Frelsens Hær hjælper efter jordskælv i Haiti

Et kraftigt jordskælv har igen rystet Haiti. Samtidig udfordres hjælpearbejdet af store skader på infrastrukturen, tropisk regn og corona-restriktioner. Frelsens Hær udvider løbende indsatsen for at komme de berørte til hjælp.

På Haiti er mange af Frelsens Hærs medlemmer trænet i førstehjælp. Disse er, sammen med et organiseret hjælpeteam, i fuld gang med at undsætte de mange ofre efter jordskælvet.

Jordskælvet, der blev målt til 7.2 på Richter-skalaen, betegnes som en af de 10 værste i de seneste 25 år, målt på antallet af omkomne. Foreløbigt er dødstallet således steget til cirka 1300, mens antallet af kvæstede opgøres til cirka 5700.

Hjælpesendinger på vej

Fra Frelsens Hærs internationale hovedkvarter i London (IHK) er den første katastrofehjælp i form af mad, drikkevand, hygiejneartikler og andre basale fornødenheder afsendt til det caribiske land. En sending, der vil blive fulgt op af presenninger, tæpper og telte til dem, der har mistet deres hjem. Behovet for det sidstnævnte forstærkes yderligere af, at den tropiske storm Grace nu nærmer sig med kraftige regnskyl over øen.

Infrastruktur, hospitaler og korps ødelagt

Damaris Frick, der er international leder af Frelsens Hærs katastrofeindsats, fortæller, at situationen i Haiti kompliceres yderligere af Covid19-restriktioner, ligesom hjælpearbejdet vanskeliggøres af, at flere veje mellem hovedstaden Port-au-Prince og de hårdest ramte regioner er ødelagte.

Generelt har jordskælvet, ifølge den humanitære informationsportal ReliefWeb, forårsaget alvorlige skader på infrastrukturen i landet, herunder hospitaler i blandt andet byerne Jérémie og Les Cayes.

De foreløbige rapporter oplyser, at ingen medlemmer af Frelsens Hær har mistet livet under jordskælvet. Derimod er en række af Frelsens Hær bygninger blevet alvorligt beskadigede, ligesom et korps er helt kollapset. Mange steder måtte gudstjenesten i søndags således afholdes i det fri.

Det er muligt at støtte Frelsens Hærs katastrofehjælp ved at klikke her.

Scroll to Top