Oberst Brynjar Welander forfremmet til herligheden

Fra Frelsens Hær i Norge er det i dag blevet meddelt, at oberst Brynjar Welander i går den 4. marts blev forfremmet til herligheden. Han blev 90 år.

Trods sine norske aner var Brynjar Welander et kendt ansigt i Danmark, hvor han i sammenlagt næsten 28 år gjorde tjeneste sammen med sin danskfødte kone, oberst Birthe Welander.

Brynjar Welander, der er født og opvokset i Norge, rejste i 1957 til Frelsens Hærs officersskole i London. Her mødte han Birthe fra Danmark, som han efterfølgende blev gift med.

Efter afsluttet officersuddannelse blev Brynjar Welander i 1959 sendt til Danmark, og sammen havde Birthe og Brynjar her ledelsen af forskellige korps: Kristianshavn, Svendborg, Odense og Templet i København.

I 1971 blev de overflyttet til Norge, men efter blot fem år i henholdsvis Trondheim og Bergen vendte de 1976 tilbage som divisionschefer, først i Jylland og senere i København. Herefter fulgte opgaven som socialchef i gennem mere end ni år.

I 1988 måtte Birthe og Brynjar igen tage afsked med Danmark, først for at bestride lederposter i Norge og siden Finland, inden de efter otte år, i 1996 atter gjorde entré i Danmark, denne gang som landsledere. Dette ansvar blev deres sidste som aktive officerer gennem 42 år, inden de efter godt fire år på posten i december 2000 gik på pension og bosatte sig i Norge.

Lad os omslutte de efterladte, Birthe og børnene, Knud David, Flemming og Eva samt den øvrige familie med forbøn og omtanke, mens vi ærer oberst Brynjar Welanders minde.

Scroll to Top