Major Inger Andreassen forfremmet til herligheden

”Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke.” Joh. 1,5

Det er med sorg, at vi har modtaget budskabet om, at vor kære kammerat major Inger Andreassen blev forfremmet til herligheden fra Hvidovre Hospital torsdag formiddag den11. februar 2021 efter kort tids alvorlig sygdom. Inger Andreassen blev 83 år. Vi tænker særligt på major Niels Andreassen og døtrene Joan, Camilla og Henriette og deres familier. Og vi beder om, at Gud må støtte og styrke dem igennem sorgen og savnet.

Major Inger Andreassen blev født i Aalborg, men voksede op i Lyngby. Her var hun med i korpsets aktiviteter helt fra barnsben sammen med sin mor og sine søskende. Hun rejste på kadetskolen i 1961, og det blev startskuddet på et langt og spændende liv i tjeneste for Gud. Hun fik ordre ved forskellige korps, først som assistent og siden som leder. I 1967 blev Inger gift med Niels Andreassen, og sammen fik de døtrene Joan, Camilla og Henriette. Tjenesten som korpsledere har ført dem vidt omkring i hele kongeriget Danmark. Selv efter pensioneringen tog Inger og Niels nye opgaver på sig, så længe helbredet slog til.

Inger havde et positivt, gemytligt og varmt væsen. Samtidig havde hun en særlig grad af menneskelig ro og udholdenhed. Hun var en klippe. Hun elskede mennesker omkring sig og tjente sin næste med en oprigtig kærlighed. Hun forstod at skabe et varmt og rummeligt hjem – både for sin egen familie, men også for de mange, der kom forbi og havde brug for lidt menneskelighed og varme. Nybagte boller og kaffe på kanden var de synlige tegn på den nærhed og venlighed, alle blev mødt med – høj som lav – ung som gammel. Inger var en skøn mor, svigermor, mormor og ægtefælle. Savnet efter hende i familien vil være stort.

De seneste år har Inger og Niels haft deres gang i Valby korps, hvor Inger også tog del både med praktiske opgaver og som en åndelig støtte i korpset. Hun vil også her blive savnet af de mange, der nød godt af hendes venskab og opmuntrende ord.

Inger var en hverdagskristen, der havde fødderne solidt plantet på jorden, hænderne rakt ud til sin næste og hjertet vendt mod Gud. Jeg tror det billede, mange af os sidder tilbage med efter Inger, er et ansigt med et stort medrivende smil, varme og venlige øjne og en indbydende stemme, der siger: ”Jeg laver lige en kop kaffe.” Hendes liv afspejler den bøn vi finder i sangstrofen fra Frelsens Hærs sangbog:

Hjælp mig at være, Herre, dit solskin,
så i mit liv man Jesus ser.
Hjælp mig at være dit solskin i dag,
være dit solskin for nogen i dag.

(FHSB nr. 398)

Fra Frelsens Hær i Danmark og Grønland skal lyde en stor tak for trofast tjeneste, og vi gør honnør for endnu en kriger, der er gået hjem til Gud. Æret være major Inger Andreassens minde.

Begravelsen vil foregå fra Valby korps onsdag den 17. februar 2021 klokken 11.00 og ledes af major Hanne Wahl og major Camilla Thomas. På grund af begrænset plads vil højtideligheden kun være for familie og indbudte. Når Corona-restriktionerne bliver ophævet, vil der blive arrangeret et mindesamvær i Valby korps, der er åbent for alle.

Major John Wahl
Personalechef

Scroll to Top