Internationale ledere reflekterer over udfordringer og muligheder under Covid-19

General Brian og kommandør Rosalie Peddle udtrykker i et videointerview deres taknemmelighed for Frelsens Hærs verdensvide indsats under Covid-19, ligesom de ser nye muligheder i krisens kølvand.

I interviewet beskriver generalen åbnet den amosfærre af usikkerhed og uvished, der prægede situationen, da han i lighed med den øvrige stab på det internationale hovedkvarter (IHK) i London måtte indstille sig på et ufrivilligt virke fra sin hjemmearbejdsplads.

Retrospektivt har oplevelsen imidlertid også vist noget af Frelsens Hærs potentiale. Ikke alene til at overleve og navigere i en global krisesituation, men til at trodse store forhindringer og tænke nyt for at tjene en verden i nød.

Som intervieweren, generalens privatsekretær major David Williamson, konstaterer – kan ingen krise hindre udbredelsen af evangeliet.

En kommende normal

”Jeg vil tro, at vi i denne tid sætter større fodaftryk i verden, end vi har gjort gennem hele vor historie ind til nu.”

Det internationale lederpar taler således både om en ’ny normal’ og en ’kommende normal’ for en Frelsens Hær, der med teknologiens hjælp har udviklet nye måder at udføre sit kald på – og som på den måde reelt har udvidet sin kapacitet og sine kompetencer.

”Jeg vil tro, at vi i denne tid sætter større fodaftryk i verden, end vi har gjort gennem hele vor historie ind til nu. Årsagen til det er, at vi har været i stand til at udnytte nye teknologiske muligheder og på den måde række ud til talrige tilhørere – flere end vi normalt ville se i vore lokaler.”

”Teknologisk er Frelsens Hær præcis, hvor den bør være, og jeg er taknemmelig for Guds omsorg og foranstaltninger,” lyder det således fra Frelsens Hærs verdensleder, der glæder sig over den kreativitet, der rundt om i verden har banet vej for både nye gudstjenesteformer og opsøgende hjælpearbejde.

”Måske har der vist sig muligheder her, imens vi har måttet trykke på pauseknappen,” undrer generalen, der vælger at lade spørgsmålet stå åbent: ”Hvad gør vi ved de nye tjenestemuligheder, vi under Covid-19 har føjet til vor profil?”

Kommandør Rosalie Peddle, præsident for Frelsens Hærs kvindearbejde, opsummerer det cirka 35 minutter lange interview med en stor tak til den internationale Frelsens Hær.

”Tak for at være en Frelsens Hær med opsmøgede ærmer i de lokale samfund rundt om i verden – og for at vise Kristi kærlighed og omsorg til mennesker i nød. Vi kunne ikke gøre dette uden jer. Vi påskønner jeres tjeneste, og vi elsker jer,” erklærer hun.

Se hele interviewet herunder.

Scroll to Top