Kvindernes Internationale Bededag fredag den 4. marts: ’Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer’

Fredag den 4. marts samles kvinder verden rundt i bøn som en del af Kvindernes Internationale Bededag. Frelsens Hær indgår i dette internationale bønnefællesskab, og flere steder i Danmark mødes kvinder på tværs af kirkeskel til fællesskab og bøn.

Temaet i år er ’Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer’ efter oplæg fra kvinder i England, Wales og Nordirland. Med afsæt i Guds løfte fra Jeremias’ bog kapitel 29,11 ønsker tilrettelæggerne at fokusere på frihed, tilgivelse, retfærdighed samt Guds fred og håb for alle mennesker.

Bøn i over 180 lande på over 1000 sprog

Foruden godt 35 lokale events i Danmark forener bønnenetværket kvinder i mere end 180 lande. Bededagen indledes, når solen står op på Vestsamoa og afsluttes, når den går ned ved øen Samoa i Stillehavet.

Oplægget til bededagen rummer foruden en samling liturgiske tekster og bønner, som i løbet af dagen benyttes på alle klodens kontinenter – og på mere end 1000 sprog – også oplysninger om projekter, der støttes af årets kollekt, samt inspiration til kreative og kulinariske indslag til afholdelse af bededagen.

Hilsen fra Ukraine

“Økumenisk fællesskab er vejen frem – vejen til enhed for alle kristne, kærlighedens og fredens vej for hele verden. Ukraines bededagskomite takker de danske bededagskvinder for støtte, omsorg og forbøn.” (Ukraines Bededagskomite, Larisa Kostenko)

Det hele er samlet i et bedehæfte, som også indeholder hilsner fra en række bededags-partnerlande. Blandt disse indgår en hilsen fra Ukraines Bededagskomite, der med indbygget appel og stor aktualitet skriver følgende: ’Økumenisk fællesskab er vejen frem – vejen til enhed for alle kristne, kærlighedens og fredens vej for hele verden. Ukraines bededagskomite takker de danske bededagskvinder for støtte, omsorg og forbøn’.

Temaet for årets bededag er visuelt fortolket af kunstneren Angie Fox, som står bag den symbolmættede forside til bedehæftet. Læs mere om både hende og årets tekster og bønner i hæftet.

Bedehæftet kan downloades ved at klikke her, eller på billedet herover til højre.

Yderligere info

Benyt muligheden for at indgå i et globalt fællesskab, hvor kvinder forenes i både bøn og handling. Flere steder medvirker officerer fra Frelsens Hær i år som prædikanter ved bededagen. Kontakt Frelsens Hær i dit nærområde for yderligere info om eventuelle sammenkomster på fredag – og læs mere om Kvindernes Internationale Bededag på www.kvindebededag.dk

Scroll to Top