Frelsens Hær er medarrangør af sangkonkurrencen, ‘Song for Kindness contest’

‘Strawberry Field forever’ sang The Beatles i 1967. Et hit, der mere end fem årtier senere kan bane vej for nye mulige evergreens. Sammen med andre aktører lancerer teamet bag The Strawberry Field Salvation Army centre en international sangkonkurrence, The Liverpool Song for Kindness contest, hvor deltagere fra hele verden kan stille op med nye sange, der vækker håb og optimisme som modpol til Corona-pandemien.

Konkurrencen afvikles i samarbejde med den globale velgørenhedsorganisation tuff.earth, Liverpool City Council, The Cavern Club og Liverpool Institute for Performing Arts. Sidste frist for at deltage er den 31. juli 2021. Efter grundig vurdering annonceres de 50 bedste deltagere af konkurrence-juryen den 14. August, mens vinderen præsenteres på John Lennons 80-års fødselsdag den 9. oktober 2021.

Sangkonkurrencens dobbelte formål er at skrue op for humøret i en mørk tidsperiode og samtidig skrue op for positive sange, der formidler håb og optimisme – med mulighed for international eksponering og skønne præmier.

Ikonisk mødested med flere formål

Beatles-fans vil vide, at Strawberry Field var navnet på Frelsens Hærs tidligere børnehjem i Liverpool. Et sted, der knyttes til John Lennon, lige så vel som sangeren knyttes til Frelsens Hær.

Strawberry Field, som Frelsens Hær drev fra 1936 til 2005, lå således tæt på John Lennons barndomshjem i Liverpool-bydelen Woolton og blev for ham et yndet legeområde og fredfyldt tilflugtssted i en på mange måder rodløs opvækst.

Stedet blev verdenskendt, da The Beatles i 1967 udgav sangen ‘Strawberry Fields Forever’ – og lever fortsat op til denne proklamation.

I 2019 blev stedet således indrettet til et center for unge mellem 18 og 25 år med udfordringer og indlæringsvanskeligheder. Her tilbydes de en række tilbud om blandt andet undervisning, arbejdstræning og opkvalificering til et fremtidigt arbejdsliv.

Samtidig giver den ikoniske adresse en mulighed for turister og fans for at gå i The Beatles og ikke mindst John Lennons fodspor. Bag den karakteristiske røde låge findes således både en café og en udstilling om den afdøde Beatles-sangers opvækst omkring Strawberry Field.

Skab ord og musik, der kan inspirere

For Strawberry Field’s missionschef, major Kathy Versfeld (billedet herunder) giver det god mening at Frelsens Hær er medarrangør af sangkonkurrencen.

”Både musikformidling og venlighed er centralt i Frelsens Hærs virke. Jeg vil derfor gerne udfordre talentfulde og inspirerende sangere/sangskrivere til at gribe muligheden. Deltag i konkurrencen. Skriv en sang, født ud af den hjertesorg og det håb, du har oplevet i tiden med Covid-19. Skab ord og musik, der kan inspirere og få andre til at forny deres tro på menneskelig venlighed og løftet om, at vi har bedre ting i vente,” siger hun.

Konkurrencebetingelser

Uanset musikgenre kan man blive en del af The Liverpool Song for Kindness contest. Kravet er blot, at sangen skal være et originalt værk, indsendt af sangskriveren og udført af sangskriveren eller af en udpeget kunstner. Detaljer om, hvordan man tilmelder sig og indsender sit musikalske bidrag, kan findes på konkurrencens online portal: sar.my/liverpoolsongcontest

Info om Strawberry Field

Ønsker man at udforske Strawberry Field yderligere, kan det ske via stedets hjemmeside ved at klikke her, ligesom det også er tilgængeligt på Facebook ved at klikke her.

Scroll to Top