International appel fra Frelsens Hær: Salige er de, som stifter fred

I en status for etårsdagen for krigen i Ukraine udtrykker oberst Melvin Fincham, assisterende chefsekretær på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter (IHK) i London, både sorg over krigens gru og tilskynder til forbøn for fred.

Matthæus 5,9 siger: ”Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”

Nødhjælpsartikler er blevet bragt ind i Ukraine fra Tyskland, Polen og Frankrig – med blandt andet fødevarer, hygiejneartikler, tøj, sengetøj, generatorer, vandfiltre og andet elektrisk udstyr.

På denne årsdag mindes vi alle dem, der er blevet berørt af krigen. Vi beder for de efterladte, de fordrevne og for en sikker tilbagevenden for familier, der er blevet splittet som følge af konflikten.

Til dato har over otte millioner flygtninge søgt tilflugt uden for Ukraine, mens et tilsvarende antal er internt fordrevne. De officielle tabstal på ukrainsk side anslås at overstige 21.000. Hertil anslår FN, at 8.006 ukrainske civile har mistet livet, heriblandt 456 børn. Tabstallene er imidlertid forbundet med usikkerhed og kan ifølge FN være ’betragteligt højre.’

Frelsens Hærs hjælpeindsats

Frelsens Hær har det sidste år ydet en omfattende indsats for at undsætte de nødstedte. Omkring 160.730 mennesker er blevet hjulpet via Frelsens Hærs cirka 85 projekter i 11 forskellige lande. En indsats, der finansieres fra IHK og foreløbigt er løbet op i omkring 10 millioner britiske pund.

Omkring 160.730 mennesker er blevet hjulpet via Frelsens Hærs cirka 85 projekter i 11 forskellige lande.

Derudover er 15 forsendelser med nødhjælpsartikler blevet bragt ind i Ukraine fra Tyskland, Polen og Frankrig. Disse omfattede 74 paller med fødevarer og hygiejneartikler, tøj og sengetøj, generatorer, vandfiltre og andet elektrisk udstyr.

Den internationale indsats fra Frelsens Hær, gennem såvel omfattende fundraising og projektstøtte som hjælpeprogrammer i lande uden for Ukraine, omfatter eksempelvis en vigtig fødevareindsats, med uddeling af flere end 93.000 fødevarepakker, 682.000 varme måltider og omkring 131.000 kontant- eller kuponbaserede transaktioner.

Midlertidige nødherberg, mellemlange og langsigtede indkvarteringer, værtsfamilieordninger og andre former for husly, herunder eksempelvis på krydstogtskibe er blevet iværksat. Mere end 18.000 mennesker er blevet indkvarteret i faciliteter, der forvaltes af eller tilbydes af Frelsens Hær.

Til dato har over otte millioner flygtninge søgt tilflugt uden for Ukraine, mens et tilsvarende antal er internt fordrevne.

Frelsens Hærs hjælpeindsats er bredtfavnende. Der er således blevet uddelt over 64.000 hygiejnesæt og vandfiltre, ligesom 105.000 fornødenheder som skolematerialer, sengetøj, tøj og SIM-kort er formidlet til krigens ofre. Ligeledes har flere end 15.000 mennesker modtaget sundhedshjælp, herunder trivsels- og mentalsundhedspleje, ligesom Frelsens Hær har informeret og advaret flygtninge om risikoen for menneskehandel samt tilbudt efterskole-aktiviteter, sprogkurser og børnelejre for mennesker, hvis tilværelse nu skal genopbygges i et værtssamfund.

Fred i Europa igen

Som bevægelse er Frelsens Hær motiveret af Guds kærlighed og hjælper aktivt alle berørte af konflikten uden forskelsbehandling.

Frelsens Hærs verdensleder, general Brian Peddle, udtrykker det sådan: ”Vi husker de officerer, soldater og civile medlemmer, der giver deres tid og omsorg til dem, der har mest brug for det, og vi takker dem for deres engagement. Mens vi arbejder tæt sammen omkring omstændighederne i Ukraine, anerkende vi fortsat Frelsens Hærs tjeneste blandt det russiske folk. Vore bønner omfatter også dem. Vi beder for en løsning på denne humanitære katastrofe og ser frem til den tid, hvor der ved Guds nåde igen vil være fred i Europa.”

Klik her og læs mere om årets hjælpeindsats. Mød også nogle af krigens ofre og vær med til at støtte Frelsens Hærs fortsatte hjælpearbejde blandt krigsflygtninge i Ukraine og de omkringliggende lande.

Frelsens Hærs indsats i og omkring Ukraine i billeder

Se flere glimt fra Frelsens Hærs indsats i og omkring Ukraine gennem det sidste år herunder.

Scroll to Top