Husk: Forsagelsesugen – 27. marts til 2. april 2023

Forsagelsesugen er ”en årlig indsamlingsaktion inden for Frelsens Hær for at rejse midler til arbejdet i de lande, der har brug for økonomisk støtte. Navnet henviser til den oprindelige grundtanke, at man skal forsage noget og give de opsparede beløb til sagen”.

Forsagelsesugen kort forklaret i historiebogen, ‘Suppe, sæbe, frelse’.

Sådan lyder den korte beskrivelse i afsnittet med ordforklaringer bagest i Frelsens Hærs historiebog, ’Suppe, sæbe, frelse’ fra 2012.

Tanken og oprindelsen bag forsagelsesugen fortjener dog en lidt længere forklaring, som kan læses ved at klikke her.

Helt siden Frelsens Hærs grundlægger William Booths tid i 1886, er den årlige selvopfordrende tradition blevet udbredt til hele verden og gør fortsat en afgørende forskel mange steder. Hvad denne årlige indsamling har betydet i form af gigantiske summer og ikke mindst i forvandlede liv, kan ikke beskrives.

Men enhver tradition, som ikke fornyes og formidles, ebber sagte ud. I Danmark og Grønland har Forsagelsesugen stået stærkt, men desværre er det årlige beløb – og flere steder også ugens fokus – blevet svækket de senere år.

Undervisningssituation fra et af Frelsens Hærs projekter i Bangladesh.

Dette vil vi gøre noget ved, ikke mindst fordi vi også er bevidst om, at vort arbejde i Grønland er totalt afhængig af, at Frelsens Hærs folk i rigere lande, herunder Danmark, giver af sin overflod i solidaritet og kærlighed til de, som er økonomisk fattige.

Det handler om penge, men nok så meget om holdninger, næstekærlighed og dybest set gudstjeneste. Jesus sagde i Matthæusevangeliet 25.40: ”Alt hvad I har gjort mod en af min mindste søskende, det har I gjort mod mig”. Intet mindre. Ligeledes skriver Paulus i 2. Korintherbrev 9.7, at ”Gud elsker en glad giver”.

Jeg inviterer dig til at være med og bidrage til, at vi i vort land igen bliver en stærk bidragyder og kan se en stærk forøgelse i forhold til sidste år. Du kan give både i det korps, du eventuelt er tilknyttet, kontant eller på MobilePay nummer 78024.

Alternativt kan du også give dit bidrag online ved at klikke her.

Frelsens Hærs arbejde i Grønland støttes af bidrag til forsagelsesugen.

Pengene, der kommer ind, fordeles af Frelsens Hærs internationale Hovedkvarter efter behov i mange af de 133 lande, vi arbejder i.

Det indkomne beløbet var sidste år på cirka 70.000 kroner. Det burde være muligt at mangedoble dette. Men hvis vi i år kan indsamle 150.000 kroner, vil det være mærkbart, at vi er begyndt at vågne op for de store behov, der findes i mindre privilegerede dele af verden.

Jeg vil gerne samtidigt understrege, at vi er taknemmelige for det, der gives udover denne specielle indsamling. Men Forsagelsesugen er primært en intern indsamling blandt Frelsens Hærs egne officerer, soldater, medlemmer og venner.

På forhånd tak for din gave. Vi ser med spænding frem til, hvad totalbeløbet bliver i 2023.

Med ønske om Guds velsignelse

Jan Risan
Landsleder

Scroll to Top