Major Henry Hansen forfremmet til herligheden

Major Henry Hansen blev forfremmet til herligheden fra sit hjem i Lunderskov tirsdag den 24. januar efter kort tids sygdom i en alder af 93 år.

Henry blev født i Jerslev og blev i 1955 gift med Kirsten. Sammen fik de fem børn: Doris, Karen Margrethe, Niels Christian, Flemming og Lena.

Henry og Kirsten tog sammen på officersskolen fra Aarhus 2. korps i 1963. De blev udnævnt til løjtnanter i 1964 og fik ordre til Hjørring korps. Igennem årene blev det til korpsordrer rundt omkring i Danmark: Silkeborg, Skive/Struer, Næstved/Slagelse, Roskilde, Esbjerg/Varde, Nykøbing Mors/Thisted og Vejle, inden Henry og Kirsten sammen fik ansvaret for Pension Lillebælt. Herfra pensioneredes Henry i 1984 på grund af dårligt helbred.

Imidlertid fortsatte tjenesten som aktiv pensionist helt indtil 2010 med ledelsen af Kolding korps, hvor Kirsten og Henry sagde endeligt fra. Så blev de pensionister.

Henry havde grønne fingre. Han elskede at pusle om blomsterne både ude og inde. Det krævede også nogle gange hårdt arbejde at holde have med grøntsager og blomster. Men alt blev holdt i den bedste orden. Han trivedes i den friske luft og befandt sig godt midt i Guds skaberværk. Om vinteren, når haven holdt hvil, så var Henry aktiv med perlesyning, malede eller anden kreativ aktivitet. Hjemmet var også en varm og positiv oase for børn og børnebørn. De seneste år boede Henry på plejecenter i Lunderskov.

Trofasthed, loyalitet og kærlighed til tjenesten var ord, der passede godt til Henry samt glæde, godmodighed og venlighed. Henry havde med sin stille gang blandt mennesker et stærkt vidnesbyrd, der har sat sig spor i mange menneskers liv.

Vi ærer Henrys liv og minde.

”… Men I skal få mig at se igen, for jeg har evigt liv – og det har I også.” Johs. 14,19.

Begravelsen finder sted fra Skanderup Kirke, Kirkebyen 1, 6640 Lunderskov lørdag den 4. februar klokken 11.00.

Major Joan Münch
Chefsekretær

Scroll to Top