Kvindernes Internationale Bededag den 1. marts: ’Bær over med hinanden i kærlighed’

Fredag den 1. marts samles kvinder verden rundt i bøn som en del af Kvindernes Internationale Bededag. Frelsens Hær indgår i dette globale bønnefællesskab, og flere steder i Danmark mødes kvinder på tværs af kirkeskel til fællesskab og bøn.

Temaet i år er ’Jeg beder jer om at bære over med hinanden i kærlighed’ efter oplæg fra en tværkirkelig gruppe palæstinensiske kvinder. Med afsæt i efeserbrevet 4,2 ønsker tilrettelæggerne at pege på, at vi i det kristne fællesskab kan virkeliggøre den kærlighed, vi møder i evangeliet.

Bøn i over 180 lande på over 1000 sprog

Foruden cirka 25 lokale events i Danmark forener bønnenetværket kvinder i mere end 180 lande. Bededagen indledes, når solen står op på Vestsamoa og afsluttes, når den går ned ved øen Samoa i Stillehavet.

Sidste års bededagskollekt gik blandt andet til Frelsens Hærs indsats for udsatte piger i Savar, Bangladesh.

Oplægget til bededagen rummer foruden en samling liturgiske tekster og bønner, som i løbet af dagen benyttes på alle klodens kontinenter – og på mere end 1000 sprog – også inspiration til kreative og kulinariske indslag samt oplysninger om projekter, der støttes af årets kollekt – i år et handikapcenter på Vestbredden og et projekt for udsatte kvinder og piger i Myanmar.

Tak fra Frelsens Hær i Bangladesh

Sidste år gik en del af kollekten til Frelsens Hærs integrerede børnecenter i Savar, Bangladesh. I årets bededagshæfte takker Albert Sarker, der er Mission Support Coordinator for Frelsens Hær Bangladesh, for gaven på 40.000 kroner og giver et indblik i den forskel de gør i arbejdet blandt fattige og udsatte børn.

Temaet udfordres af tragisk virkelighed

Forsidebillede på årets bededagshæfte, udført af kunstneren Halima Aziz. Klik på billedet for at læse mere.

Oplægget til bededagen er udarbejdet før den tragiske situation, der for tiden udspiller sig i Gaza, hvilket imidlertid ikke gør det mindre aktuelt at samles til bøn – tværtimod. Som det udtrykkes af formanden for den danske bedekomite, Ellen Margrethe Gylling, i hæftets forord:

”Hvorledes kan vi, hvis vi befinder os midt i uretfærdigheder, krige og lidelser bære over med hinanden i kærlighed? De kristne palæstinensiske kvinder giver os et bud på det spørgsmål: Det kan vi for eksempel ved at fortælle sandheden i en kærlig modstand, så undertrykkerne kaldes tilbage til deres menneskelighed.”

Visuel betoning af bøn og enhed

Årets tema er visuelt fortolket af den tysk-palæstinensiske kunstner Halima Aziz, hvis symbolmættede værk pryder forsiden på bedehæftet. En del af symbolerne berører de komplekse og konfliktfyldte aspekter, der præger det mellemøstlige land – set fra et palæstinensiske perspektiv – men betoner også bøn og enhed. Læs mere om både dette og årets tekster og bønner i hæftet.

Bedehæftet kan downloades ved at klikke her, eller på forsidebilledet herover til højre.

Yderligere info

Benyt muligheden for at indgå i et globalt fællesskab, hvor kvinder forenes i både bøn og handling. Kontakt eventuelt Frelsens Hær i dit nærområde for yderligere info om eventuelle sammenkomster den første fredag i marts – og læs mere om Kvindernes Internationale Bededag på www.kvindebededag.dk

Scroll to Top