Frelsens Hær inviterer på dagsevents og udflugter

Bortset fra en teenagelejr, arrangeret af Frelsens Hær i Vejle, består sommerens tilbud i år af éndags-events (modelfoto).

For mange udsatte børn er Frelsens Hærs sommerlejre normalt lig med ferieoplevelser på linje med det, deres kammerater oplever i sommerferien.

I år er sommerlejrene imidlertid coronalukkede, hvilket stiller familier uden økonomisk eller mentalt overskud i en ekstra svær situation.

Som konsekvens har Frelsens Hær derfor ændret ferieplaner og erstattet lejre med dagsevents eller udflugter. Det betyder, at mange alligevel kan få skønne ferieoplevelser – blot uden overnatning.

Nogle tilbud bliver med den lokale Frelsens Hær som lokation, andre steder går turen til et lejrsted, hvor der vil være aktiviteter som pool, sport, krea, leg, orienteringsløb, bål, snobrød m.m. Nogle events målrettes familier, og andre børn og unge.

Tilbuddene varierer fra sted til sted

  • I København finder alle events sted på Baggersmindelejren på Amager. I uge 27 står Nørrebro korps for aktiviteterne, mens de i uge 28 tilrettelægges af Templet, Valby og Roskilde korps.
  • I korpsene i Næstved og Helsingør planlægges éndags-udflugter i henholdsvis uge 30 og 31.
  • Mod syd og øst lægges der i Nakskov korps op til en uge med aktiviteter i uge 28, og i Rønne planlægges i slutningen af juni og begyndelsen af august en række lokale udflugter.
  • Vest for Storebælt er det muligt at tilmelde sig events i korpsene i Frederikshavn, Randers, Aarhus og Horsens. Disse steder er planlægningen stadig i gang og de konkrete datoer endnu ikke helt på plads.
  • I Vejle arrangeres både dagsaktiviteter i tidsrummet 27.- 30. juli og en teenagelejr på Kvak Mølle Teltplads fra 31. juli til 3. august. Se konkrete opslag på korpsets facebookside.
  • For familier i det sønderjyske inviterer Sønderborg korps til sommeraktiviteter på lejrcentret Solbakken ved Haderslev i både uge 28 og 29.

Alle retningslinjer for hygiejne som afstand, håndvask og håndsprit vil naturligvis blive overholdt. Af samme grund vil måltider så vidt muligt blive bestilt portionsanrettet udefra.

Behov for frivillige hjælpere

Hvis man vil være med til at skabe sommerglæde for socialt sårbare børn og voksne, er der nogle steder brug for flere frivillige. Især i hovedstaden er der i uge 27, 28 og 29 brug for ekstra hænder. Man behøver ikke nødvendigvis stille op som frivillige i hele uger, men måske blot give et par dage. Kontakt de enkelte korps for at høre om behovet – find dem ved at klikke her.

Behov for økonomisk støtte

Med sommerens tilbud håber Frelsens Hær at kunne gøre en forskel for de mange familier, som ellers er afskåret fra ferieplaner. Hvis du vil være med til at gøre en forskel, kan det blandt andet ske ved at støtte Frelsens Hærs feriehjælp økonomisk – det kan ske ved at klikke her.

Scroll to Top