International pigedag med fokus på Guds skaberværk

Mandag den 11. oktober er FN’s Internationale Pigedag. En dag, som sætter fokus på pigers problemer rundt om i verden – i håb om at styrke mindreårige kvinders rettigheder og muligheder.

I år benytter Frelsens Hærs internationale team for tjenesten blandt kvinder og Frelsens Hærs Internationale Kommission for Social Retfærdighed (ISJC) anledningen til at gøre opmærksom på pigers positive indflydelse på Guds skaberværk med temaet ‘Genopret: Piger, der passer på miljøet.’

Bønnevandring i London

Over hele verden vil piger i dag stå i spidsen for en række events for at gøre opmærksom på de problemer, som piger på en særlig måde bliver ramt af.

Det internationale team for Hærens tjeneste blandt kvinder vil således, under ledelse af kommandør Rosalie Peddle, afholde en bønnevandring i det centrale London. Her vil indgå en publikation med titlen ’Restored’ (genoprettet), hvori fem piger fra Frelsens Hærs verden deler deres tanker og bønner – samt proklamerer, at ’piger kan forandre verden’.

Publikationen kan læses (på engelsk) ved at klikke her.

Piger er afgørende for en bæredygtig fremtid

Nogle af dens pointer er, at den voksende klimakrise påvirker piger uforholdsmæssigt meget. Den gør således opmærksom på, at ’Piger ofte er de sidste, der får mad eller bliver reddet under en krise. De udsættes for større risici for deres sundhed og sikkerhed, når sanitetssystemer bliver defekte. De belastes også af øget husligt arbejde, når der er mangel på ressourcer’.

Mennesker verden rundt tilskyndes derfor til at påskønne pigers vigtige rolle i at ændre verden til det bedre – eksempelvis med dette statement: ’Mens piger ofte overses som pionerer, iværksættere og beslutningstagere, er de afgørende for opbygningen af en bæredygtig fremtid.’

I bøn og solidaritet med verdens kvinder og piger

Med ‘Restored’ som guide vil medlemmer af Frelsens Hærs internationale team for tjenesten blandt kvinder og andre fra Frelsens Hærs Internationale Hovedkvarter (IHK) i dag bevæge sig gennem de travle gader i det centrale London – forbi seværdigheder som Shakespeare’s Globe, the Houses of Parliament og the London Eye.

Ruten er valgt for at opnå maksimal synlighed og effekt – og gennemføres i bøn og solidaritet med kvinder og piger over hele verden. For hver bro, de krydser på deres vej, læses bønner fra ‘Restored’ højt’. De fem piger i publikationen repræsenterer på den måde piger og unge kvinder i Frelsens Hærs fem internationale zoner.

Virtuel information og inspiration

Et håb med initiativet er endvidere, at det også kan inspirere til at markere Den Internationale Pigedag flere steder i verden og også gerne inkludere årets klimafokus.

Inspiration kan ligeledes hentes fra en virtuel markering, som ISJC gennemførte via YouTube søndag den 10. oktober. Her optrådte piger fra flere steder i verden med deres stemmer, udtryk og kreativitet – for at skabe opmærksomhed på miljøhensyn og muligheden for at genoprette verden på deres respektive steder.

Gense den virtuelle markering ved at klikke her.

Find også yderligere information og inspiration på følgende links:

Scroll to Top