Major Ester Munk forfremmet til herligheden

Efter kort tids sygdom blev vor kammerat major Ester Munk forfremmet til herligheden fra Bispebjerg hospital mandag den 14. februar 2022. Hun blev 97 år.

”For i ham lever vi, ånder vi og er vi.” Apg. 17,28.

Major Ester Munk (født Jacobsen) voksede op i Esbjerg, hvor hun sammen med sin familie var en aktiv del af korpsets liv. Herfra rejste hun på kadetskolen i 1945. Hun blev gift med Børge Munk i 1946 og sammen fik de børnene Jørgen og Maj-Britt. Det var dog først i 1960 at de sammen drog ud i tjenesten som officerer.

Først var de korpsledere i en række byer og senere stationeret ved det sociale arbejde og handelsafdelingen. I 1985 blev de divisionschefer for østre division efterfulgt af ordre ved hovedkvarteret som ejendomssekretær og national revisor. De pensioneredes i 1991. Ester og Børge elskede at rejse for at nyde solen og varmen. De besøgte blandt andet Tunesien talrige gange.

Ester Munk har altid haft en god evne til at kunne tale med folk. Hendes varme personlighed og oprigtige omsorg for andre har været en grundlæggende værdi i hendes virke som frelsesofficer. Børge og Ester arbejdede bedst sammen som et team og komplementerede hinanden på en god måde. Det var derfor et stort tab, da Børge gik bort i 2001. Ligeledes var det også et stort tab, da sønnen Jørgen pludseligt blev revet bort.

I de senere år har Ester levet et forholdsvist stille liv, hvor helbredet ofte har udfordret hende. De sidste år boede Ester på Nørrebro i Frelsens Hærs ældreboligselskab og hun havde sin faste gang i Nørrebro korps, når helbredet tillod det.

Ester har altid glædet sig over sin familie, der tæller børn, svigerbørn, børnebørn, oldebørn og et tipoldebarn. Alle stod de hende nær og var genstand for hendes omtanke og forbøn. Endnu en forbeder har lagt sit sværd ned og er gået ind til sin Herres hvile i de evige boliger. Ester havde en stærk tro og hun var beredt til at tage afsked med livet her på jorden. Lad os omslutte datteren Maj-Britt Lysgaard-Madsen og den øvrige familie med forbøn og omtanke på en særlig måde i disse dage.

Vi glæder os over major Ester Munks liv og hendes gerning iblandt os og lyser fred over hendes minde.

Begravelsen vil finde sted fra Nørrebro korps lørdag den 19. februar klokken 11.00 og ledes af kommandør Carl Lydholm.

Major John Wahl
Personalechef

Scroll to Top