En selvopofrende ånd

”Hvad er du parat til at forsage?” Med det spørgsmål udfordrer Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle til at se på sin egen offervilje i lyset af Jesu værk i påsken. Hilsenen er tilgængelig på video herunder.

Med reference til kirkeårets fasteperiode op til påskeugen, hvor mange kristne valgte at undvære eller skære ned på eksempelvis kage, chokolade eller sociale medier, peger generalen på, at det er motivationen bag selvforsagelse, der afgør dens værdi og rækkevidde.

Udbyttet af selvopofrelse kan være uegennyttigt, såvel som det kan være egennyttigt.

Eksempler på det sidste kan være, hvis man holder igen økonomisk for at få råd til noget, eller hvis man er fysisk disciplineret for at opnå en personlig tilfredsstillelse. Det er naturligvis helt i orden.

”Det er krystalklart, at selvopofrelse er Guds måde at virke på.”

Men påskens budskab præsenterer os samtidig for et offer, der blev bragt til gavn for andre.

”Verden forstår den form for selvforsagelse, der giver personligt udbytte,” siger general Brian Peddle, mens han som modsætning fremhæver Jesu næstekærlige offer. En pointe, han ligeledes fremholdt i sin påskerefleksion tidligere på ugen med afsæt i Esajas bog 53,5: ”Han blev straffet, for at vi kunne få fred, ved hans sår blev vi helbredt.”

En forudsigelse af, hvordan Jesu næstekærlige offer på korset skulle blive hele menneskeheden til gavn.

”Det er forunderligt, at vi kan få fred på grund af Jesu straf, og at hans sår giver os lægedom. Det forekommer slet ikke fair, konstaterer generalen, der minder om, at Jesus kalder de troende til med en selvopofrende ånd at følge sit eksempel i tjenesten for andre.

Det sker med ordene fra Mattæusevangeliet 25,40: ”Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste, har I gjort mod mig.”

”Det er krystalklart, at selvopofrelse er Guds måde at virke på, siger general Brian Peddle og følger op med et par udfordrende spørgsmål: ”Så jeg spørger igen: Hvad har du forsaget? Hvad giver du for at Guds veje kan blive fulgt?”

Hør hele påskehilsnen i videoen herunder.

Scroll to Top