Bed for ofre for menneskehandel og tænd lys i mørket

Søndag den 25. september er Frelsens Hærs internationale bønnedag for ofre for menneskehandel. En dag, hvor der sættes spotlys på et mørkt, grænseløst uvæsen – og tændes håb om frihed. 

Det anslås, at over 40 millioner mennesker lever og arbejder under vilkår, der karakteriseres som moderne slaveri, uden mulighed for at sige op. Der er typisk tale om tvangsarbejde, gældsslaveri og prostitution. En rå udnyttelse af mennesker og arbejdskraft, som også findes i Europa og dagens Danmark. 

Frelsens Hær er aktiv i den globale kamp mod menneskehandel, og den sidste søndag i september foregår kampen med foldede hænder. Verden rundt opfordres alle med tilknytning til Frelsens Hær derfor til at hæve deres stemmer og i fællesskab råbe på retfærdighed og frihed.

Gør Jesu løfte til virkelighed

Temaet er ‘Beyond the Dark’ med inspiration fra Johannesevangeliet 10,10: ”Tyven kommer kun for at stjæle og slagte og ødelægge. Jeg er kommet, for at de skal have liv og have i overflod.”

Gennem bøn og handling kan Jesu løfte blive til virkelighed for sårbare mennesker, der rekrutteres, manipuleres og kontrolleres af kyniske bagmænd. Gennem forbøn, forbrugesvaner og dagligdags handlinger har den enkelte ligeledes mulighed for selv at være en del af bønnesvaret – og tænde lys i mørket.

Inspiration og information

Fra programafdelingen på Frelsens Hærs hovedkvarter er der udsendt oplæg til inspiration og information om bededagen til korpsene.

Ligeledes stiller Frelsens Hærs Internationale Kommission for Social Retfærdighed (ISJC) i forbindelse med bønnedagen en række ressourcer til rådighed på adressen https://www.salvationarmy.org/isjc/beyondthedark2022

Selvom bededagen først finder sted søndag den 25. september, er det med afsæt i disse ressourcer muligt allerede nu at være med til at skabe opmærksomhed om dagen på de sociale medier – gerne med hashtagget #BeyondTheDark

Scroll to Top