Baggersmindelejren fylder 100 år i dag

Den runde fødselsdag fejres med en foredrags- og festaften ved Dragør Lokalhistoriske Forening.

Det er i dag 100 år siden, Baggersmindelejren første gang inviterede børn på sommerkoloni. Lejren, som oprindeligt blev opført under 1. Verdenskrig til den danske sikringstyrke, blev efterfølgende købt af Frelsens Hær og åbnede den 3. august 1920 som lejrsted for udsatte børn og familier – hvilket den har været lige siden.

Jubilæet markeres i aften med en foredrags- og festaften, arrangeret af Dragør Lokalhistoriske Forening.

Foredragsholdere er majorerne Fanny og Vilhelm Worm, samt oberst Nina Lauridsen og oberstløjtnant Miriam Frederiksen fra Frelsens Hærs arkiv og museum i Hvidovre. Nina Lauridsen fortæller om Frelsens Hær, mens Miriam Frederiksen sætter ord på lejrens historie.

Baggersmindelejrens store sal kan normalt rumme op til 150 gæster, men på grund af coronarestriktioner må der til aftenens arrangement kun være 70 gæster. Derfor er tilmelding påkrævet og sker efter først-til-mølle-princippet – via e-mail til [email protected]

Der er gratis adgang til arrangementet, der begynder klokken 19.00.

Find yderligere info ved at klikke her.

Scroll to Top