Frelsens Hærs første selvbetjenings-genbrugsbutik åbnet på Frederiksberg

Fremover kan man købe genbrugstøj hos Frelsens Hær i flere af døgnets timer. I hvert fald, hvis man bor i nærheden af Frederiksberg. Her lancerede Frelsens Hær på Gl. kongevej 85 i dag sin første ubemandede genbrugsbutik i Danmark.

En af de første kunder på opdagelse i det nye butikskoncept, hvor man fremover betjener sig selv.

Med det nye koncept kan man ved teknologiens hjælp handle i sit eget tempo og et selvvalgt tidsrum når som helst mellem klokken 8.00 og 20.00. Målet med den nye service er at gøre det nemt og bekvemt at købe genbrugstøj – og samtidig øge butikkens omsætning uden at øge omkostningerne. 

– Med den fleksible butiksform bliver det muligt at smutte forbi genbrugsbutikken og blive klædt på til enhver anledning, både efter lukketid eller tidligt om morgenen, før vi normalt ville åbne, forklarer genbrugschef i Frelsens Hær, Gert Pedersen.

Sammen med de medarbejdere, som har haft travlt med at få butikken gjort klar, rullede han i dag den røde løber ud for de første selvbetjeningskunder, mens Frelsens Hærs territorialleder, oberstløjtnant Jan Risan klippede snoren og officielt erklærede stedet for åbnet.

Fleksibel handleform alle ugens dage

Gert Pedersen demonstrerer, hvordan man ligesom i et supermarked indscanner sine varer med en stregkode og betaler med kreditkort eller MobilePay.

Gert Pedersen oplyser, at der vil være adgang til den ubemandede genbrugsbutik alle ugens dage, hvilket sker ubesværet ved hjælp af NemID eller MitID og en QR-kode.

– Det er meget enkelt. Man tjekker ind med sit NemID eller MitID og scanner en QR-kode, hvorefter døren til butikken kan åbnes. For at undgå tyveri er butikken videoovervåget, men optagelserne slettes automatisk efter 30 dage. Betalingen sker ligesom i et supermarked ved, at man indscanner sine varer med en stregkode og betaler med kreditkort eller MobilePay.

Genbrugschefen er overbevist om, at genbrugskunderne er parate til at tage teknologien til sig, og at den fleksible handleform vil tiltale mange. Hvis man foretrækker en app-fri løsning, bliver det desuden også muligt at få adgang til butikken ved at indtaste en dørkode via hjemmesiden www.fhgenbrug.dk

Trods det ubemandede koncept vil der fortsat være tidspunkter, hvor man kan møde personale i butikken, blandt andet for at forsyne bøjlestænger og hylder med friske genbrugsvarer.

FAKTA:

Et kig indenfor de Frelsens Hærs første selvbetjenings-genbrugsbutik i Danmark. Vil man se mere, kan det ske når som helst mellem klokken 8.00-20.00.

Frelsens Hær har 18 genbrugsbutikker rundt om i landet, hvis overskud går til Frelsens Hærs sociale arbejde i Danmark. Der modtages årligt cirka 3300 tons tøj, som indsamles via containere og lokale donationscentre. Det meste tøj sælges i genbrugsbutikker, mens noget eksporteres. Genbrugsbutikken på Gammel Kongevej 85 bliver Frelsens Hærs første betjeningsfri butik i Danmark.

Scroll to Top