Politisk millionstøtte sikrer sommeraktiviteter til udsatte familier

Med et rundhåndet tilskud fra regeringen og et bredt flertal i folketinget, kan udsatte børn og voksne nu for alvor se frem til en sommer fuld af skønne oplevelser og sjove aktiviteter.

I alt 220 millioner kroner fra den såkaldte reserve på finansloven er afsat til indsatser for socialt sårbare familier i sommerferien.

”Coronakrisen har været ekstra hård ved de børn og unge, der i forvejen har det svært. De har om nogen fortjent en god sommer.”

(Social- og indenrigsminister Astrid Kragh)

Mens de 200 millioner er afsat til aktiviteter i et partnerskab med Kommunernes Landsforening, fordeles to gange 10 millioner kroner til foreninger, der rækker ud til udsatte familier. Dels gennem et opsøgende arbejde blandt børn, unge og familier, der har været isolerede under coronakrisen, og dels til sommeraktiviteter for målgruppen.

Sikrer, at ferie ikke bliver et fremmedord

Selvom den konkrete fordeling af støttekroner endnu ikke er oplyst, var det med taknemmelighed, Frelsens Hærs informationschef Lars Lydholm modtog nyheden fra Christiansborg.

”Vi er i fuld gang med planlægningen og glæder os til at byde hundredvis af børn og voksne velkommen til sommerens aktiviteter,” siger han og glæder sig over, at støtten ’sikrer, at ferie ikke bliver et fremmedord for udsatte familier,’ som han udtrykker det.

Social- og indenrigsminister Astrid Kragh udtrykker ligeledes glæde over udsigten til en god sommer til dem, der også til dagligt har det svært.

”Coronakrisen har været ekstra hård ved de børn og unge, der i forvejen har det svært. De har om nogen fortjent en god sommer,” siger hun og understreger, at sommerens aktiviteter naturligvis skal afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt.

Som tidligere omtalt på FH-Portalen planlægger Frelsens Hær en vifte af dagsevents og udflugter hen over sommeren, hvilket den politiske aftale sikrer endnu bedre rammer omkring.

Scroll to Top