Et år med næstekærlig kamp for krigens ofre

Efter et år med krig og flygtningekrise er der fortsat brug for hjælp til Frelsens Hærs arbejde i Ukraine og de omkringliggende lande. Læs herunder hvordan du kan være med.

Siden krigens start den 24. februar 2022 har Frelsens Hærs medlemmer og frivillige ydet en utrættelig hjælpeindsats i Ukraine.

På årsdagen for den russiske invasion af Ukraine, kæmpes der fortsat på mange fronter i det krigshærgede land. Det gælder også for Frelsens Hær, der er til stede midt i nøden og fra sine ni korpsafdelinger rundt om i Ukraine, formidler hjælp til nødlidende landsmænd.

Mere end 14 millioner mennesker anslås at være drevet på flugt som følge af krigen, og omkring halvdelen af disse er internt fordrevne inden for landets grænser. De sidstnævnte befinder sig i en yderst vanskelig situation, og Frelsens Hær forsøger at række ud med fødevarehjælp, husly og andre basale fornødenheder.

I løbet af krigens første år har Frelsens Hær således uddelt over 3,5 millioner måltider mad og redt op til mere end 10.000 overnatninger i sine lokaler i Ukraine.

Behovene er ligeledes enorme blandt de ukrainske flygtninge, som har søgt tilflugt i lande, der grænser op til Ukraine såsom Moldova, Rumænien, Polen, Ungarn og Slovakiet.

Fælles for disse lande er, at de er relativt fattige med mange sociale udfordringer. Frelsens Hær i disse lande yder således også en meget stor indsats for at formidle nødhjælp, overnatning og omsorg til de nyankomne, samt hvor det ønskes, at hjælpe flygtninge videre.

Klik her og læs mere om årets hjælpeindsats. Mød også nogle af krigens ofre og vær med til at støtte Frelsens Hærs fortsatte hjælpearbejde blandt krigsflygtninge i Ukraine og de omkringliggende lande.

Scroll to Top