Frelsens Hær er nu officielt i 133 lande

Den officielle bekræftelse på det nye knopskud på Frelsens Hærs-familien fandt sted i februar i år, hvor Frelsens Hærs verdensledere, general Brian og kommandør Rosalie Peddle besøgte Liberia. Her deltog også en gruppe på mere end 100 medlemmer af Frelsens Hær fra Guinea.

Det er da også Frelsens Hær-commandet, Liberia og Sierra Leone, der tilbage i 2018 foretog de indledende undersøgelser af en formel etablering i nabolandet. En optakt, der året efter førte til, at kaptajnerne Benarde og Thomas Mbouabani i samarbejde med Frelsens Hær i Congo (Brazzaville) blev indsat som pionerofficerer i Guinea. Deres virke førte til den formelle registrering af Hæren den 15. november 2021.

Et korps og fem udposter

Arbejdet i Guinea har siden haft hastigt vokseværk, hvorfor der i dag er oprettet foreløbigt et korps og fem udposter. Landet har en fortid som fransk koloni, hvorfor hovedsproget er fransk og Hæren officielt hedder ’Armée du Salut’.

Udvidelsen af Frelsens Hær til det vestafrikanske land glæder Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle, der kalder ’Afrika et vidunderligt eksempel på Guds nærvær’.

”Det er en glæde at byde Guinea velkommen i Frelsens Hærs verdensvidde fællesskab. Afrika er et vidunderligt eksempel på Guds nærhed. Det er fantastisk at se Gud besvare bønner, der er bedt i tro for mange år siden ved at gøre dette muligt. Gud velsigne Frelsens Hær i Guinea.”

Guinea er et overvejende muslimsk land med en befolkning på 13 millioner mennesker. Hovedstaden hedder Conakry, hvor også Frelsens Hærs hovedkvarter er beliggende.

Fremover vil Liberia, Sierra Leone og Guinea tilsammen udgøre et fælles command på den afrikanske vestkyst under ledelse af oberstløjtnanterne Mary og Samuel Mkami.

Scroll to Top