Brigader Inga Alstrup fyldte 100 år

Dannebrog var hejst og vajede over plejehjemmet Nørrevænget i Gislev, da brigader Inga Alstrup i søndags den 2. juni fejrede sin 100-års fødselsdag.

Indenfor var der festlig fejring og højt humør. Her var Inga Alstrup omgivet af familie og venner, heriblandt flere officerskolleger fra Frelsens Hær, der havde taget turen fra andre dele af landet til Midtfyn for at fejre den modne kriger på hendes trecifrede fødselsdag.

Fødselsdagen blev fejret med kaffe og kage i selskab med familie og gode venner.

Sammenkomsten blev ledet af kommandør Carl Lydholm og bød på festlige indslag, taler og fællessang. Som ung løjtnant havde han selv været assistent hos brigadererne Inga og William Alstrup, hvorfor fælles minder og muntre anekdoter fra et mangeårigt venskab bidrog til den festlige stemning.

Stor taknemlighed til et stort forbillede

Blandt gæsterne var også sergent Maj-Britt Lysgaard-Madsen, der som ansvarlig for Frelsens Hærs seniorarbejde samt på vegne af Frelsens Hærs ledelse bragte en hilsen til fødselaren. Her udtrykte hun stor taknemlighed for en mangeårig tjeneste og et stort engagement, der fortsatte langt ud over pensionsalderen.

”Vi er dybt taknemlige for den gerning, du har gjort i Frelsens Hær, og for det menneske, du har været og er. Det tjener som et stort forbillede for andre,” lød det blandt andet, til den 100-årige frelserpige, der i dag er den sidste officer i Frelsens Hær i Danmark, som bærer rangen brigader, hvilket i sig selv er et alderstegn.

Allerede som 20-årig forlod Inga Alstrup således hjembyen Svendborg for at tage på Frelsens Hærs officersskole. Dette blev til begyndelsen på et livskald, hun senere kom til at dele med sin mand, William, og som gjorde dem begge til afholdte ledere i både feltarbejde samt på divisions- og hovedkvarteret.

Trofast tjeneste i Rudkøbing korps

Kommandør Carl Lydholm, brigader Inga Alstrup og datteren Birthe med fødselsdagshilsenen fra Kong Frederik.

Mange vil især mindes Inga Alstrup fra sit mangeårige virke som intern revisor, hvor hun jævnligt rejste rundt til korpsene for at revidere regnskaberne. Et virke, hun varetog ved siden af et ligeledes mange årigt ansvar som leder for Frelsens Hær på Langeland. Her stod parret således i spidsen for Rudkøbing korps fra 1980, et virke, Inga Alstrup fortsat videreførte efter Williams død i 1999.

Helt frem til lukningen af korpset for syv år siden, var brigaderen jævnligt at finde ved korpsets ugentlige møder og sammenkomster – også efter at hun som 80-årig flyttede til Ringe på Fyn for at være tættere på sin datter. Som 81-årig stoppede hun dog officielt som korpsleder i Rudkøbing, og i de seneste år har hendes base og hjem været plejehjemmet i Gislev.

Da Inga Alstrup i søndags kunne fejre fødselsdag med 100 lys i kagen, kastede en særlig hilsen glans over dagen, nemlig en lykønskning fra Kong Frederik, som naturligvis blev læst højt. Når man som hun har levet under fire regenter, var den kongelige lykønskning en særlig gestus, som indrammede en helt særlig dag.

Inga Alstrup fejrede sin 100-års fødselsdag omgivet af familie og venner, heriblandt flere officerskolleger fra fjern og nær.
Herunder et par glimt af fødselaren for år tilbage:
Scroll to Top