse hilsner om lykke på fødselsdage også blive til en rejse for mig. En rejse gennem bøn mod stadig forvandling. En af dagens forskellige bønner, der forenes med dine og andres i vor by, vort land og hele jorden. Bøn forvandler! Punktum!

I går havde jeg stor fornøjelse af at være en del af ’tillykke-atmosfæren’ ved fejringen af Dronning Margrethes 80-års dag. For min del blev det ikke til ’sing-along’ på TV, men i stedet en times dokumentar om dronningens liv. Meget inspirerende.

En ting, der blandt mange gjorde indtryk på mig, var, at dronningen fortalte om sin tilgang til at tale til nationen. Her ønsker hun at formilde et budskab, der har reelt betydning.

Som ’udlænding’ i Danmark fornemmer jeg, at hun lykkedes i denne hensigt, idet jeg med forundring og beundring konstaterer, at landet mere eller mindre standser op, når dronningen taler. Dette skyldes måske – eller er antageligt – fordi, dronningen hidtil har været trofast i sin hensigt med at formidle noget, der har været meningsfuldt for den enkelte.

Dette skyldes med stor sandsynlighed, at der er brugt tid på de enkelte budskaber. Tid til refleksion – og i betragtning af dronningens personlige tro – også tid i bøn. Bøn for sine tanker, bøn for sit folk og sin nation.

Dette er selvfølgelig min egen tolkning, ligesom jeg nu drager en parallel til min indledning.

Med dronningen ord om at formidle et budskab med reel betydning in mente, samt tanken om en rejse mod forvandling, vil jeg sige, at dette er det eneste, der virkelig har betydning for en Frelsens Hær og dens folk:

Lad dig føre frem på denne bølge af bønner. En bølge, som bevæger sig over hele vor jord netop nu.

De, der beder og lader sig fylde af Bibelens ord og sandhed, mærker man det på.

I bøn forvandles dine tanker. 
I bøn forvandles din tale.
Med bøn kommer fred.
Med bøn kommer ro.
Med bøn kommer kærlighed til den, man aldrig havde troet.
I bøn bliver andres ve og vel vigtigst. Men i bøn vender også velsignelserne tilbage.
Bøn er en kraft, der forener, spreder kærlighed og opmuntring. Hvis det, der fødes, derimod er passivitet, pessimisme og aggression, er det ikke… ja, du forstår.

Bliv en del af dem, der beder, beder igen og igen og igen. Jeg hilser alle initiativer til bøn udfra Guds ord velkommen!

Så, må du finde din vej til et liv i bøn. Hvornår passer det dig bedst? Om morgenen, i løbet af dagen, eller om aften? Alene eller sammen? Eller måske begge dele på forskellige tidspunkter?

Prioritere din Bibel. Hav et lille eksemplar i håndtasken, et sted i bilen. På køleskabet. På mobilens display.

Vi opstod som en hær på knæ, fordi der ikke fandtes andet eller nogen anden end Gud at vende sig til.  

Jeg bærer på en bøn om, at du vil bede. Tillykke til mig, som har dig i vort fælles opdrag til frelse og oprettelse for hvert enkelt menneske!

Mange hilsener

Oberstløjtnant Chrtistina Jeppsson
Territorialleder

Scroll to Top