Commonwealth Games: Vægtløfter, guldvinder og frelsessoldat henter styrke fra Gud

Indisk frelsessoldat blev guldvinder ved Commonwealth Games, som i slutningen af juli blev afviklet i Birmingham. Så ringede Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle.

Da Jeremy Lalrinnunga fra Mizoram i det østlige Indien den 31. juli vandt sin femte medalje – denne gang af guld – og samtidig slog et par rekorder i mændenes 67-kilo vægtløftingskategori, blev han ikke alene hyldet på sejrspodiet. Sammen med den internationale sekretær for Sydasien, kommandør Suresh Pawar foretog general Brian Peddle et videoopkald til den 19-årge atlet. Han er nemlig også soldat i Frelsens Hær.

Generalen udtrykte sin beundring for den flotte præstation og forsikrede om sin fortsatte forbøn, ligesom den unge inder understregede sin afhængighed af den styrke, Gud giver. ”Jeg gør ikke dette af egen kraft, men ved Jesu Kristi kraft,” sagde han blandt andet, inden samtalen fortsatte:

Generalen: Jeremy, du er en guldmedaljevinder og Commonwealth-mester! Hvordan føles det?
Jeremy Lalrinnunga: ”Jeg føler den største glæde i verden. Under min forberedelse til Commonwealth Games tilbragte jeg tid med Gud i bøn, og jeg er taknemmelig for at vide, at min familie og venner også har bedt for mig. Frelsens Hær og mit hjemmekorps har været en stor støtte, og jeg ved, at de har løftet mig i bøn. Jeg er sikker på, at min succes er et resultatet af denne støtte, og det er jeg taknemmelig for.”

Generalen: Du er tilknyttet korpset i Aizawl, Mizoram. Hvad betyder denne tilknytning for dig?

Jeremy Lalrinnunga: “Frelsens Hær har været en del af min familie i mange generationer på min mors side, og min far kom til, efter at han giftede sig med min mor, så jeg er født ind i et kristent hjem. Min opvækst var præget af mange aktiviteter i Frelsens Hær, blandt andet som korpskadet. Desværre, har jeg måttet flytte væk fra Aizawl og korpskadetprogrammet, da mit træningsprogram kræver meget. Det er jeg ked af, da jeg nødigt vil undvære det fællesskab.

Generalen: Efter din sejr i Birmingham udtalte du: ‘Jeg kunne ikke opnå min bedste præstation på grund af en skade, men Jesus hjalp mig med at opnå denne guldmedalje. Hvordan har din tro været en hjælp i de udfordringer og succeser, du har opnået i din karriere?
Jeremy Lalrinnunga: ”Jeg har ikke altid været en vinder. Der har været tidspunkter, hvor jeg har oplevet nederlag, men min familie har altid opmuntret mig til, at Gud ikke lover endeløs fremgang. Min familie og venner ville sige: ’Måske er det Guds vej. Måske har han en bedre succes i vente i din fremtid.’ Det har hjulpet mig til at tro på en lys fremtid.

Selv i succesfulde øjeblikke som under mit 67-kilo løft ved Commonwealth Games havde jeg en muskelkrampe i låret, som virkelig risikerede at trække mig ned. Min fysiske styrke er ikke kilden til min sejr, men bønnens kraft. Når jeg indser min egen fysiske svaghed, påmindes jeg om Guds mægtige kraft.

Generalen: Har du et råd til andre, der stræber efter at udmærke sig inden for sport?
Jeremy Lalrinnunga: “Stol først og fremmest på Guds eksistens. Udfordrer dig selv til at tro på ham og stol hundrede procent på, at han virker. Derudover gælder det om at forpligte sig til disciplin og hårdt arbejde. Man kan godt have folk, der beder for, at man klarer sig godt, men succes – i sport som på andre områder – er resultatet af hårdt arbejde og disciplin.

Generalen:  Frelsens Hær verden rundt fejrer dig og dine præstationer. Mange frelsesfolk rundt om i verden vil heppe på dig, både når du fortsætter din sportslige karriere og som en ung kristen. Hvordan kan vi bede for dig?
Jeremy Lalrinnunga: ”Jeg vil være taknemlig for bønner om, at jeg aldrig må tilsidesætte behovet for Gud i mit liv. Selvfølgelig vil jeg fortsætte med at opnå succes i min sport, men jeg vil aldrig miste den succes, Gud ønsker for mig af syne. I må også gerne bede for min familie, og for at jeg må forblive den samme person på trods af min succes samt fortsætte med at søge og stole fuldt ud på Gud.”

Jeremy Lalrinnunga oplyser, at hans næste mål er at deltage i de Olympiske Lege i Paris 2024. Commonwealth Games har mange lighedstræk med OL, men omfatter blot cirka 70 lande. Commonwealth Games har – kun med afbrydelse omkring 2. verdenskrig – været afviklet hvert fjerde år siden 1930.

Frelsens Hærs verdensleder Brian Peddle og den internationale sekretær for Sydasien, kommandør Suresh Pawar lykønsker Jeremy Lalrinnunga med guldmedaljen.
Scroll to Top