Kreativ kirke og vækst i børnehøjde i Frederikshavn

Med 176 medlemmer i 2023 vandt Frelsens Hærs børne- og ungdomsafdeling i Frederikshavn for tredje gang i træk FHB&U’s vandrepokalen for flest medlemmer på landsplan. Det blev markeret i vinterferien i forbindelse med korpsets familievenlige koncept, Messy Church for både store og små.

Læs herunder korpsleder, kaptajn Anja Adjohs rapport fra en ’rodet’ sammenkomst med blandt andet lego, leg og bibelhistorie:

Frelsens Hær i Frederikshavn har alle dage haft tilbud til børn og unge, men i slutningen af 2023 fandt vi ud af, at der manglede et tilbud for hele familien. Et sted, hvor man kunne samles om noget både sjovt og meningsfuldt.

Svaret blev Messy Church, som oversat betyder ’rodet kirke’. Rodet på den måde, at børn og forældre samles omkring kreative aktiviteter i kirkerummet sammen og hygger sig med forskellige ting. I vinterferien var temaet ’Noas ark’ – og gennem hele tre forskellige muligheder kunne man lære noget om den ark, der nok er et af verdens mest berømte skibe, fortalt om i både børnebibler, bibler, skabt som legetøj og set på film.

Kreative udfoldelser

Dyb koncentration.

Ved det først bord kunne man bygge LEGO-huse uden tag i en bestemt størrelse, for på den måde kunne vi til sidst samle en lang ark med forskellige rum til de forskellige dyr. Ved det andet bord blev dyr lavet af kartofler, skumpapir og dukkeøjne. Fantasien var stor, og koncentrationen var dyb, mens forskellige dyr tog form ud af madvarer og tændstikker, godt suppleret af kreative tanker. Ved det tredje og sidste bord kunne man bygge en velsmagende skibsdelikatesse, bestående af en ’banan-båd’, pyntet med dyrekiks, fastgjort med peanutbutter. Kun nogle få modige voksne turde spise disse ’både’, men heldigvis var der kage og varme og kolde drikke til alle bagefter de kreative udfoldelser.

Bibelhistorie og byttebiks

Vi havde besøg af Mia Krag, som er daglig leder for Frelsens Hærs børne- og ungdomsarbejde i Danmark, og hun fortalte historien om arken og dyrene og den opgave, Noa havde fået med at bygge en båd stor nok til at redde to af hver dyreart fra oversvømmelse. Til det blev der brugt PowerPoint med flotte illustrationer. Vi sang børnesangen ’Du er dig, og du duer’, en sang om, at uanset, om du er tynd som en tændstik elle rund som en bold, glad som en lærke eller vred som en hveps, er du dig, og du er lige præcis, som du skal være, for sådan er du skabt.

Efter det var det tid til fri leg og en tur i Byttebiksen i Humlebiens kælder, Frelsens Hærs nyeste tilbud til familier, der kæmper med økonomien – en gratisbutik med mulighed for også selv at komme med brugbart tøj retur. Med ’nyt’ brugt tøj og legetøj i fyldte poser gik både voksne og børn glade hjem efter nogle gode timer sammen i en vinterferie, der kan føles lang, hvis der ikke er råd til udflugter.

Hygge med kartoffeldyr.

Hædret for 176 medlemmer

Før dagen var helt slut, blev der tid til at hædre den lokale børne- og ungdomsafdeling i Frederikshavn, som for tredje år i træk har vundet vandrepokalen for flest FHB&U-medlemmer på landsplan. En herlig stor gavekurv med chips, kiks og slik skal forkæle børn og voksne det næste stykke tid.

I 2023 var der hele 176 medlemmer, hvoraf nogle deltager i de ugentlige aktiviteter, og andre er med til diverse events og udflugter. Med en pris på 75 kr. pr. barn i hele 2024 kan alle familier være med, og et medlemskab giver adgang til Eventyrklub (2-7 år) om tirsdagen, Actionklub (8-13 år) om fredagen og de tre store udflugter, der venter medlemmerne, heraf den første allerede 8. marts til FUNHOUSE i Frederikshavn.

Når barnet meldes ind, har forældrene gratis adgang til udflugterne. Desuden kan medlemmer og deres familier deltage i de nationale tilbud, som Frelsens Hær udbyder, herunder juniorlejre, teenlejre og familielejre.

Læs mere om medlemskab af FHB&U på adressen: www.fhbu.dk/medlemskab/

Læs mere om Messy Church, der siden 2004 har bredt sig fra England til mange lande – som et kreativt kirkekoncept for børnefamilier – via adressen: www.messychurch.dk

Se flere glimt fra Messy Church i Frederikshavn herunder:
Scroll to Top