Korsets sejr

Påskehilsen fra Frelsens Hærs territorialleder, oberstløjtnant Jan Risan.

Vi går nu ind i påsken, som fejres udelukkende på grund af det kristne budskab. De enkelte helligdage, palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og påskedag har deres egen historie. Find gerne din bibel frem og læs, hvorledes de fire evangelier på forskellige måder, beskriver Jesu intense dage for snart 2000 år siden i Jerusalem.

Historien omkring de enkelte dage mister imidlertid næsten deres mening, hvis vi ikke har kendskab til det, der skete på påskehistoriens sidste side. Paulus skriver det meget stærkt i sit første brev til menigheden i Korinth (15,14), at ”hvis ikke Kristus er stået op fra de døde, så giver det, vi siger, ingen mening og jeres tro er tom og meningsløs”. De fleste af os har bekendt, at vi tror på denne opstandelse, idet vi i Den apostoliske trosbekendelse siger, at vi tror Jesus ”på tredje dag opstod fra de døde”. Jeg håber du holder fast i denne tro.

Korset er kristendommens centrale symbol, fordi det beskriver klimakset i Guds kærlighedsgerning mod menneskeheden. Ja, det var Jesus som hang på korset, men det tomme kors symboliserer også, at Jesus ikke afsluttede sin gerning på korset.

Således er det også for os i Frelsens Hær. Vort internationale våbenskjold, som er synligt i alle vore forsamlingslokaler, har korset i midten – for at fjerne al tvivl. Jesu død på korset er i centrum for alt, hvad vi gør. Læs gerne mere om våbenskjoldets symbolik ved at klikke her.

Der findes forskellige tilgange og tolkninger af, hvad Jesu død på korset betyder. Korsets lidelse, korsets princip, korsets gåde eller mysterium, er nogle af de overskrifter, jeg ofte selv standser ved. Og som Grundtvig bekender i salmen, ”Hil dig, Frelser og forsoner” – ”Ja, jeg tror på korsets gåde”, bekender jeg det samme. For mange er det en gåde, vi aldrig bliver helt færdige med.

Men min favoritoverskrift om korset er ”korsets sejer”. Fordi jeg tror, at det var gennem det, der skete på korset, at dødskræfterne og al ondskab blev besejret på mine vegne. Adgangen til Gud og til himmeriget blev her fuldstændig åbnet, og på påskedag er det en opstandelseskraft, som åbenbares.

Dette budskab om, at vejen til Gud er åben for alle, som ønsker det, og at der findes en guddommelig kraft, som kan give os opstandelse, oprejsning og nyt håb for livet her og nu og for evigheden, det forkynder vi i Frelsens Hær. Alt dette er sammenfattet i ordet frelse.

God påske!

Jan Risan
Territorialleder

Scroll to Top