Med dansk officer i front bekæmpes hjemløshed i Lübeck

Da løjtnant Joséphne Münch i sommer blev til leutnantin Joséphine Mischlinger og skiftede fra ansvaret som korpsleder i Vejle til Frelsens Hær i Lübeck i Tyskland, var byen en populær turistmagnet. Om vinteren er det imidlertid en helt anden sag. Her er hjemløshed en stor udfordring.

Det fortæller hun om i forbindelse med en livestreamet økumenisk gudstjeneste i søndags, hvor der blev samlet ind til fordel for Frelsens Hærs tilbud til byens hjemløse.

Der anslås at være omkring 40.000 hjemløse i Tyskland. Af disse befinder mellem 20 og 30 sig i Lübeck, hvor de er henvist til at sove i trappeopgange, under broer og i parker. En situation, der især er uholdbar, når sne og is melder sin ankomst i Østersøbyen.

Derfor har Frelsens Hær etableret 51 sengepladser til hjemløse, ligesom de uddeler varme frakker og soveposer.

”Vi forsøger at vise Guds kærlighed i praksis,” siger leutnantin Joséphine Mischlinger, mens auxiliar-kapitänin Rosemarie Sharf oplyser, at der aktuelt kun er fem senge ledige i Hærens sovesal.

Han man lyst til et lille glimt af en dansk indsats i Tyskland, samt inspiration til indsatsen mod hjemløshed – der jo er et problem på begge sider af grænsen – kan man klikke her.

Indslaget med Frelsens Hær starter cirka en time inde i gudstjenesten, eller mere præcist: 59,50. Men nyd gerne den smukke korsang, der udgør optakten til indslaget fra 56,22, hvor et ensemble synger: ”You make beautiful things Out of the dust / you make beautiful things out of us.”

Scroll to Top