Frelsens Hær på vej med selvbetjenings-genbrugsbutik i Fredericia

Når Frelsens Hær om godt to uger åbner en ny genbrugsbutik i Fredericia, bliver det muligt at gå på genbrugsjagt en stor del af døgnet, ligesom man som kunde selv indscanner og betaler for sine varer. Satsningen i fæstningsbyen er Frelsens Hærs anden med denne butiksform i Danmark.

I juni åbnede et tilsvarende selvbetjeningsgenbrug således på Gl. Kongevej på Frederiksberg, hvor kunderne siden har haft mulighed for at handle i sit eget tempo og et selvvalgt tidsrum når som helst mellem klokken 8.00 og 20.00.

Gert Pedersen demonstrerer her, hvordan man ligesom i et supermarked indscanner sine varer med en stregkode og betaler med kreditkort eller MobilePay.

Frelsens Hærs genbrugschef, Gert Pedersen forklarer, at man får adgang til den ubemandede genbrugsbutik alle ugens dage ved hjælp af et telefonnummer og SMS. Betaling sker via en scanselv-maskine og med kreditkort eller MobilePay, på samme måde som man kender det fra flere supermarkeder.

Baner vej for ny form for frivillighed

Blandt genbrugsbutikker er konceptet med selvbetjening relativt nyt, hvilket til dels skyldes et miks af nye muligheder med ny teknologi samt det faktum, at det på bagkanten af corona-årene er blevet vanskeligere af skaffe tilstrækkeligt med frivillige.

Det nye, ubemandede koncept i Fredericia ændrer imidlertid ikke på, at man også søger frivillige. Dels til at hjælpe og vejlede kunderne og dels for at sikre, at butikken er præsentabel og tøjet hænger pænt.

Gert Pedersen ser for sig, at den nye butiksform kan bane vej for en mere fleksibel form for frivillighed, fordi der ikke nødvendigvis behøver være bemanding i hele åbningstiden.

”Selvom vi håber på, at folk vil have faste timer, er der ikke de samme krav til frivillige om, at man skal være til stede et vist antal timer om ugen. Hvis man har lyst til blot at være frivillig et par timer om ugen, er det også muligt,” siger genbrugschefen, der oplyser, at Frelsens Hær i løbet af de seneste tre år har måttet lukke fire-fem genbrugsbutikker som følge af mangel på frivillige.

Med en selvbetjeningsgenbrugsbutik i Danmarksgade 13 bliver Frelsens Hær fra den 1. september en del af gågademiljøet i Fredericia.

Slår dørene op 1. september

Den nye genbrugsbutik i Fredericia åbner efter planen den 1. september. De 130 kvadratmeter store lokaler ligger i Danmarksgade 13 i ejendommen Ridderborg, som er nem at få øje på, da den strækker sig mod himlen med byens højeste tårn inden for voldene.

Butikken bliver bestyret og forsynet med tøj og nips fra Frelsens Hærs genbrugsbutik i Vejle. Trods det ubemandede koncept vil der således også fortsat være tidspunkter, hvor man kan møde personale i butikken, blandt andet for at forsyne bøjlestænger og hylder med friske genbrugsvarer. Med åbningen af den nye butik i Fredericia styrker Frelsens Hær Genbrug sin tilstedeværelse i Trekantområdet, idet der også drives et stort eksportcenter for genbrugstøj i Kolding.

Scroll to Top