Genåbning og ‘genstart’ i Næstved

For Frelsens Hær i Næstved havde den delvise genåbning af samfundet den 1. marts næsten karakter af ’genstart’.

Det var nemlig første gang, genbrugsbutikken Shoppen kunne byde kunder indenfor i nye og større rammer i Jernbanegade 6A i byens centrum – og til et koncept, hvor også et hyggeligt caféområde indgår naturligt sammen med både kirkesal og kreahjørne.

Så snart dørene blev åbnet klokken 10.00, strømmede det ind med mennesker på udkig efter et nyt look til foråret og et spændt smugkig til fremtidens korps-koncept.

Kommet godt fra start

”Den officielle åbning af de nye lokaler venter vi med, til vi må være mange,” lød det håbefuldt fra major Lone Lehim med et øjekast mod et blåt skilt, der anviste, at den delvise genåbning foreløbigt kun tillod 15 besøgende i butikken ad gangen.

Hun blev flankeret af sin mand, kaptajn Ole Hansen, hvis fortid som maler har sat sine lyse og dekorative spor på vægge og paneler i det nye domicil, der blev overtaget den 1. januar.

Siden årsskiftet har lederparret sammen med den genbrugsansvarlige Tina Wesselhoff og en hær af medlemmer og frivillige, således stået både standby og på spring til et nyt kapitel for Frelsens Hær i den sydsjællandske by.

Et kapitel, der med gårsdagens genåbningen af Shoppen og foreløbigt to søndagsgudstjenester, er kommet ret godt fra start.

Korpsaktiviteter i butikkens åbningstid

Mens der blev vist rundt i det velindrettede cafémiljø, løftede Lone Lehim og Ole Hansen lidt mere af sløret for de ændringer, de håber, vil føre til mange facetter af fornyelse i fremtiden.

”Vores håb med det åbne koncept er, at udsynet fra butikken til korpsets tilbud vil vække interesse. Flere aktiviteter som eksempelvis kreacafé og seniorklub vil jo foregå i åbningstiden,” forklarede parret, der vil glæde sig over, hvis kunder fremover bliver til kirkegængere.

Samtidig ser de også genbrugsbutikken som et meget værdifuldt ansigt udadtil, ligesom den er en betydningsfuld indtægtskilde for Hærens lokale arbejde.

Mere optimale betingelser

Foruden fordelen ved at samle flere tilbud under samme tag, knyttes håbet om fremgang og fornyelse også til den meget synlige og centrale beliggenhed midt i byens pulserende liv. En væsentlig ændring i forhold til den hidtidige adresse i Østergade, der blandt andet bestod af et baggårdslokale, og hvor matriklen blev delt med Frelsens Hærs krisecenter.

Med adresseændringen får både krisecenter, korps og genbrugsbutik mere optimale betingelser, ligesom begrebet ’integreret mission’ får ny substans.

Med gårsdagens rykind er den uofficielle genåbning og ’genstart’ for Frelsens Hær i Næstved således indledt. Forhåbentligt følger snart den officielle sammen med oplevelsen af at være mange.

Mere om Frelsens Hær i Næstved

  • Hidtil har Frelsens Hærs korps og genbrugsbutikken Shoppen delt matrikel med Frelsens Hærs krisecenter på Østergade 13 i Næstved. Fra 1. januar 2021 flyttede korpset og genbrugsbutikken til større og mere synlige rammer i Jernbanegade 6A, mens krisecentret fik lidt mere plads.
  • Genbrugsbutikken, drives af cirka 35 frivillige og har åbent på alle hverdage samt lørdag. Frivillig leder af genbrugsbutikken er Tina Wesselhoff.
  • Ledere for Frelsens Hærs arbejde i Næstved er major Lone Lehim og kaptajn Ole Hansen. Et arbejde, der blandt andet omfatter gudstjenestetilbud, fællesspisning, kreacafé, seniortræf samt børne- og ungdomsklub. Med nye faciliteter planlægges nye initiativer.

Se galleri fra genåbningen herunder:

Scroll to Top