Juleindsamling indledt med risengrød og giverglæde

Med en menu sammensat af 15 kilo ris, 60 liter mælk og en stor portion næstekærlighed, bød Frelsens Hær i går på julegrød og bad om julebidrag.

Mens sne og regn 1. december blæste kølige vinde udover landet, bredte duften af varm risengrød med kanelsukker og smør sig i aftes inden for på Københavns Hovedbanegård. Her blev adskillige portioner julegrød mellem klokken 18 og 20 serveret for rejsende og forbipasserende, mens de samtidig nød juletonerne fra et velspillende brassband.

Traditionen tro indledte Frelsens Hær på denne måde julemåneden, dels for at minde om julens favnende fællesskab og dels for at gøre opmærksom på indsamlingen til julehjælp for udsatte familier. Et behov, der er stærkt stigende. Foreløbigt med omkring 11.300 ansøgninger, hvilket er 15 procent flere end sidste år.

Skal sætte indsamlingsrekord

For at imødekomme det stigende behov skal der i de kommende uger indsamles mange flere støttekroner til julehjælpen end tidligere år. For hornorkestret og Hærens øvrige musikanter rundt om i landet, venter således en travl december.

”Vi lægger os virkelig i selen i år for at spille så mange steder som muligt, for vi har behov for at indsamle mellem otte og ni millioner kroner for at kunne hjælpe alle i år. Det vil sige, at vi skal sætte indsamlingsrekord,” lød det blandt andet fra Frelsens Hærs informationschef, Lars Lydholm, inden de første gæster kunne sætte sig til bords og indgå i det sammenbragte fællesmåltid.

Frivillige tilberedte og trakterede

Mens de sprøde toner blev leveret af Valby Hornmusikkorps, stod frivillige fra Frelsens Hærs børnehave, Solgården i Hvidovre for tilberedning og servering af aftenens traktement. En smagsoplevelse, hvor de store grødgryder havde forvandlet 15 kilo ris, 60 liter mælk og 900 smørklatter samt en stor portion næstekærlighed til den eftertragtede menu.

Både ved langbordene og i kredsen omkring musikkorpset blev der lejlighedsvis vugget i takt til musikken, ligesom et par brilleglas her og der duggede til, når juletonerne blev blå. Det sidste kan naturligvis også tilskrives de genindførte corona-mundbind, der ikke just er brillevenlige. En restriktion, man som ’spisende’ dog var fritaget for under måltidet.

Gensidig giverglæde

Selvom grøden var gratis, fulgte mange gæster opfordringen og lagde vejen forbi en af Hærens ’raslende’ indsamlere, før turen gik videre. Nok viste vejret udenfor sig fra sin kølige side, men indenfor blev der varmet op med gensidig giverglæde.

Se flere glimt fra begivenheden herunder.

Hvis du også vil støtte Frelsens Hærs julehjælp, kan det ske via:

  • www.julebidrag.dk
  • MobilePay: 22656 (CPR-nr. for skattefradrag)
  • Netbank: reg. nr. 4183 konto 7001568
  • SMS ”JUL” til 1414 og støt med 100 kroner* (*plus alm. SMS-takst)
Scroll to Top