General Brian Peddle støtter WHO’s vaccineerklæring

Frelsens Hærs verdensleder har underskrevet Verdenssundhedsorganisationen, WHO’s Vaccine Equity Declaration, en støtteerklæring om en retfærdig fordeling af Covid-19-vacciner – og opfordrer andre til at gøre det samme.

Som den seneste af verdens topledere satte generalen den 2. marts sin underskrift på erklæringen – i taknemmelighed til Gud for vaccinen, som han beskriver som et ’bønnesvar’. Samtidig appellerer han til solidaritet mellem verdens lande.

“Verden er på randen af en katastrofal moralsk fejltagelse, og prisen på den fejltagelse vil blive betalt med tab af menneskeliv og livsgrundlag i verdens fattigste lande.” (WHO’s generalsekretær, Tedros Adhanom Ghebreyesus)

”Vi ved, at ikke alle lande endnu har adgang til vaccinen. Der er stadig udfordringer med omkostninger og logistik, der må overvindes. Imens vil vi bede for retfærdighed og en fair fordeling af vacciner rundt om i verden,” siger han.

På randen af en katastrofal moralsk fejltagelse

Støtteerklæringen Vaccine Equity Declaration blev lanceret af WHO’s generalsekretær, Tedros Adhanom Ghebreyesus ved det årlige møde i WHO’s globale bestyrelse den 18. januar. Her påpegede han, at ’verden er på randen af en katastrofal moralsk fejltagelse – og at prisen på den fejltagelse vil blive betalt med tab af menneskeliv og livsgrundlag i verdens fattigste lande’.

Frelsens Hær støtter WHO’s opfordring til alle regeringer om at samarbejde i solidaritet – og i fælles interesse – for at sikre vaccination af sundhedsarbejdere og udsatte befolkningsgrupper i samtlige lande i løbet af årets første 100 dage.

Du kan også skrive under

Både enkeltpersoner og organisationer opfordres af WHO til at underskrive erklæringen – hvilket kan gøres ved at klikke her.

Erklæringen sendes til såvel lande som virksomheder for at sikre, at vaccination mod Covid-19 påbegyndes overalt i verden forud for Verdenssundhedsdagen den 7. april. Det gøres som et symbol på håb om at kunne overvinde såvel pandemien som den ulighed, der er årsag til så mange globale sundhedsudfordringer.

Vaccination viser vor kærlighed til hinanden

Støtten til WHO’s Vaccine Equity-kampagne falder sammen med offentliggørelsen af Frelsens Hærs folkesundheds-posters, formidlet på mere end et dusin sprog samt en video-hilsen fra general Brian og kommandør Rosalie Peddle.

I videoen reflekterer det internationale lederpar over, hvordan Covid-19 ved fælles indsats kan besejres, ligesom de tilskynder Frelsens Hærs medlemmer og venner til at lade sig vaccinere, når de får den tilbudt i deres respektive lande.

”Sammen har vi løftet hverandre op. Sammen har vi bedt. Sammen har vi ændret adfærd for at begrænse spredningen af virussen. Vi har vasket hænder, holdt afstand og båret ansigtsmaske,” siger generalen og suppleres af kommandøren:

”Nu er der en ny foranstaltning, vi kan træffe for sammen at beskytte hinanden. Vi kan lade os vaccinere, siger hun og fortsætter:

”Vi er Gud taknemmelige for den måde, forskere og videnskabsfolk har arbejdet på at udvikle disse vaccinationer. Vaccinerne er sikre og grundigt testet, og de beskytter os mod virussen.”

Generalen runder af ved at gentage opfordringen til at tage mod muligheden for at blive vaccineret, når den gives.

“Vi opfordrer dig til at få vaccinen, når den bliver tilgængelig i dit land, og du får den tilbudt. Vi er overbeviste om, at vaccination er en måde, hvorpå vi kan vise vor kærlighed til hinanden, beskytte hinanden – og på den måde besejre Covid-19,” slutter han.

Se videoen herunder:

Scroll to Top