Ny dokumentar skildrer skæbner på flugt

Frelsens Hær rækker i mange lande ud til flygtninge og migranter, der befinder sig i en meget sårbar situation. Ny dokumentarfilm viser glimt af dette arbejde med særligt fokus på grænsen mellem Venezuela og Brasilien. Se videoen herunder.

En ny dokumentarfilm bidrager, med Frelsens Hær som medudgiver, med et informativt indblik i de vilkår og vanskeligheder, der gælder mennesker på flugt. Ifølge FN skønnes der globalt at være cirka 70 millioner flygtninge eller migranter, som har forladt deres hjem i håb om sikkerhed og et bedre liv.

Filmen hedder meget betegnende Displaced og zoomer primært ind på lokationer som Roraima, Santa Catarina og São Paulo i Brasilien. Men man møder i dokumentaren også flygtninge fra andre steder i verden, ligesom der vises glimt fra Frelsens Hærs indsats i andre lande.

Major Alison Thompson, der er Frelsens Hærs internationale beredskabskoordinator håber, at filmen kan være til information og inspiration for alle, der har hjerte for medmennesker i en sårbar situation.

“Denne film henvender sig til alle, der er interesseret i de komplekse problemstillinger, der gør sig gældende for flygtninge, migranter og asylsøgere overalt i verden. Vort håb er, at mange mennesker vil få udbytte af at se dokumentaren. På sammen måde vil vi alle fortsætte med at sætte os ind i verdens flygtningesituation, de mange berørte mennesker, samt hvordan vi kan indgå i den værdifulde tjeneste for dem,” siger hun.

Filmen varer cirka 50 minutter med engelsk tale og tekst og kan ses herunder. Måske en nyttig adspredelse i løbet af pinsedagene.

Scroll to Top