Går på pension efter 41 års aktiv officerstjeneste

Efter at have marcheret verden rundt i kamp mod global uretfærdighed går danske kommandør Birgitte Brekke-Clifton ved udgangen af september på pension. En tjeneste med både kald og afkald, som kalder på stor respekt. Mens hun formelt afslutter en lang årrække i aktiv officerstjeneste, afløses disse utvivlsomt af et aktivt otium.

Mange mennesker rundt om i både ind- og udland vil kunne nikke genkendende til navnet Birgitte Brekke-Clifton. Som 24-årig rejste hun som nyuddannet sygeplejerske fra Templet i København til Frelsens Hærs officersskole i London, hvorfra hun blev udnævnt til officer i 1980.

Herfra gik turen til Langesund i Norge, hvor hun blev gift med den norske løjtnant Bo Brekke. Sammen oplevede de et kald til udlandstjeneste vokse frem, og fra 1987 fulgte en lang række ansvar i blandt andet Sri Lanka, Bangladesh, Skotland, Østeuropa og Pakistan. Et virke, som blandt andet førte til udviklingen af Frelsens Hærs ‘trade for hope’-koncept, Sally Ann/Others.

Det dansk-norske parløb blev imidlertid brat afbrudt, da Bo Brekke under tjenesten i Pakistan for 14 år siden blev forfremmet til herligheden. Et vanskeligt moment og et drastisk vendepunkt for både hende og sønnerne, Benjamin og Bo Christoffer.

Tre år senere vendte Birgitte Brekke-Clifton hjem til Danmark, hvor hun som territorialleder blandt andet stod i spidsen for Frelsens Hærs 125-års jubilæum og tog initiativ til åbning af nye korps i såvel Danmark som Grønland. Skridt, der fortsat bærer frugt.

Fra hjemlandet fulgte nye opgave på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter (IHK) i London, først som international sekretær for Frelsens Hær i Europa og siden som international sekretær for program og ressourcer. Foruden nye opgaver i London fulgte få måneder efter flytningen til den britiske hovedstad også et nyt ægteskab med Frelsens Hærs tidligere verdensleder, general Shaw Clifton.

Billedet øverst er fra en markering af Birgitte Brekke-Cliftons 41-års aktive officerstjeneste, der under ledelse af general Brian og kommandør Rosalie Peddle, blev afholdt den 28. juni på IHK. Selve pensioneringsmødet fandt sted på hendes 67-års fødselsdag i fredags i Oslo, Norge. Officielt indledes hendes otium dog den 30. september 2021 – om end dette utvivlsomt også bliver aktivt.

Besøger Danmark i oktober

Der bliver mulighed for et glædeligt gensyn med kommandør Birgitte Brekke-Clifton i næste måned. Her er hun hovedtaler ved ’Fællesskabets dag’, der er en fællesevent for de nordjyske korps, lørdag den 9. oktober i Aalborg korps fra klokken 10.00.

Yderligere info om dette kommer senere. Men flere oplysninger om dagen kan findes ved at klikke her.

Scroll to Top