International bønnedag for ofre for menneskehandel på søndag

Søndag den 22. september er Frelsens Hærs internationale bønnedag for ofre for menneskehandel. Et sted at hente inspiration til konkrete bønneemner er dokumentarfilmen ’Safe Havens’, der fortæller om Frelsens Hærs indsats mod menneskehandel i en række europæiske lande.

Frelsens Hær er aktiv i den globale kamp mod menneskehandel. På søndag foregår kampen med foldede hænder, når salvationister verden rundt forenes på den internationale bønnedag for ofre for menneskehandel. Temaet er ’Genopret nedbrudt værdighed’ – hvilket også gælder for en aktuel dokumentarfilm om Frelsens Hærs indsats mod menneskehandel i Europa. Se den her – og tag del i bønnen.

Ifølge FN er op mod 40 millioner mennesker på verdensplan ofre for menneskehandel. Et moderne slaveri, der omfatter alt fra tvangsarbejde over gældsslaveri til prostitution. I Europa anslår FN, at der findes omkring 1,2 millioner ofre for menneskehandel.

Et indblik i menneskehandlens verden

Som optakt til bønnedagen mod menneskehandel kan det anbefales at se dokumentarfilmen ’Safe Havens’, der giver et stærkt og unikt indblik i den europæiske menneskehandel og Frelsens Hærs forebyggende indsats og hjælp til ofrene.

Menneskehandel er en milliardindustri med både rekrutteringslande, transitlande og modtagerlande. I filmen ’Safe Havens’ følger man således Madeleine Sundell (billedet herunder), der er jurist og national koordinator for Frelsens Hærs indsats mod menneskehandel i Sverige, på en rejse til lande som Moldavien, Sverige, Rumænien, Holland, Polen, Ukraine og England.

Filmen har engelsk tale, men med svenske undertekster. Den varer cirka 55 minutter og kan ses ved at klikke her.

Scroll to Top