Ny selvbetjenings-genbrugsbutik i Fredericia kom godt fra start

En lind strøm af kunder dukkede op, da Frelsens Hær i går åbnede en ny genbrugsbutik i Fredericia gågademiljø.

Trods det positive rykind kan man dog ikke sige, at der blev langet mange varer over disken. Sådan én findes nemlig ikke i butikken, der i stedet er indrettet til høflig selvbetjening. Til gengæld kan man besøge butikken når som helst ugen rundt mellem klokken 08.00 og 20.00.

Kunderne får adgang til genbrugsbutikken ved at sende en SMS.

Kunderne lukker sig selv ind

”Det er jo rigtig dejligt, at så mange mennesker har valgt at kigge forbi i dag, lød det fra genbrugschefen, Gert Pedersen,” der sammen med Frelsens Hærs souschef, major Joan Münch præcist klokken 10.00 klippede det røde bånd og bød indenfor i den nye butik i Danmarksgade 13.

”Så håber vi bare, at det bliver ved på denne måde,” tilføjede han med henvisning til, at døren til butikken fremover kun vil stå åben som i dag, når der er frivillige i butikken.

Som hovedregel bliver det i stedet op til kunderne selv at lukke sig ind til de indbydende tøjstativer og hyldemetre med nips. Det sker ganske simpelt ved hjælp af et telefonnummer og SMS, hvorefter man uforstyrret kan foretage sine indkøb og betale for varerne via et scan-selv-apparat samt kreditkort eller MobilePay.

Marie og Lea er flittige kunder i byens genbrugsbutikker og glæder sig over den nye, fleksible shopping-mulighed.

Spændende alternativ

At dømme efter interessen på åbningsdagen, er der sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel.

Blandt de første kunder var således veninderne Maria og Lea, der syntes, butikken er et spændende alternativ og en service for folk med behov for fleksibilitet.

”Hvis man ikke har mulighed for at handle inden for normal åbningstid, er det jo en fin mulighed at kunne gøre det, når man har tid, sagde de samstemmende, ligesom de heller ikke anså SMS’er eller stregkoder som en større hindring.

”Det kender vi jo også til fra Føtex, og nogle gange kan det faktisk være rart bare at kunne handle i sit eget tempo og på egen hånd,” tilføjede de to kvinder, som er flittige stamkunder i flere af byens genbrugsbutikker.

Fem frivillige har meldt sig i forbindelse med butiksåbningen, blandt andet Bent Mejlby Ottosen, der påtager sig en viceværtfunktion.

Første fem lokale frivillige

Den nye genbrugsbutik bliver bestyret og forsynet med varer fra Frelsens Hærs genbrugsbutik i Vejle, hvis medarbejdere også bistod ved åbningen.

Dette betyder også, at man vil kunne møde personale i butikken, når sortimentet skal fornyes, ligesom et hold af lokale frivillige jævnligt vil være til stede for at hjælpe kunderne og sørge for at alt ser pænt og præsentabelt ud. Håbet er, at denne kreds af frivillige vil udvides yderligere hen ad vejen.

Allerede på åbningsdagen har de første fem frivillige således tilbudt deres hjælp. En af dem er Bent Mejlby Ottosen, der har tilbudt at fungere som stedets vicevært og blandt andet vil sørge for, at vinduesfacader og gulve er vel- og renholdte.

”Jeg er førtidspensionist og har erfaring med lignende opgaver i andre genbrugsbutikker, hvor jeg har været frivillig, og jeg synes, det her er et spændende projekt, smiler han.

Frelsens Hærs genbrugschef, Gert Pedersen, håber at nyhedens interesse varer ved og kunderne fortsat vil lukke døren op til det nye gør-det-selv-genbrug i Fredericia.

Fleksibel frivillighed

Det samme gør Gert Pedersen, der oplyser, at netop mangel på frivillige er en del af baggrunden for det betjeningsfrie koncept. Derfor er han taknemmelig til enhver, der stiller op og forklarer, at der udover viceværtsfunktionen især er behov for frivillige, der kan sørge for, at tøjet hænger pænt og sørge for at efterladt tøj i prøverummet kommer tilbage på rette plads.

”Normalt ville det kræve mange flere frivillige at drive en butik som denne, men med det nye koncept er det muligt, hvis blot nogle vil være frivillige i en del af åbningstiden,” forklarer han.

Genbrugsbutikken i Fredericia er den anden af sin art i Frelsens Hær i Danmark. I juni åbnede en tilsvarende butik på Gl. Kongevej på Frederiksberg, og det er de gode erfaringerne herfra, der bygges videre på i Fredericia.

Herunder kan man se lidt flere glimt fra åbningen.

Scroll to Top