Frelsens Hær modtager Kristeligt Dagblads Pris

Kristeligt Dagblad fejer i dag 125 år med gaver til frivilligt, diakonalt arbejde – blandt andet til Frelsens Hær.

Fredag den 1. oktober fylder Kristeligt Dagblad 125 år. En milepæl, jubilaren fejrer ved at uddele Kristeligt Dagblads Pris til fem kirkelige organisationer. Fælles for disse er, at de gennem Kristeligt Dagblads historie har haft dens bevågenhed. Med prisen følger 25.000 kroner, hvilket skal ses som en påskønnelse af en stor diakonal indsats, der især udføres af frivillige.

Blandt modtagerne er Frelsens Hær, hvis arbejde på fornem vis beskrives i dagens udgave af avisen. Her kan man møde Lissi Olsen, der er leder for Frelsens Hærs retshjælp og gældsrådgivning på Nørrebro. Hun fortæller blandt andet om, hvordan kun blev involveret i Frelsens Hær og om glæden ved at stille op og gøre en forskel for andre – blandt andet med denne tilgang til det kirkelige og sociale arbejde:

”Det er en god måde at være kirke på, at man kan blive inddraget på en meget praktisk måde. Man virker med sin tilstedeværelse og sine handlinger,” siger hun i artiklen, som kan læses ved at klikke her.

Den officielle overrækkelse finder sted i aften ved en sammenkomst for indbudte på Glyptoteket i København. Her vil prismodtagerne desuden få overrakt en bronze-statuette af kunstneren Peter Brandes.

De øvrige modtagere af Kristeligt Dagblads Pris er KFUM’s Sociale Arbejde, KFUK’s genbrugsbutikker, Kirkens Korshærs Sct. Nicolai Tjenesten og Blå Kors’ Tuba-tjeneste.

Scroll to Top