Video: Frelsens Hær hjælper ukrainske flygtninge ved grænse til Rumænien

Mere end fire millioner mennesker er indtil nu flygtet fra Ukraine som følge af den russiske invasion i landet. Det oplyser FN’s flygtningeorganisation UNHCR, der også anslår, at der er omkring 6,5 millioner internt fordrevne i Ukraine.

Frelsens Hær har frivillige ved grænserne i nabolandene, Polen, Rumænien Moldova, Ungarn og Slovakiet, som tager imod de fordrevne – primært kvinder og børn – med tilbud om information, forplejning, indkvartering, medicin og tæpper, ligesom Frelsens Hær i flere af landene har etableret hjælpecentre med tilbud om yderligere hjælp.

Videoreportage

Størstedelen af flygtningene krydser grænsen til Polen. Efter Polen som tilflugtsland kommer Rumænien, hvor der er 609.000 flygtninge. Herfra har Frelsens Hærs internationale katastrofeteam produceret en kort video om indsatsen ved grænsen, som kan ses herunder.

Frelsens Hær i Danmark hjælper Ukraine

Frelsens Hær har startet en indsamling til hjælp for ofrene for krigen i Ukraine. Du kan støtte arbejde via MobilePay 625 969, via netbank reg.: 4183 konto: 10120551 eller online på www.frelsenshaer.dk/ukraine

Bidrag til arbejdet med ofrene for krisen i Ukraine sendes videre til arbejdet i de pågældende lande, og det koordineres via Frelsens Hærs internationale nødhjælpsteam.

Frelsens Hær har også kontaktet relevante myndigheder og kommuner i Danmark og har blandt andet tilbudt at stille overnatningsfaciliteter til rådighed forskellige steder i landet. Vi vurderer situationen løbende og er parat til at optrappe indsatsen, når det er nødvendigt

Frelsens Hær i Danmark opdaterer løbende den officielle facebookside https://www.facebook.com/SalvationArmyDK og webside www.frelsenshaer.dk med de seneste nyheder fra hjælpearbejdet i forbindelse med krisen.

Scroll to Top