Generalens julehilsen 2021

”Hvis der nogensinde er et godt tidspunkt at henvende sig til Jesus, er det i julen, når vi tager en pause for at mindes og fejre hans fødsel, hans inkarnation og at han blev ’Immanuel’ – ’Gud med os’.” Sådan lyder det fra general Brian i sin video-julehilsen, der kan ses her.

Videoen kan ses nederst på siden, men budskabet bringes her i dansk oversættelse.

Det kan også med omtrent samme ordlyd læses i Frelsens Hærs juleblad ved at klikke her.

Generalens juleandagt 2021

’Han er forud for alt, og alt består ved ham’ (Kolossenserbrevet 1,17).

Sikke et år 2021 har været. I de seneste 12 måneder har verden fortsat måttet håndtere udfordringerne som følge af Covid-19. Realiteter, der spænder lige fra sygdom og død til genopretningsstrategier og vaccinationsprogrammer.

Som modsætning hertil var det en kærkommen lettelse at kunne opleve De Olympiske og De Paralympiske Lege, der gav et positivt engagement, noget at glæde sig over og en mulighed for at udtrykke hyldest til vore landes resultater.

Vi har naturligvis også været vidne til både naturkatastrofer og menneskeskabte katastrofer. Vi har overværet tragedier som naturbrande og orkaner. Begivenheder, der hver især udgør betydelige udfordringer.

Vi er alle bevidste om Afghanistan, hvis fortsatte rejse samt voksende tendenser giver anledning til bekymring. Og hvem har ikke været grebet af COP26 og interessen for vor planet?

Hvor eller hvem vender vi os til i så tumultariske tider? Hebræerbrevet 13,8 opfordrer til, at vi vender os til Jesus, som ’er den samme i går, i dag og til evig tid’. I Kolossenserbrevet 1,17 står der om Jesus, at: ’Han er forud for alt, og alt består ved ham’, mens han i Åbenbaringen 22,13 præsenteres som ’Alfa og Omega’, begyndelsen og enden.

Vi må henvende os til den, der er klogere end os, mere medfølende end os og mere magtfuld end os. Som er ophøjet og transcendent – og alligevel med os. Som er til stede midt i tumult og kaos med de personlige omkostninger, dette medfører. Fordi, som vi læser i Salme 23 og i Matthæus 11,28, indbyder han os til hvile.

Hvis der nogensinde er et godt tidspunkt at henvende sig til Jesus, er det i julen, når vi tager en pause for at mindes og fejre hans fødsel, hans inkarnation og at han blev ’Immanuel’ – ’Gud med os’.

Hvad betyder alt dette? Det betyder, at der er håb. Det betyder, at vi ikke er overladt til os selv. Det betyder, at vi har en, der kan genoplive vores sjæl, når vi er nedbrudte. En, der kan give os hvile, når vi er trætte. En, der kan give et evigt perspektiv, når det umiddelbare er så altoverskyggende.

En, der holder sammen på både os og verden, når vi og den er ved at falde fra hinanden. Det er virkelig noget, der er værd at fejre denne juletid. Hvorfor skulle vi ikke ønske at lære en som Jesus at kende?

Hvis dit forhold til Jesus er blevet forsømt i en periode, er julen en belejlig anledning til at genoptage og forny det. Og hvis du ikke allerede kender Jesus, er juletiden også en anledning til at møde ham for første gang – og til at invitere ham ind i dit hjerte og liv som din frelser og ven.

Kommandør Rosalie og jeg ønsker dig en glædelig jul og Guds velsignelse over højtiden.

Brian Peddle
General

Se videohilsnen herunder:

Scroll to Top